award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
maart 7, 2022

Alles wat je moet weten over het EK 2024

Terwijl het WK 2022 in Qatar al om de hoek komt kijken, kijken wij vast vooruit naar het volgende grote toernooi: het EK 2024 in Duitsland. Onze oosterburen mogen voor het eerst sinds 2006 weer een groot toernooi organiseren. Een EK dicht bij huis biedt oranje fans de mogelijkheid om een wedstrijd te bezoeken. Daarom hebben we een overzicht gemaakt met alles wat je moet weten over het aankomende EK.

Kandidaten

Duitsland en Turkije waren de enige landen in de race voor de organisatie van het aankomende EK. Duitsland ontving twaalf van de zeventien stemmen en is daarmee verkozen tot gastland. De Turken grepen voor de vierde keer oprij naast het organiseren van het EK, nadat ze zich al kandidaat hadden gesteld in 2008, 2012 en 2016. Het EK in 2020 werd gespeeld door heel Europa, maar niet in Turkije.

Structuur

In December 2023 zal er geloot worden voor het EK in de Elbphilharmonie in Hamburg. Het EK 2024 zal net zoals de vorige EK’s 24 deelnemers hebben, verdeeld over zes groepen van vier, waarvan er zestien zullen doorstromen naar de achtste finale. De openingswedstrijd vindt plaats op 14 juni en de finale wordt precies een maand later gespeeld, op 14 juli.

Speelsteden

Duitsland is van plan om 10 steden aan te wijzen als speelsteden voor het EK, hier een overzicht:

 • Berlijn
 • München
 • Düsseldorf
 • Stuttgart
 • Keulen
 • Hamburg
 • Leipzig
 • Dortmund
 • Gelsenkirchen
 • Frankfurt

Stadions

De wedstrijden zullen in de volgende stadions gespeeld worden:

StadionCapaciteit
Olympiastadion74.475
Allianz Arena75.024
Merkur Spiel-Arena54.600
Mercedes-Benz Arena60.441
RheinEnergieStadion50.000
Volksparkstadion57.274
Red Bull Arena41.939
Signal Iduna Park81.365
Veltins-Arena62.271
Deutsche Bank Park52.300

Duitsland schrijft met haar stadions geschiedenis: dit is de eerste keer dat er stadions voor de start van een EK niet gebouwd of gereviseerd moeten worden. Dit komt uiteraard doordat de stadions in 2006, voorafgaand aan het WK, al nieuw zijn gebouwd of gecheckt. De stadions voor dit EK zijn namelijk dezelfde als die voor het WK in 2006.

Net zoals in 2006 zullen alle stadions met een commerciële benaming een andere naam krijgen. Zo wordt de Veltins-Arena omgetoverd tot de AufSchalke Arena.

Hoogstwaarschijnlijk zal het Olympiastadion in Berlijn het decor worden voor zowel de openingswedstrijd als de finale.

Belangrijke data

 • 9 oktober 2022: loting kwalificatie
 • Maart t/m november 2023: kwalificatie
 • December 2023: loting
 • Maart 2024: play-offs
 • Juni en juli 2024: toernooi

Juni en Juli 2024 wordt het EK gespeeld.

De wedstrijden worden gespeeld in de volgende stadions in Duitsland: - De Olympiastadion - Allianz Arena - Merkur Spiel-Arena - Mercedes-Benz Arena - RheinEnergieStadion - Volksparkstadion - Red Bull Arena - Signal Iduna Park - Veltins-Arena - Deutsche Bank Park

Voordat je kunt wedden op voetbal, moet je een account aanmaken bij een bookmaker. Natuurlijk moet je daar wel 18 jaar of ouder voor zijn. Gerenommeerde en veilige bookmakers zijn bijvoorbeeld Betcity, Bet365 en Toto. Controleer altijd of de bookmaker een geldige licentie heeft. Bij het aanmaken van je account dien je enkele persoonlijke gegevens op te geven, inclusief een kopie van een identiteitsbewijs. Bookmakers hebben namelijk te maken met strenge voorwaarden waar ze aan moeten voldoen om te mogen bestaan. Ze moeten dus controleren of jij echt bent wie je zegt dat je bent. Ook moet je je bankrekening koppelen aan je account, aangezien je immers geld wil kunnen storten en opnemen. Na een eerste storting op je account te hebben gedaan, kun je op de website van de bookmaker zoeken naar een wedstrijd waar je op wil wedden. Als je een wedstrijd hebt gevonden, klik je op de uitkomst die jij denkt dat gaat gebeuren. Vervolgens vul je het bedrag in dat je wil inzetten en klik je op bevestig weddenschap. Bij een gewonnen weddenschap wordt het gewonnen geld kort na afloop van de wedstrijd automatisch aan je saldo toegevoegd.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.