award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Mainz

FSV Mainz is inmiddels weer een club om rekening mee te houden in Duitsland. En dat weten de bookmakers ook, dus zien we een aantal scherpe quoteringen voorbij komen tijdens het wedden op Mainz!

Bekijk alle wedstrijden
Mainz logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Mainz

Mainz bevindt zich doorgaans in de middenmoot van de Duitse voetbalcompetitie. Het wint regelmatig haar wedstrijdjes, maar verliest er vaak ook wel een paar. De ploeg weet zowel van de grote clubs punten af te snoepen als van de kleintjes te verliezen.

Die wisselvalligheid zorgt doorgaans niet alleen voor een eindrangschikking rond de 10e plek, maar ook voor interessante odds. Je weet immers maar nooit wat er op het veld bij de club gaat gebeuren – en dat is precies wat wedden op Mainz zo spannend maakt.

Geschiedenis van Mainz

In de jaren tachtig en negentig zat de club financieel in de zware problemen. Het is niet uit te sluiten dat hierdoor de oud-president Jürgen Jughard zichzelf door een auto-ongeluk van het leven beroofde. De club speelde in de jaren tachtig in een regionale amateurcompetitie. De club klom langzaam omhoog. Ze werden in het seizoen 1980/1981 kampioen en belandde daardoor in de tweede Bundesliga.

De club is vele malen gepromoveerd en gedegradeerd. In 1992 weigerde de Duitse bond de club een licentie te geven voor de tweede Bundesliga, omdat niet alle sponsorcontracten goed op papier stonden. Een succesvol protest leidde uiteindelijk toch tot deelname. In het seizoen 1995/1996 had de club een punt uit acht wedstrijden. In tweede helft van de competitie behaalde de club dankzij een trainerswissel de meeste punten van alle clubs. In het seizoen 1996/1997 had de club de kans om te promoveren naar het hoogste niveau, de Bundesliga. Een spannende verliespartij op het einde van de competitie zorgde er voor dat Mainz de promotie moest uitstellen (4-5 verlies tegen Wolfsburg).

De ploeg kwam rond het jaar 2000 weer in verval. Een goede beslissing was om de trainer Jürgen Klopp aan te stellen. De huidige trainer van Liverpool redde de ploeg uit de zoveelste degradatiecrisis. De volgende drie seizoenen verliepen een stuk succesvoller. Hij werd gezien als een goede motivator. De spelers hadden ook een sympathie voor hem. De club kon weer denken aan het hoogste niveau. Na drie seizoenen lukte het de club om te promoveren.

Omdat Mainz geen goede vervangers had voor spelers als Zidan en Thurk degradeerde de club in het seizoen 2006/2007. Jörgen Klopp kan in zijn laatste seizoen bij Mainz er niet voor zorgen dat de ploeg kon promoveren. Voor zijn afscheid kwamen 15.000 fans naar Mainz toe. In 2009 bereikte de club de halve finale van de Duitse beker. De ploeg promoveerde opnieuw en het seizoen 2010/2011 zeer succesvol. Met een vijfde plek was het tot dan toe de beste notering ooit in de Bundesliga.

Noemenswaardige spelers

Elkin Soto: De Colombiaanse middenvelder had een sterke linkervoet. De supporters van Mainz herinneren hem maar al te goed! Sinds 2007 speelde hij vele seizoenen voor Mainz. Hij had een zeer goede techniek.  

Nikolce Noveski: De uit Macedonië afkomstige voetballer heeft al 64 interlands op zijn naam staan. Hij bleef tot het seizoen 2006/2007 bij Mainz. Hij wordt gezien als een cultfiguur. Hij was bovendien jarenlang de aanvoerder.

Noemenswaardige managers

Jürgen Klopp: Klopp werd trainer in een periode dat trainers elkaar afwisselde. In het seizoen 2003/2004 werd er onder zijn leiding de promotie behaald naar het hoogste niveau. Vervolgens werd de ploeg twee seizoenen lang een middenmoter. Door het Fair Playsysteem mocht de ploeg meedoen in de UEFA Cup. Onder leiding van Klopp degradeerde ook de club. Later bewees de trainer steeds meer een toptrainer te zijn die zich telkens geliefd maakte bij de fans.

De toenmalige Mainz-manager bevestigde dat Klopp een van de beste trainers was die Mainz ooit heeft gehad. Hij gaf aan dat Klopp nooit ter discussie stond. Ook niet toen de club vijf wedstrijden achter elkaar verloor. Toen de ploeg in 2005 een zeer slechte periode kende zei hij dat hij eerder zelf zou opstappen dan Klopp zelf zou laten ontslaan.

Informatie

  • Plaats: Mainz
  • Stadion: Opel Arena
  • Opgericht: 1905
  • Clubkleuren: Rood/wit
  • Bijnamen: Die 05er, Der Karnevalsverein

Veelgestelde vragen over Mainz

Je kan wedden op Mainz via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Mainz. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Mainz afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Mainz.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Mainz wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Mainz aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Mainz kan je vinden op de clubpagina van Mainz.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Mainz. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Mainz met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Mainz met elkaar vergelijken op de clubpagina van Mainz.

Er zijn verschillende bonussen voor Mainz. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Mainz met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Mainz met elkaar vergelijken op de clubpagina van Mainz.

Achtergrondinformatie

Stadion

De Opel Arena biedt plek aan ongeveer 35.000 mensen en is sinds het seizoen 2011/2012 in gebruik. Het stadion heeft iets meer dan 63 miljoen euro gekost. In Duitsland heb je nog een flink aantal staanplaatsen. Zo heb je in dit stadion 16.000 staanplaatsen.

Supporters

De supporters heugen zich op de wedstrijden tegen Eintracht Frankfurt en 1. FC Kaiserslautern. De ontmoetingen tegen Eintracht Frankfurt worden ook wel “Rhein-Main-Derby” genoemd. Een grotere derby is tegen 1. FC Kaiserslautern. Die wedstrijden worden ook wel “Rheinland-Pfalzderby” genoemd.

Rivalen

De grootste derby is zoals al eerder aangegeven de wedstrijden tegen 1. FC Kaiserslautern. Momenteel spelen beide ploegen niet op hetzelfde niveau. Daarom ontmoeten de twee clubs elkaar ook nauwelijks.

Weetje

Wist je dat Mainz samen met 1. Köln een echte carnavalsclub is? Op de “Meenzer Fassenacht” komen er honderdduizenden mensen op af. Wanneer een speler van Mainz thuis scoort hoor je dan ook een echt carnavalsnummer: de “Narrhallamarsch”.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.