award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
oktober 29, 2021

5 veelgemaakte fouten met voetbalwedden

Iedereen weet dat je makkelijk geld kan winnen met voetbalwedden, maar iedereen weet ook dat je net zo makkelijk datzelfde geld weer kan verliezen. Natuurlijk kan het zijn dat je een keer net op het laatste moment een betje zet en eigenlijk niet hebt nagedacht over de statistieken van de afgelopen weken. Maar om je verlieskansen te verkleinen, moet je toch echt je hoofd erbij houden. Om je een daarmee op weg te helpen hebben wij 5 veelgemaakte fouten met voetbalwedden voor jou op een rijtje gezet. Hoef jij ze niet meer te maken! 

1. Zonder strategie spelen 

De eerste fout die veel gemaakt wordt met voetbalwedden, is bij veel beginnende gokkers hetzelfde: er is geen duidelijke strategie. Niet gek, want het is ook erg aantrekkelijk om ieder weekend gewoon door de lijst met wedstrijden te scrollen en geld te zetten op de clubs geld waarvan je weet dat ze historisch gezien vaak de overhand hebben. 

Maar dat pakt niet altijd goed uit. Het is daarom beter om een goede strategie te hebben met gokken. Maak voor jezelf duidelijke afspraken en probeer je ook te houden aan deze afspraken. Om het wat makkelijker te maken voor jou, hier een aantal afspraken die je voor jezelf kan maken: 

  • Elke wedstrijd eerst even verdiepen in de statistieken 
  • Actuele nieuwtjes bijhouden 
  • Welke competities ga je wel op inzetten en welke absoluut niet, bijvoorbeeld wel op de Premier League en niet op de La Liga. Zo voorkom je dat je gaat wedden op te veel competities en dit kan voor verwarring zorgen. 
  • Welke clubs wel en welke weer niet, bijvoorbeeld wel op West Ham United en niet op Wolverhampton.  
  • De hoogte van je inzet vaststellen (hier later meer over) 
  • Welke quoteringen te hoog (of te laag) zijn en welke weer niet 

2. Spelen om verlies terug te winnen 

Het is helaas onmogelijk om altijd te winnen, dus een goede strategie is goed om zoveel mogelijk verlies te vermijden Maar dan nog kan het gebeuren dat je een redelijk groot bedrag hebt ingezet en deze verliest. Veel gokkers maken dan de fout om direct door te gokken om hun verlies terug te winnen. Zij raken verblind door hun emoties. En juist dan maak je vaak de verkeerde keuzes! 

3. Inzetten op je favoriete club 

Jouw favoriete club. De club die je al support sinds je zelf voor het eerst een bal aan raakte. De club waar je gelukkig mee was en de club waar je een traantje weg moest pinken. Daar moet je wel op inleggen, toch? 

Kort gezegd: nee. We vinden onze club allemaal de beste club. Maar eerlijk: helaas is jouw club niet altijd de beste club. Probeer dat dan ook in je achterhoofd te houden en zet niet blindelings in op jouw club, simpelweg omdat het jouw club is. Dit is dan ook een van de meest gemaakte fouten met voetbalwedden: vrijwel iedereen denkt dat zijn/haar club gaat winnen (maar dat is dus niet altijd het geval). 

4. Niet goed om gaan met je budget 

Je hebt je strategie en je hebt voor jezelf een wekelijks gokbudget van 100 euro vastgesteld. Dan is het dinsdagavond en de Champions League is eindelijk daar.  ziet die ene wedstrijd. Die ene wedstrijd met een hoge quotering, het is jouw favoriete club en je weet gewoon zeker dat dit betje goed uit gaat pakken. Dan is het ook aantrekkelijk om je gehele budget hierop te zetten, want ja… je weet het zo zeker. 

Je zet in en alles loopt in de soep die avond en je verliest. Nu heb je niks meer voor de rest van de week. Dit wil je voorkomen. Verspreid je gokbudget daarom over meerdere weddenschappen om dit te voorkomen. 

5. Te veel combibets 

Veel gokkers zijn uit op snel geld verdienen. En combibets lijken hier perfect voor. Met combibets zet je je geld in op meerdere wedstrijden om zo hogere quoteringen te krijgen. Maar hogere quoteringen betekenen ook een hoger risico. Heel logisch, want meer wedstrijden zijn ook meer wedstrijden die fout kunnen gaan. Het is dan vaak ook beter om een hoger bedrag in te zetten op één wedstrijd, dan iets minder op verschillende combibets. Slow en steady wins the race. 

Bonustip 

Om deze blog af te sluiten, geven we je nog een tip: bookmakers geven heel veel bonussen weg. Het is bijvoorbeeld handig om de actiepagina in de gaten te houden van je favoriete bookmaker, zodat je deze bonussen niet kan missen. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan ook handig zijn; vaak worden hier alle bonussen in vermeld. 

De bonussen zijn natuurlijk niet direct een garantie op rijkdom, maar wellicht durf je meer risico te nemen. Soms krijg je ook een free bet en eerlijk, wie wil nou niet een gratis weddenschap zetten? Lees meer over deze bonussen!

Zo. 

Zo. Nu weet je hoe je deze 5 veelgemaakte fouten met voetbalwedden kan vermijden. Gokken brengt altijd risico’s met zich mee, maar door de genoemde fouten hopen we dat je in ieder geval iets minder risico’ loopt en iets slimmer kan betten. Succes en veel plezier! 

Iedereen die regelmatig een gok doet heeft hier mee te maken. De gedachte dat resultaten uit het verleden de toekomstige resultaten zullen beïnvloeden. Bijvoorbeeld: Als je al drie keer zes hebt gegooid, kan het toch niet een vierde keer?

Nee, het is belangrijk om op tijd je verlies te accepteren. Zo geef je geen geld uit die je hiervoor niet van plan was om uit te geven.

Het budget bepalen voordat je begint met het wedden. Duidelijk maken wat je kan missen en alleen hiermee wedden.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.