award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
september 19, 2022

Voetbal voorspellingen? Zet de juiste gok om in geld

Nu het legaal is om ook in Nederland een gok te wagen op de vele voetbalwedstrijden die er zijn, is het belangrijk om te weten hoe dat werkt en welke wedopties het beste zijn. Win jij juist met een enkelvoudige weddenschap of met een meervoudige? En waar moet je nou precies op letten bij het plaatsen van een weddenschap?

Wedden op wedstrijden: voor en tijdens

De meeste weddenschappen worden voor een wedstrijd afgesloten, maar ook tijdens de wedstrijd kan je geld winnen mits je op het juiste moment op de juiste dingen inzet. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk de wedstrijdstatistieken te checken en zo te kunnen inschatten welk team er beter is aan de hand van schoten op doel en balbezit. Stel je voor, een wedstrijd staat 2-1 en het aantal goals over 4.5 lijkt een aantrekkelijke quotering te zijn, check dan eerst altijd even het aantal schoten op doel en denk dan nog eens goed na, want misschien waren wel alle drie de schoten goals en wordt er voor de rest niet veel gecreëerd.

Wedden op jouw favoriete team

Het is eigenlijk ook aan te raden om gokken op je favoriete team te vermijden. Meestal sla je door in je clubliefde en vergeet je verstandig na te denken. In sommige gevallen kan je het juist ook helpen. Als supporter van jouw team ken je de selectie natuurlijk door en door en weet je waar de sterke- en zwakke punten van het team liggen. Zo weet jij welke spelers in vorm zijn en de laatste tijd een doelpunt maken. Dit kan je gebruiken in weddenschappen zoals de juiste doelpuntenmaker.

Wedden als beginner

Als je nieuw bent met gokken op sport is misschien de eerste stap die je neemt het gokken op de winnaar van een wedstrijd. Echter is het verstandiger om dit af te wisselen met bijvoorbeeld aantal goals of beide teams scoren. Zeker als jij een meervoudige weddenschap creëert is het aan te raden verschillende soorten wedopties te combineren, want van 7 wedstrijden de precieze winnaar voorspellen is natuurlijk lastig. Probeer dan bij wedstrijden waar je een minder zeker gevoel over hebt bijvoorbeeld Team A over 0.5 goals te spelen, dan is 1 doelpunt van Team A al genoeg om dat onderdeel van je weddenschap succesvol te laten zijn.

Vertrouwen op jezelf

Het belangrijkste is je niet te laten leiden door de quoteringen die de zogeheten bookies (TOTO etc.), maar dat je zelf wedstrijden gaat analyseren. Let op de vorm van teams van de laatste weken en probeer te profiteren van teams die de ene na de andere overwinning pakken. Schorsingen en blessures kunnen ook een addertje onder het gras zijn. Het is daarom van belang van tevoren de opstelling of de verwachte opstelling te checken. Probeer geen combinaties te maken waarvan je zelf al denkt dat het lastig gaat worden. Indien je wat moeilijkere wedopties en hogere quoteringen wilt spelen is het aan te raden deze te combineren door ze in systeem te spelen. Op deze manier kan je nog steeds winst maken mocht er een weddenschap mislukken in je gemaakte combinatie.

Het voornaamste is goed op te letten en te profiteren van in jouw ogen goede quoteringen. Let ook op dat als iets te mooi om waar te zijn is, het waarschijnlijk ook een reden heeft. Neem de tips tot je en versla de bookies!

Een bookmaker is een organisatie die het mogelijk maakt om te wedden op sportwedstrijden. Zij bepalen namelijk de hoogte van de quoteringen op basis van de verwachting dat die uitkomst werkelijkheid wordt.

Een quotering geeft aan hoeveel geld jij met een weddenschap kunt verdienen. Hoe hoger de quoteringen, des te kleiner de kans wordt geschat dat die uitkomst werkelijkheid wordt. Zet je bijvoorbeeld in op een weddenschap waar bij winst van Team A een quotering staat van 2,5. Dan krijg je dus bij een inleg van 10 euro, 10 x 2,5 = 25 euro uitgekeerd als Team A wint.

Bij hoge quoteringen geldt over het algemeen dat de kans op die uitkomst klein is. Zet je dus in op hoge quoteringen? Dan is de kans dat je verliest vaak groot. Wel kan het zo zijn dat er onterecht een hoge quotering wordt gegeven, in dat geval is het slim om je verder te verdiepen in de wedstrijd. Speelt de sterspeler bijvoorbeeld niet? Zijn er spelers geblesseerd? Baseer daarop of het slim is om in te zetten.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.