award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
augustus 8, 2022

Online gokverslaving voorkomen: 5 tips

Gokken op voetbal kan heel erg leuk zijn, maar het kan ook erg gevaarlijk zijn. Het is belangrijk voor jezelf een paar regels te stellen en een aantal dingen goed te onthouden. Je wil jezelf niet de financiële afgrond in spelen en het gewoon leuk houden. In dit artikel zetten we wat tips voor jou op een rijtje.

Speel nooit met meer dan je kan missen

Zet een bepaald bedrag op zij wat je kan missen. Het is belangrijk niet met geld te spelen wat je voor andere dingen nodig hebt. Bekijk dit per maand. Is het geld op? Accepteer dan dat je even niet kunt spelen en ga vooral niet toch extra geld storten. Zo werk je jezelf steeds meer in de problemen.

Stel limieten in

Tegenwoordig kan je op verschillende goksites instellen hoeveel je maximaal per dag kan inzetten en hoeveel uur je actief kan zijn. Probeer dit persoonlijk goed in te stellen zodat je je er echt aan houdt. Het belet je om toch die extra storting te doen en sluit je uit van de mogelijkheid om te spelen.

Speel nooit met geleend geld

Leen geen geld om te gokken. Als je geld moet lenen om te gokken betekent het dat je het zelf dus niet kan veroorloven. Ga zeker niet spelen met de gedachte dat je het geld wel even gaat verdubbelen. Dit gaan namelijk meer fout dan goed.

Speel nuchter

Het is belangrijk nuchter te zijn wanneer je gokt. Dit voorkomt het nemen van impulsieve beslissingen waar je dag erna spijt van krijgt. Zorg dat je van de site vandaan blijft zodra je ook maar 1 biertje hebt gedronken. Dat scheelt een boel narigheid.

Pak je winst

Heb je een keer wat gewonnen? Cash dit dan meteen uit, ga niet alles weer opnieuw inzetten, want je gaat op een keer weer verliezen. Wees verstandig en cash in ieder geval je inzet uit zodat je geen verlies kan draaien.

Voorkom een verslaving

Zoek hulp als je wilt stoppen maar het lukt je niet. Praat er met iemand over en probeer te zoeken naar een oplossing. Durf je er niet over te praten met anderen? Schakel dan online hulp in.

In theorie kun je natuurlijk overal verslaafd aan raken, dus ook aan voetbalwedden. Het leeuwendeel van de mensen is hier gelukkig niet gevoelig voor. Het is echter mogelijk om verslaafd te raken aan voetbalwedden. Als dat het geval is, is het verstandig om contact op te nemen met je huisarts of gespecialiseerde verslavingszorg.

Een eerste belangrijke stap in het herstelproces van een gokverslaafde is het erkennen van de verslaving. Neem dan zo snel mogelijk contact op met je huisarts, aangezien die je kan doorverwijzen naar gespecialiseerd verslavingshulp. Er zijn in Nederland verschillende verslavingsklinieken die je kunnen helpen om van je verslaving af te komen. Ook als je van je directe omgeving hoort dat je kenmerken van een gokverslaafde vertoont, kan het geen kwaad om eens contact op te nemen met de huisarts. Misschien dat je het zelf nog niet wil erkennen, maar je directe omgeving heeft dat vaak sneller door. Sta er dan ook voor open om contact te zoeken met de huisarts of verslavingszorg, want bij een gokverslaving kun je er beter vroeg dan laat bij zijn.

Bankroll management is eigenlijk niets meer dan het goed en verantwoord omgaan met je geld. Je bankroll is namelijk het bedrag dat op je account bij je bookmaker staat. Door middel van goede bankroll management zorg je er dus voor dat je nooit te veel geld verliest en tegelijkertijd dat je een gezonde buffer hebt voor komende weddenschappen.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.