award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Nederland – Argentinië

Thuis

Competitie
WK
Datum
Vrijdag 09-12-2022 om 20.00 uur

Bekijk voorbeschouwing
Uit

Quoteringen

BookmakerThuisGelijkspelUit

Voorbeschouwing

Historie wedstrijd

Vrijdag is het zover, de kwartfinale van het WK, waarbij het prachtige affiche tussen Nederland en Argentinië op het programma staat. Beide teams kwamen elkaar negen keer eerder tegen, waarvan liefst zes keer op een WK. De historie is opvallend gunstig voor Nederland, met vier overwinningen, vier gelijke spelen en slechts één nederlaag (in reguliere speeltijd). Oranje scoorde hierin dertien keer, tegenover zes Argentijnse goals. Een iconisch moment is uiteraard de goal van Dennis Bergkamp, op aangeven van Frank de Boer. En wat te denken van de vorige ontmoeting, op het WK van 2014. Toen ook al met Louis van Gaal als bondscoach. Na strafschoppen werd er verloren, nadat Nederland de Zuid-Amerikanen, met Lionel Messi voorop, 120 minuten lang uitstekend van het doel had weten te houden. En niet in de laatste plaats, de finale in 1978. Een wedstrijd waar we verder maar niet te veel aan moeten denken.

Open een account bij Unibet: wed €10 en ontvang €40 free bets!

Vorm beide teams

Binnen de Nederlandse landsgrenzen wordt het voetbal nog altijd kritisch ontvangen. Na een 2-0 overwinning op Senegal, een 1-1 tegen Ecuador en een 2-0 zege op Qatar, werd in de achtste finale de Verenigde Staten relatief eenvoudig opzij gezet, met 3-1. Hoewel ook hierna binnen Nederland nog genoeg kritiek werd geuit op de ploeg van Van Gaal, oogstte Oranje in het buitenland lof met zijn spel. Dat kritiek op het spel typisch Nederlands is, blijkt wel uit de tegenstander. Geen Argentijn die erom maalt dat het voetbal niet overtuigend is, zolang er maar gewonnen wordt. De openingswedstrijd werd verrassend genoeg verloren van Saoedi-Arabië, ondanks (met name in de eerste helft) een groot overwicht voor het Argentinië van bondscoach Lionel Scaloni. De knock-outfase werd echter toch relatief eenvoudig bereikt, na 2-0 overwinningen op Mexico en Polen. Ook de achtste finale leek makkelijk te worden toen de mannen van Messi op een 2-0 voorsprong kwamen. Australië vocht zich echter terug in de wedstrijd en maakte in de laatste minuut nog bijna de gelijkmaker.

Schorsingen & blessures

Bij het Nederlands elftal is Memphis Depay helemaal terug. Stefan de Vrij daarentegen is nog altijd niet fit en komt daardoor niet in aanmerking voor speeltijd.

Argentinië kan beschikken over een fitte selectie. Bij Oranje staan Nathan Aké, Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners en Matthijs de Ligt allen op scherp. Bij een volgende gele kaart worden zij voor één duel geschorst. Bij de Argentijnen geldt dit voor Gonzalo Montiel en Marcos Acuna.

Vermoedelijke opstellingen

Nederland: Noppert; Timber, Van Dijk, Aké; Dumfries, De Roon, Frenkie de Jong, Blind; Gakpo, Memphis, Bergwijn.

Argentinië: Emiliano Martinez; Montiel, Romero, Otamendi, Acuna; De Paul, Paredes, Mac Allister; Messi, Lautaro Martinez, Di Maria.

Opvallende spelers

Waar in de groepsfase Cody Gakpo de gevierde man was aan Nederlandse kant, was tegen de Verenigde Staten Denzel Dumfries de grote uitblinker. De wingback scoorde eenmaal en gaf twee assists, waarmee de man van Internazionale bij alle goals betrokken was. Nu er een grote wedstrijd op het programma staat, zullen de meeste ogen echter toch gericht zijn op Memphis Depay, die het in de afgelopen jaren voor Oranje deed tegen de grote tegenstanders. Bij Argentinië kun je uiteraard niet om Messi heen. Soms lijkt het alsof de man van Paris Saint-Germain op zijn retour is, maar dan ineens beslist hij toch weer de wedstrijd voor zijn vaderland.

Wedden op Nederland - Argentinië

Nederland-Argentinië, een affiche dat eigenlijk al geen uitleg behoeft. Een wedstrijd met historie, met finales, verlengingen en het geschreeuw van Jack van Gelder. En als dat nog niet genoeg is, is er ook nog Messi. Een prachtige wedstrijd lijkt in de maak, waarin opnieuw geschiedenis wordt geschreven.

VoetbalWedden.EU wedtips

Het verleden heeft uitgewezen dat een verlenging niet zeldzaam is als Nederland en Argentinië elkaar treffen. In 1998, in 2014. Ook in 2006 eindigde het onderlinge duel (in de groepsfase) in een gelijkspel. Beide teams spelen georganiseerd voetbal en zullen waakzaam spelen in dit cruciale knock-outduel. Een nieuw gelijkspel in de reguliere speeltijd is daarmee een zeer reële optie. De angst om een fout te maken en een tegengoal te moeten incasseren zal bovendien groter zijn dan de drang om een doelpunt te maken, dus inzetten op een laag aantal goals lijkt een veilige bet.

Nederland tegen Argentinië is een mooie wedstrijd om de diverse WK bonussen van de bookmakers eens uit te proberen.

Open een account bij Unibet: wed €10 en ontvang €40 free bets!

Quoteringen

BookmakerThuisGelijkspelUit

Gerelateerde blogs

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.