award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Napoli

De club uit Napels kende met o.a. Diego Maradona in de gelederen een aantal grote successen. Vandaag de dag is het weer terug in de top van het Italiaanse voetbal, waardoor steeds meer mensen graag wedden op Napoli.

Bekijk alle wedstrijden
Napoli logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Napoli

Door de tegenvallende resultaten van de traditionele top van Italië, geldt Napoli de afgelopen seizoenen als grootste uitdager van Juventus in de strijd om de titel. De ploeg eindigde de laatste seizoenen steevast in de top 3 en lijkt zich daarmee definitief ontpopt te hebben als één van de beste clubs in de Serie A.

Dat zien we ook terug in de quoteringen van de bookmakers. In veel wedstrijden is de Napolitaanse club de favoriet, waardoor de odds meestal niet al te spannend zijn. Aan de andere kant biedt dat mogelijkheden voor mensen die winst proberen te maken met een gecombineerde bet. Kortom, wedden op Napoli is een interessante optie voor mensen die gokken op wedstrijden in de Italiaanse competitie!

Geschiedenis van Napoli

Napoli is een club met grote ups en downs. In 1926 werd de club officieel opgericht en in 1929/1930 werd het al knap vijfde in de Serie A. Op het eerste kampioenschap moest echter lang gewacht worden. In 1987 gebeurde het echter toch, met niemand minder dan Diego Maradona.

Beste spelers uit het verleden

Maradona tekende in 1984 bij de club en kwam over FC Barcelona. De Argentijn werd gezien als de redder van de club en hij maakte dit ook waar. Met Maradona in de selectie werd Napoli twee keer kampioen, won het de UEFA Cupa, de Coppa Italia en de Italiaanse Supercoppa. Maradona was ongekend populair en de grootste legende die Napoli ooit heeft gekend.

Andere legendes van Napoli zijn Marek Hamsik, Edinson Cavani, Guiseppe Bruscolotti, Ciro Ferrara en Antonio Juliano.

Beste managers uit het verleden

Naast veel geweldige spelers heeft de club ook een aantal hele goede trainers onder contract gehad zoals Ottavio Bianchi, Claudio Ranieri, Marcello Lippi, Walter Mazzari, Rafa Benítez, Maurizio Sarri en de Carlo Ancelotti.

Informatie

  • Plaats: Napoli
  • Stadion: Stadio San Paolo
  • Opgericht: 1926
  • Clubkleuren: Blauw
  • Bijnamen: Gli Azzurri, I Partenopei

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Serie A 2x
  • Coppa Italia 5x
  • Supercoppa 3x
  • UEFA Intertoto Cup 1x
  • UEFA Cup 1x

Eigenaar

SSC Napoli is in handen van het bedrijf Filmauro SRL. De oprichter van dat bedrijf, Aurelio De Laurentiis, is de huidige president van de club

Rivaliteit

De derby del Sole (de derby van de zon) wordt gespeeld tussen Napoli en AS Roma. Deze ploegen werden als eerste toegelaten in de Nationale Divisie in 1926/1927. Ook speelt Napoli de derby van Sicilië tegen Palermo. De derde rivaal van Napoli is Juventus.

Weetje

In 2004 zat Napoli in grote financiële problemen en werd de club zelfs failliet verklaard. De ploeg ging door onder een nieuwe naam in de Serie C1. In 2006/2007 eindigde Napoli tweede in de Serie B, achter Juventus, waardoor het na zes jaar weer terug was op het hoogste niveau.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren