award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Primeira Liga

De Primeira Liga is de hoogste voetbalcompetitie van Portugal die wordt gedomineerd door drie grote clubs: Benfica, Porto en Sporting CP. Wie van de drie pakt dit jaar de titel? Of is er een hele grote verrassing in de maak?

Bekijk alle wedstrijden
Primeira Liga logo

Primeira Liga wedstrijden

Geen wedstrijden

Primeira Liga programma

Het aankomende Primeira Liga programma bestaat weer uit een heleboel spannende, leuke en mooie affiches. Van derby’s en degradatiekrakers tot aan wedstrijden in de top van de competitie waar de belangen bijzonder groot zijn. Dat maakt de matches doorgaans redelijk onvoorspelbaar waardoor je vaak kunt profiteren van hoge quoteringen!

Om je te helpen de beste odds voor de komende wedstrijden te vinden hebben we alvast diverse bookmakers vergeleken en voor je op een rijtje gezet waar je de hoogste quoteirngen van je favoriete club kunt vinden. Zo haal je altijd het maximale uit het wedden op de Primeira Liga!

Teams & stand

Aan het eind van het seizoen ziet de Primeira Liga stand er doorgaans hetzelfde uit: FC Porto, Benfica of Sporting CP eindigen bovenaan. Maar wel in wisselende samenstellingen, al wordt de competitie de laatste jaren vooral gedomineerd door recordkampioen Benfica en Porto. Sporting Lissabon weet het af en toe slechts spannend te maken, maar misschien kan de club dit jaar wél weer eens de hegemonie van de andere twee doorbreken.

Leuk weetje: er zijn slechts vijf Portugese kampioenen in de hele geschiedenis van de competitie. Dat zijn bovenstaande drie clubs, inclusief Belenenses (1946) en Baovista (2001). Hoewel de Portugese competitie dus vooral draait om ‘de grote drie’, zijn er natuurlijk meer noemenswaardige teams actief in de Primeira Liga. Denk bijvoorbeeld aan het bekende Braga of aan subtopper Vitoria de Guimaraes dat regelmatig in de Europa League te vinden is.

Opzet

Er nemen in totaal 18 clubs deel aan de Portugese Primeira Liga. De kampioen plaatst zich direct voor de groepfase van de Champions League, waar de runner-up eerst nog uitkomt in de kwalificatieronden voor het miljoenenbal. De nummers 3 en 4 mogen, evenals de bekerwinnaar, uitkomen in de Europa League. De twee laagst geklasseerde ploegen degraderen naar de Segunda Division – een niveautje lager.

Achtergrond

  • Land: Portugal
  • Opgericht: 1934
  • Aantal teams: 18
  • Wedden gelegaliseerd: Ja
  • Aantal teams gesponsord door bookmakers: 1

Alle Primeira Liga clubs & pagina's

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren