award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Quoteringen

Wedden op voetbal is extreem populair in Nederland en het heeft verschillende voordelen. Zo kan je jouw eigen kennis over voetbal inzetten om een extra zakcentje te verdienen en is het erg toegankelijk voor alle Nederlandse belangstellenden; je hebt namelijk alleen maar je telefoon of computer nodig.

Voor nieuwe spelers kunnen de talloze opties erg verwarrend zijn en is het misschien onduidelijk wat alle opties betekenen en welke het gunstigste zijn voor een specifieke wedstrijd. Daarom behandelen wij elke week een nieuw aspect van online wedden op voetbal. Deze keer ligt de aandacht op quoteringen.

Quoteringen

Een quotering geeft aan hoeveel winst je maakt als je een weddenschap goed hebt. Hoe hoger de quotering, des te groter is de winst. En des te groter is vaak ook het risico dat de weddenschap niet uitkomt. Quoteringen worden ook wel odds genoemd. Er zijn verschillende soorten quoteringen.

Decimale quoteringen

Quoteringen kunnen op een aantal manieren worden aangegeven, maar degene die je het meest zal tegenkomen als je gaat wedden op voetbal is de decimale quotering. Dit is de meest voorkomende manier voor Europese bookmakers en wordt standaard gebruikt bij Toto, Bet365 en Betcity. Hiermee kan je eenvoudig zien hoeveel geld je krijgt als je wint, voor elke euro die je inzet. Zet je in op een quotering van 1.80 en je wint, dan krijg je 1.80 keer jouw inzet.

Britse quoteringen

Ook kunnen quoteringen op de Britse manier worden weergegeven, dit zal je misschien voorbij zien komen op social media of andere platformen waar je wordt blootgesteld aan reclame voor wedden op voetbal en andere sporten. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld 2/5. In dit geval krijg je voor elke €5 die je inzet, €2 winst als jouw weddenschap goed is.

Amerikaanse quoteringen

De laatste methode van het noteren van quoteringen is de Amerikaanse wijze. Deze zijn op het begin wat verwarrend, maar ze zullen al snel erg logisch zijn. Deze methode is niet heel populair bij wedstrijden, maar juist bij weddenschappen waar er veel winnaars kunnen zijn, zoals de keuze voor de Ballon d’Or of wie de nieuwe trainer wordt bij een nieuwe club.

Een voorbeeld van hoe dit kan worden weergeven is als volgt:

Ballon d’Or 2021

Robert Lewandowski-160
Lionel Messi-140
Mohammed Salah+400
Jorginho+600

Mocht je jouw geld willen zetten op Lewandowski of Messi, moet je een inleg van respectievelijk €160 of €140 inzetten om €100 winst te maken. De grootste kanshebbers hebben dus vaak een mingetal als quotering. Mocht je meer vertrouwen hebben in Salah of Jorginho, dan ontvang je €400 of €600 winst, in het geval dat je €100 hebt ingezet.

Live quoteringen

Ook is het bij sommige aanbieders mogelijk om tijdens de wedstrijd nog nieuwe weddenschappen creëren. Dit kan bijvoorbeeld op Bet365. Hiermee zullen de quoteringen continu veranderen, dus de timing van wanneer jij jouw weddenschap zet is van cruciaal belang.

Het voordeel van live wedden op voetbal is dat je kunt afwachten hoe de wedstrijd zich ontvouwt. Je kunt kijken welke spelers hun dag hebben en welk team de meeste druk zet en de meeste kansen creëert. Maar de bookmakers hebben dit natuurlijk ook allemaal in de gaten, dus het is verstandig om niet al te lang te wachten met het inzetten, want niets is erger dan dat de bookmaker je voor is en dat de quoteringen steeds lager en lager worden.

Hoge of lage quoteringen?

Met hoge quoteringen kun je erg veel winst maken, maar hiermee neem je ook een groot risico. Als PSV en Willem II bijvoorbeeld tegen elkaar spelen zullen de quoteringen voor Willem II om te winnen hoger zijn dan die van PSV. Als je gokt op een overwinning van de Tilburgers kun je meer inzet terugkrijgen, maar de bookmakers geven aan dat ze weinig vertrouwen hebben in de Tricolores. Nu is het niet altijd zo dat de bookmakers gelijk hebben, maar vraag je je toch af of het verstandig is om zoveel risico te nemen.

Quoteringen verhogen

Weddenschappen met lage quoteringen zijn op het eerste oog niet heel interessant. Echter zijn deze wel heel fijn om mee te nemen als je een combi-bet aangaat. Hierbij voeg je meerdere weddenschappen samen in één persoonlijke weddenschap. Om geld te kunnen winnen moet je ze allemaal goed hebben, maar omdat je meer risico neemt, vermenigvuldigd de bookmaker de quoteringen van alle weddenschappen die je aangaat.

Lage quoteringen, die je vaak zult zien bij ploegen als Bayern München en Celtic, zijn perfect voor deze combi-bets. Als je alleen op deze wedstrijden inzet leveren ze niet veel op en zijn ze vaak de moeite niet waard, maar als je deze combineert met andere, ietwat riskantere weddenschappen profiteer je van de goede winkans die deze weddenschappen met zich meebrengen.


F.A.Q.

De quoteringen van een wedstrijd laten zien wat de verwachting van de wedstrijd is. Zijn de odds voor het ene team erg hoog en voor het andere team erg laag, dan valt hieruit op te maken dat er verwacht wordt dat het team met de lage odds gaat winnen. Hoe groter het risico is op winst, des te hoger de quotering.

Bij het bepalen van quoteringen wordt altijd uitgegaan van 100%. Stel er zijn 2 ploegen met een even grote kans om te winnen, dan is de quotering 100/50: 2. In de praktijk spelen er een hoop factoren mee bij het bepalen van de quotering. Bijvoorbeeld, doet de topscorer mee met ploeg A? Is de ploeg fit? Wie speelt er thuis? Etcetera.

De odds voor een gebeurtenis laten de verhouding zien tussen de kansen dat iets wel gebeurd en de kans dat iets niet gebeurd. Zijn de odds op een gebeurtenis erg hoog, dan is de kans dat het gebeurd klein. Ga jij een weddenschap aan met odds 2,2? Dan verdien je - als je wilt - je inleg x 2,2 terug.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.