award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Je zou het misschien niet gelijk denken, maar golf is een grote sport waar miljoenen in verdiend worden. Het is een competitieve sport met grote toernooien over de hele wereld. Precies daarom is wedden op golf ontzettend populair. En dat zien we dan ook terug in scherpe odds bij onze bookmakers!

Mogelijkheden bij wedden op golf

Er is genoeg keuze als je wilt wedden op golf. De meest voorkomende weddenschap is gokken op de winnaar van het toernooi, maar er is meer om op te wedden. Zo kun je bijvoorbeeld gokken op het aantal hole in ones, de winnende score of wie er aan kop gaat na de eerste dag van een toernooi. Je kunt inzetten op de grote PGA tour evenementenn, maar de wedkantoren bieden ook spannende bets voor de KLM Open in Nederland. Zo is er het hele jaar door wel een weddenschap mogelijk.

wedden op golf

Golf evenementen

De PGA Tour van 2019 is het 104e seizoen van de PGA toernooien in het gold. Dit zijn de grootste toernooien bij het golfen en worden allemaal in Noord-Amerika gehouden. Dit seizoen zijn er 46 toernooien, twee minder dan vorig jaar. De winnaar kan per toernooi ruim een miljoen dollar binnenslepen.

De vier grootste individuele toernooien zijn het Master Tournament in april, de US Open in juni, het Britse Open Championship in juli en tenslotte het PGA Championship in augustus. Afgelopen april won Tiger Woods het Masters Tournament in Georgia. Het was zijn eerste major win sinds 2008.

Bekende namen

Ondanks dat hij niet meer zo goed is als vroeger, is Tiger Woods nog altijd de meest beroemde golfer van de wereld. Met 81 overwinningen in de PGA-tour heeft hij er eentje minder Sam Snead die tussen 1936 en 1965 maar liefst 82 toernooien won. Volgens Forbes in 2018 heeft Woods in zijn carrière meer dan 1,5 miljard dollar verdiend.

De bekendste Nederlandse golfer is al jaren Joost Luiten. Luiten is al sinds 2006 professioneel golfer en heeft zes toernooien gewonnen in de European Tour. In 2016 won hij de KLM Open. Gokken op de favorieten is geen garantie voor succes en dat maakt wedden op golf zo spannend.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.