award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
juni 10, 2022

WK kwalificatie 2022: Alles wat je moet weten

We zijn er weer bij en dat is meer dan prima. Nederland wist zich in de laatste wedstrijd tegen Noorwegen te verzekeren van deelname aan het WK 2022 in Qatar. Het werd nog even spannend, dankzij het debacle in Montenegro, maar dankzij late goals van Bergwijn en Depay is het alsnog goed gekomen voor ons kleine kikkerlandje. Wij kunnen dus weer onze huizen mooi oranje versieren in november 2022, maar hoe staan de andere landen er precies voor?

Andere gekwalificeerde Europese landen

In Europa is de WK kwalificatie 2022 voorbij, dus is het al bekend welke landen ons continent gaan vertegenwoordigen op het WK in Qatar. De regerend wereldkampioen maakte een oppermachtige indruk in zijn groep, door geen enkele wedstrijd te verliezen. Hetzelfde kan gezegd worden over Zwitserland, dat op verrassende wijze wist af te rekenen met de huidige Europese kampioen; Italië.

Ook onze zuiderburen wisten het goed te doen in de WK kwalificatie 2022 en verloren geen enkele wedstrijd. Servië zorgde voor de grootste verrassing tijdens de WK kwalificatie, door in de laatste wedstrijd van Portugal te winnen. Evenals België is Duitsland ook van de partij. Zij wisten in 10 wedstrijden 27 punten te behalen, en verloren alleen van Noord Macedonië.

Ten slotte kunnen we ook nog Engeland, Denenmarken, Spanje en Kroatië verwachten op het komende wereldkampioenschap.

Play-offs Europa

In de Europese play-offs zijn er nog 3 tickets te verdienen voor het eindtoernooi. Er zijn nog erg veel landen die nog niet zeker zijn van een WK-ticket, en het zal zeker een spannende strijd worden. De twee grootste namen zijn Italië en Portugal, die allebei teleurstelden in hun kwalificatie poging. Zij zijn de gedoodverfde favorieten om nog een WK-ticket te bemachtigen, maar dit is wel heel kort door de bocht.

Er zitten namelijk ook nog tal van andere sterke landen in de play-offs. Landen als Zweden, Rusland en Turkije zullen namelijk ook hoge ogen willen gooien en hun land willen vertegenwoordigen op het WK in Qatar. Ook hebben Oostenrijk en Tsjechië zich weten te plaatsen voor de play-offs. Dit komt niet vanwege hun prestaties in de WK kwalificatie 2022 groep, maar juist dankzij de Nations League. Beide landen wisten namelijk hun groep te winnen in de B-league en waren daarmee de beste landen die niet als eerste of tweede wisten te eindigen in hun groep.

De play-offs zullen gespeeld worden in maart 2022.

Verassende afvallers

Hoewel wij Nederlanders mochten feestvieren, kon hetzelfde niet gezegd worden voor Noorwegen. Zij zijn een van de verassende afvallers en zullen er zeker niet bij zijn tijdens het mondiale eindtoernooi. Andere opvallende afwezigen zijn Slowakije, IJsland, Hongarije en Ierland. Al deze landen wisten zich niet bij de top 2 van hun groep te voegen en maken dus geen kans meer om over een jaar af te reizen naar de oliestaat.

Rest van de wereld

In Zuid-Amerika wisten Brazilië en Argentinië zich al te kwalificeren. Voor de rest is het nog erg spannend voor landen als Colombia, Ecuador, Chili, Peru en Uruguay. Er zijn nog 2 directe tickets beschikbaar en het land dat op plaats 5 eindigt gaat naar de play-offs. Momenteel staat Ecuador er het beste voor, met een voorsprong van 6 punten op Colombia dat momenteel de vierde plek inneemt.

In Afrika is nu ook bekend welke landen in de play-offs komen. In Afrika moeten alle groepswinnaar van de WK kwalificatie nog met één ander land weten af te rekenen. Enkele opvallende afwezigen zijn Ivoorkust en Zuid-Afrika. Voor de rest zijn er niet heel veel verassingen op het Afrikaanse continent.

In Noord- en Centraal-Amerika is de WK kwalificatie 2022 nog volop bezig. Momenteel staan Canada, Mexico en de Verenigde Staten op de eerste drie plekken, die goed zijn voor een direct WK-ticket, maar Panama ligt op de loer, met slechts twee punten achterstand op groepsleider Canada.

In Azië en Oceanië is de kwalificatie ook nog steeds bezig en met name Saudi-Arabië, Japan en Australië doen goede zaken. In totaal zijn er hier twee directe tickets te verdienen en een play-off plek.

Alle gekwalificeerde landen

 • Qatar
 • Nederland
 • Frankrijk
 • België
 • Duitsland
 • Engeland
 • Spanje
 • Denenmarken
 • Servië
 • Zwitserland
 • Kroatië
 • Argentinië
 • Brazilië

Nederland wist zich, na het debacle in Montenegro, te kwalificeren voor het WK 2022 in Qatar. Tijdens de laatste wedstrijd tegen Noorwegen scoorde Bergwijn en Depay. In november zal het land dus weer oranje kleuren.

In een hoop delen van de wereld zijn de kwalificaties nog volop in gang. Dit zijn de landen die zich al wel gekwalificeerd hebben: Qatar, Nederland, Frankrijk, België, Duitsland, Engeland, Spanje, Denenmarken, Servië, Zwitserland, Kroatië, Argentinië en Brazilië.

Hoewel de kwalificaties in sommige continenten nog volop bezig zijn, zijn er wel al verassende afvallers. Dit zijn de landen die zeker niet bij het WK aanwezig zijn: Noorwegen, Slowakije, IJsland, Hongarije en Ierland.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.