award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Als je denkt aan wedden op sport, zal hockey waarschijnlijk niet het eerste zijn wat in je opkomt. Desalniettemin kun je mooie winsten boeken met het wedden op hockey. Bij de meeste bookmakers staat het hockey zoals wij het kennen vermeld als ‘fieldhockey’. Het is een van de populairste sporten in Nederland, wat wel blijkt uit de titels die de mannen en vrouwen bijna jaarlijks op internationaal niveau binnenslepen.

Mogelijkheden bij wedden op hockey

Net als bij de meeste sporten zijn er veel verschillende weddenschappen die je kunt afsluiten rond een hockeywedstrijd, al verschilt dit natuurlijk per bookmaker. De meest voorkomende weddenschap is het gokken op de winnaar van een bepaalde wedstrijd. Daarnaast kun je, net als bij voetbal of handbal, vaak ook inzetten op het aantal doelpunten: de zogeheten under- en over- weddenschappen.

Bij de grote toernooien kun je vaak ook nog wedden op dingen zoals het aantal overtredingen, het aantal strafcorners en kun je zelfs live weddenschappen afsluiten! Kortom, meer dan genoeg opties voor spannende bets bij het wedden op hockey.

Hockey evenementen

Bij het veldhockey trekken de grote internationale toernooien de meeste aandacht, zoals het WK wat elke vier jaar wordt gehouden of het EK wat elke twee jaar wordt gehouden. Maar ook op de Olympische Spelen van 2020 in Brazilië zullen zijn er prestigieuze titels te winnen.

Daarnaast kun je ook goed wedden op de Nederlandse competitie: de Hoofdklasse. In de Hoofdklasse spelen zowel bij de heren als de dames de twaalf beste Nederlandse teams. De vier teams die het hoogste eindigen maken onderling uit wie er kampioen wordt en mee mag doen met de Europe Hockey League. Hierbij strijden 24 clubs uit 12 landen op wie zich de beste hockeyclub van Europa mag noemen, zoals de Champions League in het voetbal.

wedden op hockey

Bekende namen & teams

Bij de mannen heeft Bloemendaal de meeste landstitels gehaald in de historie van de Hoofdklasse (14). De ploeg uit Noord-Holland wacht echter al bijna tien jaar op een nieuwe titel en zag Kampong de afgelopen twee jaar kampioen worden bij de mannen.

Bij de dames is Den Bosch met negentien landstitels recordtitelhouder. Den Bosch werd de afgelopen vijf seizoenen kampioen en eindigde dit jaar ook weer bovenaan in de competitie. Handige informatie als je van plan bent te wedden op hockey.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.