award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Ek 2020

Het Europees Kampioenschap 2020 wordt gespeeld in niet één, maar twaalf landen. En ook met meer kwalificatiemogelijkheden en een iets andere opzet neemt de kans op verrassingen flink toe. Welke landenteams zien we volgens jou terug in de finale?

Bekijk alle wedstrijden
EK 2020 logo

Ek 2020 wedstrijden

Geen wedstrijden

Één van ‘s wereld grootste voetbaltoernooien staat in 2020 weer op het programma: het Europees kampioenschap. Het toernooi wordt dan voor de 16e keer gehouden en deze keer niet in één of twee landen, maar er wordt gespeeld in maar liefst twaalf verschillende steden en stadions. Na de kwalificatie doen er nog 24 landen mee om de befaamde beker omhoog te kunnen houden en zich Europees kampioen te mogen noemen. Kortom, het EK 2020 belooft weer een groot spektakel te worden.

Speelschema & poules

De UEFA maakt het speelschema op 30 november 2019 bekend, alhoewel de meeste speeldata al eerder gepland zijn. De groepsfase loopt van 12 juni tot 24 juni, waarna de knock-out fase start op 27 juni. De finale wordt gespeeld op 12 juli. Ook de poules zijn tegen die tijd bekend. De landen worden ingedeeld op basis van de coëfficiëntenlijst waarbij gastlanden in de groep komen die speelt in het stadion van het desbetreffende land. 

Uitslagen & standen

Hoe staat het ervoor met de landen die meedoen aan het EK 2020? Wat zijn bijvoorbeeld de tussenstanden in de poulefase? Welke teams hebben zich al geplaatst voor de achtste finales en welke nationale elftallen kunnen bijna al naar huis? Wat zijn de uitslagen van alle wedstrijden? En misschien wel belangrijker nog, komen die overeen met wat je hebt voorspeld? Je leest het allemaal bij voetbalwedden.eu!

Finales

Hier draait het allemaal om. De finales van het EK 2020. Na de groepsfase treffen de beste landen elkaar eerst in de achtste finales. De winnaars van die ronde nemen het logischerwijs tegen elkaar op de in de kwartfinales op 3 en 4 juli waarna ze doorgaan in de halve eindstrijd. Zowel de halve finales op 7 en 8 juli als de finale worden gespeeld in het Wembley Stadion in Londen.

Wedden op het EK 2020

Wil je wedden op het EK 2020? Op de winnaar of individuele wedstrijden? Dat kan bij verschillende bookmakers. Gewoon makkelijk en online. En vaak hebben ze ook nog wel mooie acties of speciale bonussen. Om nog maar te zwijgen over de scherpe odds. Benieuwd? Bekijk en vergelijk de quoteringen, zet in en win!

Achtergrond

  • Land: 12 gastlanden
  • Opgericht: 1960
  • Aantal teams: 24

Links

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus