award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Burnley

Altijd spelend om te promoveren naar het hoogste niveau of om juist niet te degraderen uit de Premier League. Wedden op Burnley maken de wedstrijden ieder geval extra spannend!

Bekijk alle wedstrijden
Burnley logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Burnley

In de afgelopen jaren wist Burnley te verrassen met een plek in de subtop van de Engelse voetbalcompetitie. Het wist keurig te eindigen tussen ploegen met een enorme begroting. Tegenwoordig gaat het sportief gezien weer wat minder met de club en moet het vechten om degradatie naar de Championship te voorkomen.

Dankzij die resultaten is de club niet meteen een degradatiekandidaat. Ieder seizoen kan het zomaar weer een klasseringen in de middenmoot afdwingen of wederom zorgen voor een verrassing. De bookmakers zijn het er niet over eens – en dus levert het meestal een paar mooie quoteringen op. Dat maakt wedden op Burnley geliefd bij veel gokkers die sportweddenschappen afsluiten.

Geschiedenis van Burnley

Burnley is een oude vereniging. In 1882 besloot de club te veranderen van rugby naar voetbal. Burnley speelde in de tweede wereldoorlog nog wel voetbal, maar dat gebeurde in gevarieerde competities. In het seizoen 1946/1947 was de competitie weer hersteld. De club stond in de jaren zestig bekend om zijn goede scoutingssysteem. Ze trokken clublegendes als Willie Morgan en Martin Dobson aan. In het seizoen 1959/1960 promoveerde de club naar de Premier League. Het team werd gecoacht door Harry Pots, die met de ongebruikelijke 4-4-2-formatie ‘het totaalvoetbal’ in Engeland introduceerde.

In het seizoen 1960/1961 werd de club kampioen door op de laatste speeldag Manchester City te verslaan met 2-1. De titel heeft in totaal dertienduizend euro gekost, waarvan achtduizend voor clublegende MCllroy en vijfduizend euro voor linkerverdediger Alex Elder. Het was een succesvolle periode, waarin de spelers vele interlands speelden.

Nadat Adamson trainer werd degradeerde de club in 1970/1971, mede omdat sterspeler Mcllroy vertrok naar Stoke City. In 1972/1973 keerde de club weer snel terug naar de eerste divisie. In deze betere periode werd ook de halve finale van de FA Cup bereikt. Vervolgens kwamen er weer magere jaren. De club kwam terecht in de derde divisie. Veel trainers werden afgewisseld, wat niet leidde tot succes. Sterker nog: de club degradeerde opnieuw. De club kon zich ternauwernood handhaven in deze divisie. Een niveau lager betekent dat je meespeelt met de amateurs.

Pas in het seizoen 1991/1992 krabbelde de club op. Burnley promoveerde naar de derde divisie. Twee jaar later volgde opnieuw een promotie. Vervolgens werd er opnieuw gedegradeerd en in het seizoen 1997/1998 kwam Burnley ternauwernood vrij van degradatie. Onder leiding van Stan Ternent kwamen er goede tijden. De coach bracht de club terug naar de eerste divisie, waarna ze op dat niveau serieus meededen om de titel. Coyle bracht vervolgens de club in 2007/2008 terug naar het hoogste niveau van Engeland. Na opnieuw jaren van degradatie en promotie speelt Burnley momenteel in de Premier League. In het seizoen 2017/2018 is de club op de zevende plaats geëindigd in de competitie. Dit is door de club nog nooit vertoond.

Beste spelers uit het verleden

Jimmy Mcllroy: Jimmy Mcllroy werd gezien als ‘het brein’ achter het succes van de club sinds de tweede wereldoorlog. Zijn goede techniek en voetenwerk maakte hem zeer geliefd bij het publiek. Hij speelde 55 interlands voor Noord-Ierland, won met Burnley de eerste divisie in 1959/1960 en bereikte de FA Cup finale in 1960. In 497 wedstrijden scoorde hij 131 goals. De oostelijke tribune is naar hem vernoemd.

Martin Dobson: De voormalige speler van Burnley speelde ook interlands voor Engeland. Hij was de eerste speler die voor 300.000 pond vertrok. Zijn nieuwe club werd Everton. Van 1984 tot 1989 was hij ook trainer van Burnley, waarbij de club promoveerde naar de derde divisie.

Beste managers uit het verleden

Stan Ternent: Ternent zorgde ervoor dat de club progressie boekte. De ploeg van Ternent promoveerde naar de tweede divisie. Op dat niveau maakte de ploeg een sterke indruk. Ze maakten serieus kans om te promoveren. Nadat de ploeg in 2004 degradatie net aan ontliepen werd de coach ontslagen.

Owen Coyle: Onder zijn leiding pakte het team 62 punten in het seizoen 2007/2008. Ze eindigden als vijfde in de Championship. Dit zorgde ervoor dat ze mee mochten doen aan de play-offs. Wade Elliot scoorde de goal die wordt gezien “als de goals die vijftig miljoen euro waard is”, vanwege de toenemende tv-inkomsten. Verder bereikten ze de halve finale van de League Cup.

Sean Dyche: In het seizoen 2013/2014 werd Burnley gezien als een van de degradatiekandidaten van de Championship. Ze eindigden echter als tweede in de competitie. Dit resulteerde in een promotie naar het hoogste niveau.

Informatie

  • Plaats: Burnley
  • Stadion: Turf Moor
  • Opgericht: 1882
  • Clubkleuren: Paars/blauw
  • Bijnamen: The Clarets

Veelgestelde vragen over Burnley

Je kan wedden op Burnley via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Burnley. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Burnley afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Burnley.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Burnley wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Burnley aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Burnley kan je vinden op de clubpagina van Burnley.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Burnley. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Burnley met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Burnley met elkaar vergelijken op de clubpagina van Burnley.

Er zijn verschillende bonussen voor Burnley. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Burnley met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Burnley met elkaar vergelijken op de clubpagina van Burnley.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 2x
  • FA Cup 1x
  • Community Shield 2x

Stadion

Turf Moor heet het stadion van Burnley. De club speelt hier al sinds 1883 zijn thuiswedstrijden. Het is daarom ook de club die het langst op dezelfde grond speelt van alle teams die in de Premier League hebben gespeeld. In het stadion kunnen ongeveer 22.000 mensen terecht.

Supporters

Er komen ongeveer twintigduizend supporters per thuiswedstrijd naar het stadion. Dat is veel in vergelijking met het inwoneraantal van Burnley: 73.000 inwoners. De club heeft verschillende supportersverenigingen die ook in het buitenland zitten. Burnley heeft in het verleden te maken gehad met extreme hooligans. Door het land waren er in de jaren negentig vechtpartijen.

Rivaliteit

Burnley en Blackburn Rovers zijn grote rivalen van elkaar. De derby tussen de twee wordt ook wel de “East Lancashire Derby” genoemd. Deze derby is een van de langst voortdurende derby’s van de wereld. Bolton Wanderers is dit in mindere mate.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.