award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Nations League

Wordt het spannend of zijn het veredelde oefenwedstrijden? Er staat in ieder geval wat op het spel, dus wedden op de Nations League kan best interessant zijn!

Bekijk alle wedstrijden
Nations League logo

Nations League wedstrijden

Geen wedstrijden

De Nations League is een relatief nieuw toernooi georganiseerd door de UEFA. Het is bedoeld om de vriendschappelijke oefenpotjes tussen de nationale elftallen te vervangen, waarbij er niet alleen gespeeld wordt om de eer – maar ook om geldprijzen en een eventuele kwalificatie voor het Wereld- of Europees kampioenschap. De competitie vindt daarom iedere twee jaar opnieuw plaats. 

Poules & programma

Alle EU-lidstaten doen mee aan de Nations League, waardoor meer dan 50 landen deelnemen aan de competitie. Op basis van de UEFA-coëfficiëntenlijst worden zij eerst ingedeeld in vier divisies (A tm/ D) en vervolgens samen met twee of drie andere landen uit dezelfde divisie in één van de vier poules. De poulewedstrijden staan doorgaans in september, oktober en november op het programma, waarna de finales gepland zijn voor juni van het volgende jaar.

Finales

De winnaars van de poules promoveren naar een hogere divisie en de laagst geklasseerde elftallen uit iedere groep degraderen naar een lagere divisie. De winnaars van de groepen uit Divisie A, de hoogste divisie, spelen echter onderling nog om de winst van de Nations League. In een halve finale, wedstrijd om de derde plek en finale wordt gestreden om wie zichzelf winnaar van de Nations League mag noemen en wie er tweede, derde en vierde wordt.

Standen & uitslagen

Benieuwd naar de uitslagen van de verschillende poulewedstrijden of van de finaleronde? Wil je graag weten welke landen er goed voor staan en welke landen nog even alles op alles moeten zetten om niet te degraderen? Of worden er momenteel wedstrijden gespeeld en wil je de tussenstand even snel zien? Bekijk dan hier de standen en krijg het antwoord op al je vragen.

Wedden op de Nations League

Wedden op de Nations League is doorgaans erg spannend, want de ploegen in de verschillende divisies zijn over het algemeen erg aan elkaar gewaagd. Wedstrijden kunnen dus alle kanten op. En dat zie je terug in de scherpe odds van de bookmakers. Nieuwsgierig? Bekijk en vergelijk de quoteringen en zet in op je favoriete elftal!

Achtergrond

  • Land: Portugal (finales)
  • Opgericht: 2018
  • Aantal teams: 55

Links

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus