award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Asian handicap weddenschap

De Asian handicap weddenschap is eigenlijk in het leven geroepen om je meer wedopties te bieden. Eind jaren ’90 is deze soort weddenschap over komen waaien uit Azië. De essentie is dat de bookmaker uitgaat van een virtuele stand, meestal een voorsprong of achterstand van het ene team ten opzichte van het andere team. We kunnen de Asian handicap het beste uitleggen aan de hand van een voorbeeld.

Voorbeeld Asian handicap

Bij de wedstrijd Vitesse – Sparta zijn de odds 1.45 voor een Vitesse overwinning, 4,80 voor een gelijkspel en 6,70 voor een Sparta overwining. Een overwinning voor Vitesse levert niet al te veel op, maar door met een Asian handicap te spelen kun je misschien toch nog een behoorlijk bedrag winnen.

Je zou in dit geval bijvoorbeeld in kunnen zetten op “Vitesse wint met Asian handicap -1” met een odd van 1.81. Je geeft Sparta met deze weddenschap dus eigenlijk een kleine voorsprong. Vitesse moet met 2 doelpunten verschil winnen om de weddenschap te laten slagen. Vitesse begon immers met 1 doelpunt achterstand. Bij een 1-0 overwinning voor Vitesse zou dat volgens de weddenschap dus een gelijkspel betekenen. Bij een Asian handicap weddenschap win je de weddenschap dan niet, maar je krijgt wel je inzet terug.

Je kunt ook inzetten op halflijnen bij Asian handicaps. Inzetten op “Team X wint met Asian handicap +0,5” betekent dus dat je Team X een half doelpunt voorsprong geeft. Je wint de weddenschap dan wanneer Team X de wedstrijd wint, maar ook als de wedstrijd eindigt in een gelijkspel.

Je kunt ook een combinatie maken van de hierboven besproken varianten van de Asian handicap. Zo kun je bijvoorbeeld inzetten op “Team X wint met Asian handicap -0,25”. Deze weddenschap kan drie uitkomsten hebben:

+ Team X wint. Je wint dan de weddenschap, aangezien “Team X wint met Asian handicap 0”   en “Team X wint met Asian handicap -0,5” allebei uitkomen.

+ Team X verliest. Je verliest dan de weddenschap, aangezien “Team X wint met Asian handicap 0” en “Team X wint met Asian handicap -0,5” allebei niet uitkomen.

+ Team X speelt gelijk. Je krijgt dan de helft van je inzet terug, aangezien je volgens de Asian handicap regels in dit geval het geld terugkrijgt van de weddenschap “Team X wint met Asian handicap 0”. Je krijgt de andere helft van je inzet niet terug, aangezien de weddenschap “Team X wint met Asian handicap -0,5” niet is uitgekomen.

Wanneer is het interessant om met Asian Handicaps te spelen?

Er zijn 2 momenten bij uitstek geschikt om Asian Handicap te gebruiken:

1 Je bent vrij zeker van een uitslag en door het toepassen van Asian Handicap kan je de odd wat hoger krijgen.

2 Je bent onzeker van een uitslag, de wedstrijd kan alle kanten op. Door het toepassen van Asian Handicap, kan je het risico kleiner maken.

Lees ook onze blog post over Asian Handicap met uitleg en tips!

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.