award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Met de knappe prestaties van de Nederlandse handbalvrouwen op de afgelopen WK’s zit de sport weer helemaal in de lift in Nederland. Het is een snelle daarbij sport die ontzettend spannend kan zijn. Houd je ervan om te gokken op sport, dan moet je een wedden op handbal zeker een keer overwegen! Wedstrijden gaan in rap tempo alle kanten op – en dat levert op het juiste moment een paar scherpe odds op bij onze bookmakers!

Mogelijkheden bij wedden op handbal

De simpelste en meest voorkomende weddenschap is ook bij het handbal wedden op de winnaar van een wedstrijd. Verder zijn er ook de ‘over/under’ weddenschappen. Hierbij zet je in op het aantal doelpunten dat gemaakt wordt in een bepaalde wedstrijd. De bookmaker geeft een aantal doelpunten aan en jij moet dan inzetten of er meer of minder doelpunten gemaakt gaan worden. Spannend en populair onder de gokkers, want wedden op handbal met een over/under weddenschap kent soms mooie quoteringen.

Gokken op handbal lijkt daarmee erg op het betten op voetbal. Zo kun je bijvoorbeeld ook nog inzetten op de winnaar van de eerste of tweede helft, de winnaar van een toernooi of een positieve of negatieve handicap op een team plaatsen.

Handbal evenementen

Net als bij de meeste sporten zijn de grote internationale evenementen ook bij handbal het belangrijkst. Zo is er iedere twee jaar een WK voor zowel de mannen als de vrouwen. Bij de mannen werd het afgelopen WK gewonnen door Denemarken. Daarnaast is er om de twee jaar een EK handbal. Er is dus ieder jaar wel een groot internationaal toernooi waar je op kunt gokken.

Ook zijn de Olympische Spelen een heel prestigieus toernooi voor de handballers. De Nederlandse vrouwen werden tijdens de Olympische Zomerspelen van 2016 knap vierde, nadat er in de halve finale nipt werd verloren van Frankrijk.

Natuurlijk kun je ook wedden op de nationale competities in het handbal. In Nederland is de hoogste divisie de Eredivisie. Tenslotte heb je ook nog de EHF Champions League. Net zoals bij voetbal strijden de beste handbalteams uit Europa hier om de titel. Slechts één keer haalde een Nederlandse ploeg de finale van dit toernooi. In 1975 verloren de dames van Swift Roermond de finale van Radnicki Belgrado. Weet je dat ook weer.

wedden op handbal

Beste teams in Nederland

In Nederland is Sittardia met 18 landstitels de recordkampioen bij de mannen en Swift Roermond met 19 landstitels bij de vrouwen. Sittardia bestaat echter niet meer en heet inmiddels de Limburg Lions na een fusie. De Lions wonnen drie titels in de afgelopen vier jaar. Bij de vrouwen is het Amsterdamse VOC de laatste jaren de sterkste. De ploeg won de afgelopen drie jaar het landskampioenschap.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.