award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Jupiler Pro League

De Jupiler League Pro is de voetbalcompetitie uit België. Deze bestaat uit zestien teams, waarvan de zes beste teams aan het eind van het seizoen onderling gaan uitmaken wie zich kampioen mag noemen. Altijd spannend, die play-offs.

Bekijk alle wedstrijden
jupiler pro league

Jupiler Pro League wedstrijden

Geen wedstrijden

Jupiler Pro League 2018 – 2019

Er staan deze week weer een aantal boeiende wedstrijden op de Jupiler Pro League kalender! Wedstrijden waarvan de winnaar allerminst zeker is of matches waarbij één van de twee ploegen er misschien wel een stuntje weet uit te persen. Volop spektakel met misschien wel een paar interessante quoteringen. Wie gaat er volgens jou winnen?

Teams

In de Jupiler Pro League in België spelen bekende clubs als Standard Luik, Royal Antwerp FC, RSC Anderlecht en Club Brugge, waarvan die laatste twee doorgaans strijden om de titel. Maar ook kleinere, minder bekende clubs doen regelmatig mee om de prijzen, getuige het grote aantal verschillende kampioenen door de jaren heen. Kortom, niets is zeker in de Belgische competitie. En dat is precies wat wedden op de Jupiler Pro League zo populair maakt!

Play-off 1

Sinds 2009 kent de Jupiler Pro League, in België ook wel Eerste Klasse A of Profvoetbal 1A genoemd, een andere competitievorm. Vandaag de dag maken in totaal 16 teams uit wie er na de reguliere competitie in een bepaalde play-off terecht komt. De eerste zes ploegen uit de stand spelen in play-off 1 nogmaals tegen elkaar voor het kampioenschap en felbegeerde tickets voor Europees voetbal. Ze beginnen trouwens niet op nul, maar hun puntenaantal wordt gehalveerd.

Play-off 2

Waar de laagst geklasseerde ploeg degradeert, worden de nummers 7 tot en met 15 verdeeld over twee poules om het in play-off 2 ook nogmaals tegen elkaar op te nemen. Zij beginnen echter wel op nul punten, ongeacht de stand en de eerdere uitslagen. De winnaars van beide poules spelen vervolgens een finale om te beslissen wie speelt tegen de hoogst geklasseerde ploeg zonder Europees ticket uit play-off 1. De winnaar van dat duel bemachtigt het laatste plekje.

Wedden op de Jupiler League Pro

De bijzondere competitievorm van de Jupiler Pro League in België zorgt voor enerverende wedstrijden. De ploegen uit de play-offs zijn, gezien de stand uit de competitie, immers bijna altijd aan elkaar gewaagd. De belangen zijn groot, waardoor de teams elke match alles op alles zullen moeten zetten om een goed resultaat te halen. Dat maakt wedden op de Jupiler Pro League ontzettend spannend … en winstgevend!

Achtergrond

  • Land: België
  • Opgericht: 1895
  • Aantal teams: 16
  • Wedden gelegaliseerd: Ja, sinds 2011
  • Aantal teams gesponsord door bookmakers: 12

Veelgestelde vragen over de Jupiler Pro League

Je kan wedden op de Jupiler Pro League via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op de Jupiler Pro League. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op de Jupiler Pro League afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op de Jupiler Pro League.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op de Jupiler Pro League wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op de Jupiler Pro League aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op de Jupiler Pro League kan je vinden op de clubpagina van de Jupiler Pro League.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor de Jupiler Pro League. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op de Jupiler Pro League met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van de Jupiler Pro League met elkaar vergelijken op de clubpagina van de Jupiler Pro League.

Er zijn verschillende bonussen voor de Jupiler Pro League. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op de Jupiler Pro League met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van de Jupiler Pro League met elkaar vergelijken op de clubpagina van de Jupiler Pro League.

Alle Jupiler Pro League clubs & pagina's

Zulte Waregem logo
Zulte Waregem

Deze relatieve nieuwkomer in de Jupiler Pro League daagt brutaal de traditionele top uit. En met succes. Precies wat wedden op Zulte Waregem zo leuk maakt.

Bekijk wedstrijden
Waasland-Beveren logo
Waasland-Beveren

Wedden op Waasland-Beveren is voor veel mensen die gokken op voetbalwedstrijden interessant, omdat de ploeg keer op keer weer weet te verrassen in de Jupiler Pro League. Ervaar het zelf!

Bekijk wedstrijden
STVV St Truiden logo
STVV

Deze club uit Sint-Truiden wordt gezien als reuzendoder. Extra krachten komen los in wedstrijden tegen de topploegen, wat leidt tot scherpe odds en een eventuele mooie winst bij het wedden op STVV!

Bekijk wedstrijden
Standard Luik logo
Standard Luik

Standard Liège, zoals de club ook wel genoemd wordt, is één van de topploegen uit de Belgische competitie. Kan het die favorietenrol ook waarmaken? Maak het seizoen extra intens door te wedden op Standard Luik!

Bekijk wedstrijden
KV Oostende logo
KV Oostende

Deze Belgische club boekt wisselvallige resultaten. Waar het ene jaar nog gestreden wordt in de Kampioensronde, wordt er daarna in de play-offs gevochten om lijfsbehoud. In ieder geval altijd mooie odds bij het wedden op KV Oostende!

Bekijk wedstrijden
Moeskroen logo
Moeskroen

Royal Excel Mouscroun is die typische degradatiekandidaat die nog wel eens weet te verrassen met een knappe prestatie. Dat maakt wedden op Moeskroen spannend - en hopelijk ook winstgevend!

Bekijk wedstrijden
Sporting Lokeren logo
Lokeren

Is deze Belgische club gedoemd om te degraderen? Of weet het zich nog te handhaven op het hoogste niveau? Wat denk jij? Ontdek de hoogste odds en start met wedden op Lokeren!

Bekijk wedstrijden
KV Kortrijk logo
KV Kortrijk

"KVK" is knap uitgegroeid tot stabiele middenmoter in de Jupiler Pro League. Waar gaat het eindigen? Start vandaag nog met wedden op KV Kortrijk en pik een graantje mee van het succes!

Bekijk wedstrijden
KAS Eupen logo
KAS Eupen

Deze kleine club verrast vriend en vijand door zich meermaals te handhaven op het hoogste niveau en zelfs te eindigen op een plek in de middenmoot. Wedden op KAS Eupen is daarmee op z'n minst interessant te noemen!

Bekijk wedstrijden
KAA Gent logo
KAA Gent

Wedden op KAA Gent is ontzettend populair omdat de club behoort tot één van de favorieten voor de titel. Maar kan de ploeg ook echt aan die verwachtingen voldoen? Ontdek de beste odds!

Bekijk wedstrijden
KRC Genk logo
KRC Genk

Van middenmoter tot favoriet voor de titel. Dat is het indrukwekkende verhaal van een ploeg die weet te verrassen. En ook precies hetgeen wat wedden op KRC Genk zo leuk maakt.

Bekijk wedstrijden
Club Brugge logo
Club Brugge

Als traditionele Belgische grootmacht maakt deze ploeg ieder jaar kans op de titel. Dat maakt wedden op Club Brugge niet alleen interessant, maar ook nog eens spannend!

Bekijk wedstrijden
Charleroi logo
Charleroi

De Zebra's spelen al jaren in de middenmoot met enkele uitschieters naar de (sub)top. Echter, het wist in de play-offs nog nooit een prijs te pakken. Verrast de ploeg dit seizoen? Maak het extra spannend door te wedden op Charleroi!

Bekijk wedstrijden
Cercle Bruggle logo
Cercle Brugge

Het kleinere broertje van de bekende club uit Brugge. Maar niet te onderschatten, want de ploeg kan zomaar verrassen met een overwinning op de top of met een hoge eindklassering. Dat maakt wedden op Cercle Brugge geliefd bij veel gokkers.

Bekijk wedstrijden
Royal Antwerp logo
Royal Antwerp

Een onberekenbare ploeg met wisselvallige resultaten. Wedstrijden zijn moeilijk in te schatten, met hoge quoteringen tot gevolg. En dat maakt wedden op Royal Antwerp zo interessant.

Bekijk wedstrijden
RSC Anderlecht logo
RSC Anderlecht

Als één van de grootste, meest succesvolle clubs uit het Belgische voetbal trekt het de aandacht van allerlei gokkers. Wedden op RSC Anderlecht is nu spannender dan ooit dankzij enkele hoge quoteringen!

Bekijk wedstrijden

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.