award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Nations League

Wordt het spannend of zijn het veredelde oefenwedstrijden? Er staat in ieder geval wat op het spel, dus wedden op de Nations League kan best interessant zijn!

Bekijk alle wedstrijden
Nations League logo

Nations League wedstrijden

Geen wedstrijden

De Nations League is een relatief nieuw toernooi georganiseerd door de UEFA. Het is bedoeld om de vriendschappelijke oefenpotjes tussen de nationale elftallen te vervangen, waarbij er niet alleen gespeeld wordt om de eer – maar ook om geldprijzen en een eventuele kwalificatie voor het Wereld- of Europees kampioenschap. De competitie vindt daarom iedere twee jaar opnieuw plaats. 

Poules & programma

Alle EU-lidstaten doen mee aan de Nations League, waardoor meer dan 50 landen deelnemen aan de competitie. Op basis van de UEFA-coëfficiëntenlijst worden zij eerst ingedeeld in vier divisies (A tm/ D) en vervolgens samen met twee of drie andere landen uit dezelfde divisie in één van de vier poules. De poulewedstrijden staan doorgaans in september, oktober en november op het programma, waarna de finales gepland zijn voor juni van het volgende jaar.

Finales

De winnaars van de poules promoveren naar een hogere divisie en de laagst geklasseerde elftallen uit iedere groep degraderen naar een lagere divisie. De winnaars van de groepen uit Divisie A, de hoogste divisie, spelen echter onderling nog om de winst van de Nations League. In een halve finale, wedstrijd om de derde plek en finale wordt gestreden om wie zichzelf winnaar van de Nations League mag noemen en wie er tweede, derde en vierde wordt.

Standen & uitslagen

Benieuwd naar de uitslagen van de verschillende poulewedstrijden of van de finaleronde? Wil je graag weten welke landen er goed voor staan en welke landen nog even alles op alles moeten zetten om niet te degraderen? Of worden er momenteel wedstrijden gespeeld en wil je de tussenstand even snel zien? Bekijk dan hier de standen en krijg het antwoord op al je vragen.

Wedden op de Nations League

Wedden op de Nations League is doorgaans erg spannend, want de ploegen in de verschillende divisies zijn over het algemeen erg aan elkaar gewaagd. Wedstrijden kunnen dus alle kanten op. En dat zie je terug in de scherpe odds van de bookmakers. Nieuwsgierig? Bekijk en vergelijk de quoteringen en zet in op je favoriete elftal!

Achtergrond

  • Land: Portugal (finales)
  • Opgericht: 2018
  • Aantal teams: 55

Links

Veelgestelde vragen over de Nations League

Je kan wedden op de Nations League via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op de Nations League. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op de Nations League afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op de Nations League.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op de Nations League wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op de Nations League aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op de Nations League kan je vinden op de clubpagina van de Nations League.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor de Nations League. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op de Nations League met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van de Nations League met elkaar vergelijken op de clubpagina van de Nations League.

Er zijn verschillende bonussen voor de Nations League. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op de Nations League met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van de Nations League met elkaar vergelijken op de clubpagina van de Nations League.

Alle Nations League clubs & pagina's

Nations League bookmakers
Nations League bookmakers

Vind hier de meest betrouwbare Nations League bookmakers en profiteer van hoge quoteringen en dikke bonussen en acties!

Bekijk wedstrijden
Nations League finale
Nations League finale

Wie wint het toernooi? En waar en wanneer wordt de eindstrijd gespeeld? Lees hier alles over de Nations League finale.

Bekijk wedstrijden
Nations League halve finale
Nations League halve finale

In de Nations League halve finale spelen de vier beste nationale elftallen van de twaalf hoogstgenoteerde landen die uitkomen in Divisie A. Iedere ploeg uit de halve finale is groepswinnaar geworden van zijn poule. Een loting bepaalt wie tegen wie speelt om de finale te bereiken en zichzelf uiteindelijk te mogen kronen tot kampioen van […]

Bekijk wedstrijden
Nations League kwalificatie voor het EK
Nations League kwalificatie voor EK

De Nations League kwalificatie voor het EK (of WK) simpel en volledig uitgelegd. Snap je eindelijk hoe het werkt.

Bekijk wedstrijden
Nations League poules
Nations League poules: divisies & indeling

Benieuwd naar de indeling van de verschillende divisies? Ontdek hier dan alles over de Nations League poules en bekijk wie tegen wie speelt!

Bekijk wedstrijden
Nations League programma speelschema wedstrijden
Nations League programma: speelschema & wedstrijden

Vind hier het volledige Nations League programma. Bekijk het ingevulde speelschema en ontdek de leukste wedstrijden van je favoriete teams!

Bekijk wedstrijden
Nations League stand tussenstanden
Nations League stand & tussenstanden

Hoe staan de ploegen er momenteel voor? Ontdek de livescores en tussenstanden en bekijk Nations League stand in de groepen!

Bekijk wedstrijden
Nations League uitslagen
Nations League uitslagen

Heb je niet alle potjes kunnen zien en wil je toch weten wat er gebeurd is? Check dan hier de Nations League uitslagen en wees direct op de hoogte!

Bekijk wedstrijden
Nations League winnaars
Nations League winnaars

Nieuwsgierig naar alle Nations League winnaars? Ontdek hier de beste ploegen uit de finales en van alle groepen.

Bekijk wedstrijden

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.