award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
september 5, 2022

Topscorers aller tijden uit Spanje

Spanje is een land wat altijd als kanshebber op titels wordt gezien. Het land heeft al vele legendarische spelers voortgebracht en reeds staat een nieuwe lichting met onder andere Pedri en Gavi al klaar. Maar wie waren de topscorers aller tijden in het Spaanse Elftal? Dat hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

1. David Villa

Staat ruim bovenaan met maar liefst 63 goals. Een ware goalgetter uitblinkend op het WK van 2010. Na zijn afscheid van de Spaanse ploeg is er nooit echt een andere spits opgestaan.

2. Raúl González Blanco

Met 44 goals als nummer 2 in de lijst is Raul ook voor het Spaanse elftal altijd van waarde geweest. De Real Madrid legende was bovendien een ware teamplayer die nooit opgaf.

3. Fernando Torres

39 goals is wat op de teller van Torres staat. De spits die voornamelijk furore maakte bij Liverpool en Atletico besliste in 2008 het EK door in de finale de enige goal te maken in de eerste helft.

4. David Silva

Misschien een wat verrassende naam, want Silva staat niet bekend als een doelpuntenmaker, maar hij kwam toch tot 35 goals in 123 duels. De Spaanse middenvelder die in het nationale team vaak vanaf links speelde, is een echte creatieveling met een fantastische pass in de benen. Inmiddels maakt hij zijn minuten voor Real Sociedad na zijn succesvolle periode bij Manchester City.

5. Fernando Hierro

De centrale verdediger is 1 van de beste ooit in zijn vakgebied. Hij was bovendien een echte leider en kwam tot 29 goals. Een enorme prestatie voor een centrale verdediger.

6. Fernando Morientes:

Deze spits was een echte spits en altijd op zoek naar goals. Hij kwam tot 27 goals maar had hier maar 47 wedstrijden voor nodig. 1 van de betere doelpuntengemiddelden dus.

7. Emilio Butrageno

De kleine Spaanse spits was fantastisch met beide benen en maakte 27 goals in zijn tijd. Hij speelde voor Real Madrid en is ook een ware legende in de sport.

8. Alfredo di Stefano

Maakte 23 goals in 31 duels en was misschien wel de beste Spaanse voetballer aller tijden. Opvallend is dat Di Stefano voor zowel het Spaanse elftal als het Argentijnse is uitgekomen.

9. Alvaro Morata

Ook hij maakte 23 doelpunten en is nog steeds actief in het elftal en zal dus waarschijnlijk nog stappen op de ranglijst gaan zetten. Morata heeft al voor clubs als Chelsea, Juventus en Real Madrid gespeeld, maar was nergens echt onomstreden. Ook bij de Spaanse ploeg is er de nodige kritiek op hem.

10. Sergio Ramos

Uiteraard een icoon van het Spaanse voetbal en ook iemand die wel een doelpunt meepakt. Hij neemt penalty’s vaak foutloos en in de lucht is er bijna niemand gevaarlijker dan Ramos. Speelt inmiddels voor PSG na het grootste gedeelte van zijn loopbaan voor Real te zijn uitgekomen.

De Trofeo Pichichi is een trofee die in de Spaanse Primera División wordt gegeven aan de topscorer sinds 1929. Sinds 2016 heeft de Argentijnse Lionel Messi de trofee jaarlijks in ontvangst mogen nemen.

De winnende topscorer van de Eredivisie in het seizoen 2021/2022 was Sébastien Haller (Ajax) met maar liefst 21 doelpunten. Runner-up is Loïs Openda (Vitesse) met 18 doelpunten.

Het nationaal elftal van Spanje wist 1 keer de titel Wereldkampioen te bemachtigen. Dat was in 2010, een wedstrijd die nog bij veel mensen in het geheugen staat gegrift. Spanje versloeg het Nederlandse elftal, eindstand: 0-1.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.