award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app! Downloaden

november 25, 2022

Online gokken op voetbal was nog nooit zo leuk!

1 Oktober 2021: de dag dat de markten voor het wedden op voetbal eindelijk open gingen. Dit betekent dat je vanaf toen niet alleen met Toto als bookmaker kunt spelen, maar ook via verschillende andere kansspelaanbieders kunt wedden. Dit lijkt dus het ideale moment om in te stappen in de wereld van het gokken op voetbal, want het is immers nog nooit zo leuk geweest!

Concurrentie

Meer bookmakers betekent automatisch meer mogelijkheden. Bookmakers moeten nu met elkaar concurreren door middel van ‘free bets’ en hogere odds, en dit is natuurlijk alleen maar gunstig voor de gokker. De tijd van de monopolie van Toto is over en de gokker kan nu het heft in eigen handen nemen.

Variatie

Door de toename aan bookmakers is de variatie aan bets ook toegenomen. Bookmakers moeten immers zorgen dat ze opvallend zijn en dat de beste keuze voor jou zijn om mee te wedden. Je bent nu in staat om op de gekste competities te wedden met de raarste weddenschappen. Echter zijn er sinds de nieuwe wetgeving ook mogelijkheden weggenomen, waarop je normaal gesproken wel zou kunnen wedden. Zo kun je niet meer wedden op dat iemand een gele of rode kaart zou krijgen, omdat dit te afhankelijk zou zijn van één persoon, de scheidsrechter.

Geld verdienen

Wedden op voetbal is voor sommige mensen, naast een hobby, ook een manier om echt geld te verdienen. Deze mensen steken er veel tijd en moeite in om de beste weddenschap te vinden. Hierbij is het gebruiken van data een goede, niet-emotionele manier om te bepalen of een gokje wagen een goed idee is. Let op: bookmakers zijn niet van gisteren, ook zij gebruiken dit soort methodes om te bepalen hoe hoog een quotering zou moeten zijn. Het is dus zaak dat je beslagen ter ijs komt, anders ga je gegarandeerd geld verliezen op de langere termijn.

Overzicht

Omdat je natuurlijk geen zin hebt om een geheel wetsvoorstel te lezen, hebben we een overzicht gemaakt met alle nieuwe regels met betrekking tot het wedden op voetbal.

  • Wanneer je registreert voor een bookmaker, moet je een dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse limiet invullen. Dit om ervoor te zorgen dat je er niet overheen gaat.
  • Als je bij een online sportweddenschappen aanbieder speelt die geen vergunning heeft, wordt je een boete opgelegd.
  • Er geldt momenteel een belasting van 29% voor online kansspelen. De verwachting is dat dit dus ook voor de nieuwe wet geldt.
  • Je bent er met de nieuwe wet Kansspelen op Afstand zeker van dat je wordt uitbetaald door bookmakers met licenties.
  • Er zullen in 2021 veel meer bookmakers (aanbieders) voor voetbalwedden in Nederland zijn.

Let op: speel alleen met geld dat je kunt verliezen. Wedden op voetbal moet een hobby zijn, geen obsessie

Via iedere bookmaker die een vergunning heeft voor de Nederlandse markt kun je wedden op voetbal. Dat zijn onder andere Betcity, TOTO, Bet365, Circus, Unibet en Jack's.

Sinds juni 2022 is het legaal om te wedden op voetbal via Unibet. Unibet beschikt sindsdien over een vergunning en mag legaal sportweddenschappen en online casinospellen aanbieden in Nederland.

De bookmaker die door voetbalwedden het best beoordeeld is, is Unibet.nl (9.5/10). Unibet is een van de grootste en betrouwbaarste gokwebsites ter wereld. De klantenservice is lokaal en mede daardoor erg goed, de promoties zijn vaak leuk bedacht en, niet geheel onbelangrijk, de odds zijn vaak ook vrij aardig. Andere bookmakers die hoog scoren zijn Betcity en Jack's.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Ontvang gratis de beste EK wedtips!

Close

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.