award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app! Downloaden

oktober 4, 2022

Hoeveel Champions Leagues heeft Messi gewonnen?

Lionel Messi blijft een van de grootste sterren van het mondiale voetbal en ruilde vorig jaar een carrière van twee decennia bij Barcelona in, waarin hij elk stuk zilverwerk onder de sterren won, voor een nieuwe uitdaging bij Paris Saint-Germain. Na een tegenvallend seizoen in het Parc des Princes heeft Messi opnieuw de taak gekregen om de Champions League voor het eerst naar Parijs te brengen. We kijken in dit artikel terug op de voorgaande Champions League overwinningen van Messi.

2005-2006

In het seizoen 2005-2006 was een destijds 18 jaar oude Messi nog niet de grote speler die hij nu is. Messi speelde vooral als invaller voor de Blaugranas, terwijl zijn mentor Ronaldinho de kar moest trekken. Messi toonde echter wel dat hij een talent was van uitzonderlijke klasse, vooral in de uitwedstrijd in de achtste finale tegen Chelsea, waarin hij de Londense defensie helemaal zoek speelde. Uiteindelijk won Barcelona het toernooi door in de finale van die andere Londense ploeg, Arsenal, te winnen met 2-1. Messi zat de gehele wedstrijd op de bank

2008-2009

Na een aantal jaar te hebben gerijpt onder trainer Frank Rijkaard, had Messi zich in het seizoen 2008-2009 onder Guardiola ontpopt tot een superster. Barcelona speelde grandioos voetbal dit seizoen en de voorhoede met Eto’o, Henry en Messi was er een om je vingers bij af te likken. Door op een discutabele wijze te winnen van Chelsea in de halve finale, kwam de ploeg van Guardiola de ploeg van Sir Alex Ferguson tegen; Manchester United. Barcelona won de wedstrijd met 2-0, mede door een prachtige kopbal van Messi, de kleinste man op het veld

2010-2011

Het Tiki-Taka voetbal onder Guardiola werd in zijn latere jaren als coach van Barcelona tot in de perfectie verbeterd. Henry en Eto’o werden in de voorhoede vervangen door Pedro en Villa, die in een meer dienende rol gingen spelen, net zoals het hele team, voor Messi. Messi was de grote man, en dit liet hij ook zien in de Champions League. Na Real Madrid verslagen te hebben in halve finale, kwamen de Blaugranas wederom Manchester United tegen in de finale. Ook deze keer bleken Messi en co te machtig voor de ploeg van Ferguson. Barcelona won met 3-1, mede door een goal van Messi.

2014-2015

Guardiola was inmiddels vetrokken als coach bij Barcelona en het liep de afgelopen jaren vrij stroef onder verschillende managers. In het seizoen 2014-2015 was Jose Enrique coach en hij wilde Barcelona terugbrengen naar haar gloriejaren. Enrique deed dit uiteindelijk met veel van dezelfde namen uit eerdere jaren, alleen was het weer de aanvalslinie die werd aangepast. Barcelona had met Messi, Suarez en Neymar (MSN) misschien wel het beste aanvalstrio allertijden. MSN schoot er op los dit jaar en ook in Champions League finale werd Juventus weggespeeld: 1-3 en Messi won zijn 4de en tot dusver laatste Champions League.

Messi heeft in totaal 4x de Champions League gewonnen. In 2006, 2009, 2011 en 2015.

Messi heeft in totaal 7x de Ballon D'Or gewonnen. In 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 en in 2021.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Ontvang gratis de beste EK wedtips!

Close

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.