award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

KAA Gent

Wedden op KAA Gent is ontzettend populair omdat de club behoort tot één van de favorieten voor de titel. Maar kan de ploeg ook echt aan die verwachtingen voldoen? Ontdek de beste odds!

Bekijk alle wedstrijden
KAA Gent logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op KAA Gent

KAA Gent geldt nog altijd als één van de topploegen uit de Belgische competitie, ondanks dat de resultaten de laatste jaren niet altijd even best te noemen zijn. Hoewel de club vaak bivakkeert in de top (en zich daarmee plaatst voor de Kampioensronde), heeft het al een paar jaar geen titel meer binnen weten te slepen.

Ondanks die tegenvallende prestaties, blijft wedden op KAA Gent geliefd onder de mensen die gokken op wedstrijden uit de Jupiler Pro League. De bookmakers kennen de club, gezien haar statuur, namelijk relatief hoge quoteringen toe en daar kan je als goed geïnformeerde gokker van profiteren. Om je te helpen hebben we de scherpste odds voor komende wedstrijd alvast voor je genoteerd!

Geschiedenis van KAA Gent

KAA Gent heeft als bijnaam de Buffalo’s. Sinds de jaren twintig wordt dit door de supporters geroepen. In 1895 kwam het circus van de Amerikaan Buffalo Bill naar Gent. De artiesten verzochten het publiek “Buffalo” te roepen. De Gentse studenten namen dit over. Koning Albert I werd tijdens zijn bezoek aan de Gentse Universiteit welkom geheten met diezelfde spreekwoord. Uiteindelijk kreeg KAA Gent dit als bijnaam.

In 1964 werd de eerste prijs gepakt. De beker van België werd gewonnen in 1964. Gent mocht als eerste Belgische club deelnemen aan de Europacup II. Een groot succes werd dat niet. Grootmacht West Ham United schakelde Gent al snel uit.

In de jaren tachtig kende de club magere jaren. De club degradeerde naar de tweede klasse. In 1973-1974 degradeerde de club zelfs naar de derde klasse. De club kwam in financiële moeilijkheden. Ondanks dat de club op een laag niveau speelde kwamen er wel tienduizend toeschouwers kijken. In 1979-1980 werd de club kampioen van de tweede klasse.

2014/2015 was een topseizoen. Trainer Hein VanHaezebrouck zorgde er mede voor dat de club kampioen werd. In de finale werd Standard Luik verslagen. Voor het eerst in het 115-jarig bestaan werd “La Gentoise” landskampioen. De club mocht het seizoen daarop rechtstreeks deelnemen aan de Champions League. Ook dat werd een succes. De club plaatste zich voor de achtste finales, door onder andere te winnen van Olympique Lyonnais en Valencia FC.

Beste spelers uit het verleden

Sven Kums: Kums kreeg in 2016 de Gouden schoen uitgereikt. Hij kreeg verreweg de meeste stemmen. Hij had een groot aandeel in het succesvolle seizoen 2014/2015, waarin de club voor het eerst kampioen werd en de achtste finale bereikte van de Champions League.

Laurent Depoitre: Met 13 doelpunten en negen assists was hij ook belangrijk voor het superseizoen van Gent. Hij kreeg van de supporters de Jean-Claude Bouvy-Trofee, een prijs voor de meest verdienstelijke speler van het seizoen. In 2016 vertrok hij naar Porto.

Beste managers uit het verleden

Hein Van Haezebrouck: Van Haezebrouck werd vanaf de zomer van 2014 de trainer van de Gentenaren. Onder zijn leiding werd de club kampioen. Het succes in de Champions League betekende dat voor het eerst in vijftien jaar een Belgische club overwinterde in de Champions League. Ook in de beker behaalde de club een verdienstelijke halve finaleplaats. In het seizoen 2017/2018 kon de club opnieuw Europees overwinteren. In de achtste finales werd de club verslagen door KRC Genk.

Informatie

  • Plaats: Gent
  • Stadion: Ghelamco Arena
  • Opgericht: 1900
  • Clubkleuren: Lichtblauw
  • Bijnamen: De Buffalo’s, La Gentoise

Veelgestelde vragen over KAA Gent

Je kan wedden op KAA Gent via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op KAA Gent. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op KAA Gent afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op KAA Gent.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op KAA Gent wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op KAA Gent aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op KAA Gent kan je vinden op de clubpagina van KAA Gent.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor KAA Gent. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op KAA Gent met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van KAA Gent met elkaar vergelijken op de clubpagina van KAA Gent.

Er zijn verschillende bonussen voor KAA Gent. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op KAA Gent met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van KAA Gent met elkaar vergelijken op de clubpagina van KAA Gent.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 1x
  • Beker van België 3x
  • Belgische Supercup 1x

Weetje

Op zondag 24 mei 2015 werden de spelers, nadat ze kampioen waren geworden, onthaald door een waanzinnige menigte. Maar liefst 125.000 supporters vierden feest. Dit zijn dan ook het meeste aantal supporters die ooit in België bij een huldiging aanwezig zijn geweest.

Rivaliteit

Club Brugge is een grote rivaal. Verder is Standard Luik ook een belangrijke wedstrijd voor de supporters.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.