award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
Exclusieve deal: netbet bookmaker Maak jouw persoonlijke account aan Registreren

Aston Villa

Aston Villa was (en is) een grote Engelse club, maar nu verdoemd tot degradatievoetbal. Kunnen The Villans zich handhaven? Maak het seizoen extra spannend en start nu met wedden op wedstrijden van de club!

Bekijk alle wedstrijden
Aston Villa logo

Wedstrijden

TijdWedstrijdThuis1GelijkspelXUit2
Maandag 18:45Fulham
-
Aston Villa
Fulham
3.05
@ Betfirst
Gelijkspel
3.35
@ Betfirst
Aston Villa
2.55
@ Betfirst
04-10-2020 20:15Aston Villa
-
Liverpool
Aston Villa
10
@ Betfirst
Gelijkspel
5.6
@ Betfirst
Liverpool
1.34
@ Betfirst

Wedden op Aston Villa

Na drie jaar van afwezigheid is Aston Villa in 2019/2020 weer te bewonderen in de Premier League. De ploeg van Dean Smith plaatste zich op het nippertje voor de play-offs en versloeg in de finale Derby County dankzij een goal van ex-Ajacied Anwar El Ghazi. Als promovendus zal Aston Villa alles op alles moeten zetten om te handhaven. Ieder punt zal tellen.

Met name in thuiswedstrijden is de club doorgaans erg sterk. De ploeg van Smith pakte gemiddeld bijna twee punten per wedstrijd in eigen huis, wat dus zeker iets is om op te letten als je op de ploeg wilt wedden. Maar de club zal het in uitwedstrijden waarschijnlijk een stuk lastiger gaan krijgen. Bekijk de statistieken, lees je in, bekijk de odds, begin met wedden op Aston Villa en wie weet boek je wel een mooie winst!

Bekende spelers uit het verleden

Als grote Engelse ploeg hebben ‘The Villans’ natuurlijk veel bekende spelers onder contract gehad. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Ron Vlaar, Karim El Ahmadi, Wilfred Bouma, Robert Pires, John Terry en Luc Nilis.

Beste managers uit het verleden

George Ramsay maakte de absolute gloriejaren van Aston Villa mee. Als spelers speelde hij acht jaar voor de club en in 1884 nam hij het roer over als manager. Onder de leiding van Ramsay won de ploeg uit Birmingham zes keer de beker en werd het zes keer kampioen. In 2006 werd Ramsay opgenomen in de Hall of Fame van de club.

Informatie

 • Plaats: Birmingham
 • Stadion: Villa Park
 • Opgericht: 1874
 • Clubkleuren: Bordeauxrood/lichtblauw
 • Bijnamen: The Villans, Th Villa, The Lions, The Claret & Blue Army

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

 • First Division/Premier League 7x
 • Championship 2x
 • FA Cup 7x
 • League Cup 5x
 • Champions League 1x
 • SuperCup 1x

Weetje

Aston Villa heeft 105 seizoenen op het hoogste niveau in Engeland gespeeld. Alleen Everton heeft er meer (116).

Supporters

Net als veel Engelse clubs heeft ook Aston Villa veel groepen hooligans. Enkele van deze groepen zijn: Villa Youth, Steamers, Villa Hardcore and the C-Crew.

Rivaliteit

De aartsrivaal van Aston Villa is Birmingham City. Onderling spelen deze ploegen de Second City derby. Andere rivalen zijn West Bromwich Albion, Wolverhampton Wanderers en Coventry City.

Uit het archief

Open een account bij Betfirst en ga wedden!
Registreren