award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Bankroll management

Het managen van je bankroll is een belangrijk onderdeel van voetbalwedden. Wie zonder plan gaat gokken op voetbalwedstrijden, is waarschijnlijk snel blut. Met bankroll wordt in de gokwereld gedoeld op het totale bedrag dat een speler ter beschikking heeft om mee te wedden. Bankroll management houdt in hoe je dit totale bedrag het beste kan managen.

Risico’s en kansen spreiden

Het is verstandig om met een vast percentage van de bankroll te spelen. Zo voorkom je namelijk dat je in één keer een groot gedeelte van de bankroll verliest. Door je kansen te spreiden, speel je met minder risico. Een veel gekozen strategie is bijvoorbeeld om ongeveer 10% van de bankroll in te zetten op een weddenschap. Als je een beetje verstand van zaken hebt, is de kans zeer gering dat je 10 weddenschappen op rij verliest. Lees ook ons artikel “Alles wat je moet weten over bankroll management” eens voor meer informatie.

Stake management

Om te voorkomen dat je te met een te hoge inzet speelt en dus het risico loopt om snel veel geld te verliezen, is het belangrijk om aan stake management te doen. Bij stake management baseer je je inzet op een vast percentage van je bankroll. Over het algemeen wordt aanbevolen om met een inzet van 5% tot 10% van je bankroll te spelen. Als je dus een bankroll van 100 euro hebt, dan zou het verstandig zijn om met een inzet van 5 tot 10 euro te spelen.

3 tips voor een goed bankroll management

  • Speel alleen met geld dat je kunt missen! Zorg dat een eventueel worst case scenario met wedden geen gevolgen heeft voor je leefwijze. Dit geeft rust en maakt dat je meer kan genieten van het wedden.
  • Wees geduldig en sluit je emoties uit! Blijf wachten op mooie kansen en beoordeel kansen op basis van kennis en data.
  • Stick to the plan! Houd je aan de afspraken die je met jezelf hebt gemaakt.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.