award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Jupiler Pro League

De Jupiler League Pro is de voetbalcompetitie uit België. Deze bestaat uit zestien teams, waarvan de zes beste teams aan het eind van het seizoen onderling gaan uitmaken wie zich kampioen mag noemen. Altijd spannend, die play-offs.

Bekijk alle wedstrijden
jupiler pro league

Jupiler Pro League wedstrijden

Jupiler Pro League 2018 – 2019

Er staan deze week weer een aantal boeiende wedstrijden op de Jupiler Pro League kalender! Wedstrijden waarvan de winnaar allerminst zeker is of matches waarbij één van de twee ploegen er misschien wel een stuntje weet uit te persen. Volop spektakel met misschien wel een paar interessante quoteringen. Wie gaat er volgens jou winnen?

Teams

In de Jupiler Pro League in België spelen bekende clubs als Standard Luik, Royal Antwerp FC, RSC Anderlecht en Club Brugge, waarvan die laatste twee doorgaans strijden om de titel. Maar ook kleinere, minder bekende clubs doen regelmatig mee om de prijzen, getuige het grote aantal verschillende kampioenen door de jaren heen. Kortom, niets is zeker in de Belgische competitie. En dat is precies wat wedden op de Jupiler Pro League zo populair maakt!

Play-off 1

Sinds 2009 kent de Jupiler Pro League, in België ook wel Eerste Klasse A of Profvoetbal 1A genoemd, een andere competitievorm. Vandaag de dag maken in totaal 16 teams uit wie er na de reguliere competitie in een bepaalde play-off terecht komt. De eerste zes ploegen uit de stand spelen in play-off 1 nogmaals tegen elkaar voor het kampioenschap en felbegeerde tickets voor Europees voetbal. Ze beginnen trouwens niet op nul, maar hun puntenaantal wordt gehalveerd.

Play-off 2

Waar de laagst geklasseerde ploeg degradeert, worden de nummers 7 tot en met 15 verdeeld over twee poules om het in play-off 2 ook nogmaals tegen elkaar op te nemen. Zij beginnen echter wel op nul punten, ongeacht de stand en de eerdere uitslagen. De winnaars van beide poules spelen vervolgens een finale om te beslissen wie speelt tegen de hoogst geklasseerde ploeg zonder Europees ticket uit play-off 1. De winnaar van dat duel bemachtigt het laatste plekje.

Wedden op de Jupiler League Pro

De bijzondere competitievorm van de Jupiler Pro League in België zorgt voor enerverende wedstrijden. De ploegen uit de play-offs zijn, gezien de stand uit de competitie, immers bijna altijd aan elkaar gewaagd. De belangen zijn groot, waardoor de teams elke match alles op alles zullen moeten zetten om een goed resultaat te halen. Dat maakt wedden op de Jupiler Pro League ontzettend spannend … en winstgevend!

Achtergrond

  • Land: België
  • Opgericht: 1895
  • Aantal teams: 16
  • Wedden gelegaliseerd: Ja, sinds 2011
  • Aantal teams gesponsord door bookmakers: 12
Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus