award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Europa League

Wedden op de Europa League kan ontzettend spannend zijn, want het toernooi staat doorgaans bol van verrassingen en stunts. Check snel de odds!

Bekijk alle wedstrijden
Europa League logo

Europa League wedstrijden

Geen wedstrijden

De Europa League is de op één na belangrijkste clubcompetitie in Europa. In een spannend toernooi strijden de vaak beste ploegen uit relatief kleine voetballanden tegen grote clubs of subtoppers uit de sterkste competities van Europa. Verrassingen zijn er nagenoeg altijd in de maak. En dat is precies wat wedden op de Europa League zo spannend kan maken … maar ook behoorlijk lucratief! Bekijk dus gauw de quoteringen bij de verschillende bookmakers en ontdek waar je de beste value kunt krijgen voor je bet!

Loting & poules

Na de voorronde spelen er nog 56 clubs om de beker. Daarvan zijn 48 teams onderverdeeld in twaalf poules van vier ploegen. De twee beste teams uit iedere poule gaan na de groepsfase samen met acht afvallers uit de Champions League door naar de knock-outfase. Een loting bepaalt welke teams bij elkaar in de groep komen, maar ook wie er tegen wie speelt in de zestiende, achtste, kwart- en halve finales.

Programma van de Europa League

De Europa League start al vroeg in het seizoen. De voorrondes beginnen vaak al eind juni en eindigen eind augustus, vlak voordat het hoofdtoernooi begint. Daar wordt in september met de groepswedstrijden gestart, waarna van februari tot eind mei de knock-out fase plaatsvindt. In totaal bevat het programma maar liefst 205 wedstrijden. En dat is nog zonder de kwalificatie. Kortom, er is altijd wel te wedden op de Europa League!

Uitslagen & samenvattingen

Heb je even niet kunnen kijken? Geen probleem. Check de uitslagen om te kijken of je nog iets gewonnen hebt met je weddenschap of mis niets en bekijk de samenvattingen. Zo blijf je altijd op de hoogte van wat er allemaal gebeurd is. En wil je wedden op de Europa League? Check dan ook zeker de stand, want daarin kun je in één oogopslag zien wat uitgangspositie is van je favoriete club.

Winnaars

Zowel Ajax, PSV als Feyenoord (2x) hebben de Europa League al eens gewonnen. De laatste jaren wordt de competitie echter gedomineerd door clubs uit Spanje en Engeland. FC Porto was de laatste ploeg die niet uit één van die twee landen komt. Sevilla heeft het toernooi maar liefst vijf keer op haar naam geschreven. Atlético Madrid, Juventus, Inter Milaan en Liverpool staan met drie zeges tweede op de lijst met all-time winnaars.

Wedden op de Europa League

Welke ploegen maken kans op een plek in de finale? En welke teams zijn wel in voor een stuntje dit jaar? En hoe ver gaat je favoriete club komen? Door te wedden op de Europa League kun je mooi wat bijverdienen. Bekijk en vergelijk de odds bij de bookmakers en profiteer nu van mooie bonussen!

Achtergrond

  • Opgericht: 1971 (UEFA Cup II), 2009 (Europa League)
  • Aantal teams: 56

Veelgestelde vragen over de Europa League

Je kan wedden op de Europa League via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op de Europa League. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op de Europa League afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op de Europa League.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op de Europa League wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op de Europa League aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op de Europa League kan je vinden op de clubpagina van de Europa League.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor de Europa League. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op de Europa League met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van de Europa League met elkaar vergelijken op de clubpagina van de Europa League.

Er zijn verschillende bonussen voor de Europa League. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op de Europa League met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van de Europa League met elkaar vergelijken op de clubpagina van de Europa League.

Alle Europa League clubs & pagina's

Europa League winnaars
Europa League winnaars

Check alle Europa League winnaars van de afgelopen edities en ontdek welke clubs en landen de beker het vaakst hebben gewonnen!

Bekijk wedstrijden
Europa League voorronde
Europa League voorronde

Hoe werkt de Europa League voorronde en de kwalificatie voor het hoofdtoernooi? Simpel! We leggen het graag even voor je uit.

Bekijk wedstrijden
Europa League stand
Europa League stand

Welke teams doen het goed in de groepen? Welke staan onderaan? En hoeveel staat het nu eigenlijk? Check hier de actuele Europa League stand!

Bekijk wedstrijden
Europa League poules
Europa League poules

Ontdek hier de indeling van de Europa League poules en bekijk tegen welke ploegen jouw favoriete team speelt in de poulefase!

Bekijk wedstrijden
Europa League samenvattingen
Europa League samenvattingen

Check hier alle Europa League samenvattingen en bekijk alle hoogtepunten in vogelvlucht. Ben je direct weer helemaal bij!

Bekijk wedstrijden
Europa League uitslagen
Europa League uitslagen

EL-wedstrijden gemist? Bekijk dan hier de Europa League uitslagen van afgelopen ronde en wees meteen weer helemaal bij!

Bekijk wedstrijden
Europa League programma
Europa League programma

Check het Europa League programma en ontdek het volledige speelschema. Daarmee weet je altijd precies wanneer je favoriete ploeg in actie komt!

Bekijk wedstrijden
Loting Europa League
Loting Europa League

Ontdek hier het resultaat van de Europa League loting. Tegen wie neemt jouw favoriete club het op in de groeps- of knock-outfase?

Bekijk wedstrijden

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.