award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

SPFL

De Scottish Premiership uit de SPFL is het hoogste niveau van Schotland waarin vooral Celtic en Glasgow Rangers (Rangers FC) de dienst uitmaken. Wie van de twee gaat dit jaar aan de haal met de landstitel?

Bekijk alle wedstrijden
SPFL logo

SPFL wedstrijden

Geen wedstrijden

SPFL programma

Het aankomende SPFL programma omvat weer een hoop spannende wedstrijden die gegarandeerd weer bol staan van strijd en passie. Het is daardoor moeilijk in te schatten wat er gaat gebeuren. Wedstrijden kunnen vaak alle kanten op, maar één ding is zeker: spektakel gegarandeerd. Dat maakt de Schotse competitie bijzonder leuk om naar te kijken!

Opzet van de SPFL & de Schotse competitie

De SPFL is een combinatie van de Scottish Premier League en de Scottish Football League, waardoor er maar liefst 42 teams in uitkomen. Deze zijn echter wel verdeeld over vier leagues: de Scottish Premiership, Championship, League One en League Two. De Premiership, waar we het nu vooral over hebben, bestaat uit maar 12 ploegen die elkaar 3 keer treffen.

Aan het einde van het seizoen worden er twee groepen gemaakt: de kampioens- en degradatiegroep of de zes bovenste en onderste ploegen van de ranglijst. In die groepen nemen de ploegen het nog eenmaal tegen elkaar op, waarbij de winnaar van de kampioenspoule zich uiteindelijk kampioen van Schotland mag noemen en de verliezer van de degradatiegroep degradeert naar een lagere divisie van de SPFL. De op één na laatst geëindigde club speelt play-offs voor lijfsbehoud. 

Teams uit de Schotse Premiership

De SPFL kent twee teams die nagenoeg alles winnen wat er maar te winnen valt: Celtic en Glasgow Rangers. Maar dat betekent niet dat de rest van de Schotse competitie er niet toe doet. Integendeel zelfs, want met ploegen als Aberdeen FC, Hibernian, Heart of Midlothian en Dundee United zijn er nog een hoop historische clubs die zomaar voor een prachtige stunt kunnen zorgen.

Check de odds & win

Wil je wedden op SPFL wedstrijden of matches uit de Scottish Premiership? Daar helpen we je graag bij. We hebben hierboven de odds van de komende wedstrijden uit de Schotse voetbalcompetitie alvast voor je vergeleken en de bookmaker met de scherpste quoteringen voor je genoteerd. Op die manier haal je altijd het meeste value uit je bet!

Achtergrond

  • Land: Schotland
  • Opgericht: 1997
  • Aantal teams: 12
  • Wedden gelegaliseerd: Ja
  • Aantal teams gesponsord door bookmakers: 4

Veelgestelde vragen over de SPFL

Je kan wedden op de SPFL via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op de SPFL. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op de SPFL afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op de SPFL.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op de SPFL wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op de SPFL aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op de SPFL kan je vinden op de clubpagina van de SPFL.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor de SPFL. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op de SPFL met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van de SPFL met elkaar vergelijken op de clubpagina van de SPFL.

Er zijn verschillende bonussen voor de SPFL. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op de SPFL met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van de SPFL met elkaar vergelijken op de clubpagina van de SPFL.

Alle SPFL clubs & pagina's

Celtic logo
Celtic

Wedden op Celtic is ontzettend populair. En terecht, want wedstrijden van deze Schotse club zitten doorgaans vol spektakel!

Bekijk wedstrijden
Glasgow Rangers logo
Glasgow Rangers

Wedden op Glasgow Rangers is weer spannend sinds ze terug zijn op het hoogste niveau. Check hier de scherpste quoteringen!

Bekijk wedstrijden

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.