award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
februari 16, 2022

Statistieken van Cristiano Ronaldo bij Manchester United

Een week nadat hij tot zijn eigen teleurstelling zesde eindigde bij de Gouden Bal verkiezing, scoorde Cristiano Ronaldo op 2 december 2021 zijn 800e en 801e goal als profvoetballer. In de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Arsenal. Hij is de eerste speler die deze mijlpaal weet te bereiken. De Braziliaanse superster Pelé volgt op gepaste afstand met een totaal van 765 gescoorde doelpunten. Met zo’n mijlpaal is het dus de hoogste tijd om wat dieper in de statistieken te duiken van Cristiano Ronaldo.

Ronaldo terug op zijn oude plek

In augustus 2021 stonden veel mensen er toch wel van te kijken dat Cristiano Ronaldo na 12 jaar weer terugkeerde op het oude nest. Zou hij het niveau nog wel aankunnen? Ronaldo zou Ronaldo niet zijn als hij niet vanaf de allereerste wedstrijd na zijn terugkeer in Manchester meteen zijn stempel zou drukken. Zo scoorde hij in de groepsfase van de Champions League 6 keer in 5 wedstrijden. In de thuiswedstrijden tegen Villarreal en Atalanta scoorde hij de winnende goal in de slotfase van de wedstrijd. Met de overwinning in de groepsfase al op zak, rustte Ronaldo de laatste wedstrijd tegen Young Boys uit.

Sterk in de Premier League

Dat hij ook in de Premier League nog zeker meekon, bleek wel uit de cijfers van zijn eerste twee wedstrijden. Hij scoorde 3 doelpunten (2 tegen Newcastle United en 1 tegen West Ham United). Produceerde de meeste schoten (13). Had de meeste balaanrakingen in het vijandelijke strafschopgebied (21). En creëerde de meeste grote kansen van de hele Premier League (5). Ook toen in oktober en november het niveau van Man United ver terugviel, met als dieptepunt de 0-5 thuisnederlaag tegen Liverpool, was Ronaldo de enige die in die maanden zijn niveau leek te halen. Hij pikte nog altijd doelpunten en assists mee. Op 2 december maakt de Portugees uiteindelijk zijn 800e en 801e goal in het betaalde voetbal. Dat betekende ook zijn 129e en 130e goal voor Manchester United.

Goals van Ronaldo

Van die 130 doelpunten maakte hij er 90 in de Premier League, 17 in de Engels bekertoernooien en 23 in internationale bekertoernooien. Wat opvalt is dat zijn statistieken bij Manchester United minder spectaculair zijn dan bij Real Madrid, Juventus en het Portugese elftal. Voor zijn 130 doelpunten in Engelse dient had Ronaldo namelijk 310 wedstrijden nodig. Voor iemand van zijn kaliber is dat een wat tegenvallend doelpuntengemiddelde. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat hij tijdens zijn eerste seizoenen voor United nog een jonge speler in ontwikkeling was. Wel zie je dat hij in zijn eerste 5 seizoenen – tussen 2003 en 2008 – telkens wist te scoren:

– 6 goals in 40 wedstrijden in het seizoen 2003/2004.

– 9 goals in 50 wedstrijden in het seizoen 2004/2005.

– 12 goals in 47 wedstrijden in het seizoen 2005/2006.

– 23 goals in 54 wedstrijden in het seizoen 2006/2007.

– 42 goals in 49 wedstrijden in het seizoen 2007/2008.

2007 en 2008 als topseizoen bij United

Het seizoen 2007/2008 was voor Ronaldo persoonlijk dus het beste seizoen, wat United de Premier League, de Champions League, de Community Shield en het wereldkampioenschap voor clubteams opleverde. Het seizoen 2008/2009 werd Man United weer kampioen, maar verloor het de Champions League finale van Barcelona, wat tevens de laatste wedstrijd van Ronaldo voor United was. In het seizoen 2008/2009 was Ronaldo wat minder productief dan in het succesvolle jaar daarvoor. In totaal kwam hij tot 26 goals in 55 wedstrijden.

Van onschatbare waarde

In juni 2009 werd Cristiano Ronaldo voor 94 miljoen euro verkocht aan Real Madrid, waarmee hij destijds de duurste speler allertijden was. Na 9 jaar Real Madrid en 3 jaar Juventus besloot de Portugees terug te keren op Old Trafford. Veel mensen waren kritisch, omdat Ronaldo al op leeftijd was en toch een behoorlijke impact op de salarishuishouding had. Door het aantrekken van Ronaldo, de Franse verdediger Raphael Varane en de Engelse buitenspeler Jadon Sancho steeg de salarishuishouding met bijna 25%. Maar dat verdient Manchester United alleen al met de merchandise terug. Uiteindelijk levert Ronaldo nog meer op dan dat hij kost. En dan hebben we het nog niet eens over zijn sportieve impact.

Cristiano Ronaldo heeft voor vier verschillende clubs gespeeld: - Manchester United FC - Real Madrid CF - Juventus FC - CF Andorinha

Het salaris van Cristiano Ronaldo is 26,52 miljoen britse pond per jaar in 2022. Dit geeft Manchester United als salaris per jaar.

Cristiano Ronaldo wordt door velen gezien als de beste voetballer op de wereld. Soms is er discussie of Messi beter is dan Cristiano, in de statistieken kan gezien worden dat Cristiano het net iets beter doet. Echter zeggen statistieken niet altijd alles.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.