award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
augustus 25, 2022

De 10 do’s en don’ts van wedden op voetbalwedstrijden

Het is belangrijk om je van tevoren goed in te lezen in de over de dingen die je wel en juist niet moet doen tijdens het gokken op voetbalwedstrijden. Hieronder staan ze op een rijtje voor je.

  1. Zet alleen geld in wat je kan missen. Gokken kan verslavend zijn en het is van belang alleen te gokken met wat binnen jouw limieten valt. Handig kan zijn om in je profiel bepaalde stortingslimieten in te stellen.
  2. Gok op wedstrijden waar je enige kennis van hebt. Zo is je kans groter om te winnen op de Eredivisie dan op een wedstrijd van een tweede divisionist in China.
  3. Zet nooit 1 weddenschap in meerdere weddenschappen. Mocht die wedstrijd niet verlopen zoals door jou voorspeld, zijn in 1 keer al je weddenschappen verloren. Probeer dus zoveel mogelijk te variëren in je weddenschappen.
  4. Plaats geen weddenschappen geleid door het hart. Het is heel verleidelijk om op je favoriete speler en/of club te zetten. Echter is het beter dit niet te doen omdat je hierdoor onbewust minder rationele beslissingen worden gemaakt. Probeer met het hoofd beslissingen te maken en niet met het hart.
  5. Probeer niet je verliezen weer direct goed te maken. Het lijkt een simpele tip maar in de praktijk zal het toch aanlokkelijk zijn om dit te proberen. Je zult ongeduldig zijn en minder scherp kunnen nadenken door je verlies dat je misschien je verloren bedrag probeert terug te winnen, maar stel je voor je verliest die ook nog eens. Dan kan je beter op sommige momenten je verlies beperken en accepteren dan dat je het alleen maar erger maakt.
  6. Er zijn nu verschillende legale bookmakers in Nederland en die proberen klanten te werven door verschillende welkomstbonussen aan te bieden. Profiteer van deze aanbiedingen door ze te selecteren bij het aanmaken van account. Vaak krijg je een freebet of een 100% stortingsbonus bij je nieuwe account. Lees echter wel goed de bijbehorende regels van deze bonussen door.
  7. Doe je voordeel met de verschillende odds die worden aangeboden door verschillende sites. Soms kan dit echt veel schelen en is het een stuk gunstiger je weddenschap op een andere site te zetten. Ben hier dus scherp op.
  8. Zet nooit zomaar op hoge quoteringen in. Begin jezelf af te vragen wat hiervan de reden kan zijn en ga op onderzoek uit. Meestal zit er een goede reden achter zo’n hoge odd zoals slechte vorm of blessures. Uiteraard kan het ook zijn dat een hoge odd te overwegen is, indien je denkt een goede kans te maken.
  9. Analyseer je weddenschappen. Door ze bij te houden kan je ontdekken waar je fouten in maakt. Misschien zitten hier wel patronen in en kan je die herkennen en ze zo voortaan vermijden.
  10. Maak gebruik van forums en sites met gokstatistieken. Het is wel belangrijk dit niet allemaal blind over te nemen, maar extra informatie kan nooit kwaad. Misschien weet een ander persoon nou net waarom die quotering zo hoog is of een ander weet weer welke opstelling een bepaald team gebruikt.

In het algemeen is het aan te raden om de quotering onder de 2.0 te houden. Als er ten onrechte een hoge quotering wordt gegeven, dan kan je hierop inspelen. Ga uiteraard eerst kijken waarom de odds hoger zijn, wellicht is er een blessure of speelt een sterspeler niet.

De meeste wedders stellen een limiet in. Ze spelen met geld dat ze kunnen verliezen. Ga voor het wedde na hoeveel geld je zou willen inzetten en wat je kwijt kan raken. Ga hier tijdens het wedden niet overheen, zo houd je het leuk.

Online wedden is veilig, mits je je hebt aangesloten bij een betrouwbare bookmaker. Betrouwbare bookmakers kun je op een aantal manieren herkennen: - Ze hebben een officiële Nederlandse licentie. Om een goklicentie te krijgen, moet een bookmaker aan zeer strenge eisen voldoen. Die eisen worden ze opgelegd door de Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA). - Je kunt gebruik maken van veilige betaalmethodes. In Nederland gebruiken de meeste mensen iDeal of andere veilige betaalmethodes zoals Visa of MasterCard. Herken je geen van de betaalmethodes bij een bepaalde bookmaker? Dan is het misschien verstandig om een andere bookmaker te zoeken. - Ze hebben een goede naam en goede reviews. Op internet kun je op verschillende manieren tal van reviews vinden over bookmakers. Gebruik die zeker om te bepalen of een bookmaker betrouwbaar is.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.