award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app! Downloaden

maart 20, 2020

Draw No Bet: Betekenis & Uitleg

Er zijn ontelbare manieren om te gokken op voetbal. Om over de strategieën en systemen nog maar te zwijgen. Zeker beginnende of casual gokkers raken in de war van een waslijst aan termen als head-to-head, over/under, Asian handicaps en de Draw No Bet. Dat snappen we. Daarom geven we je in dit blog graag de betekenis en een uitleg van die laatstgenoemde. Zodat je straks met wat meer zelfvertrouwen in kunt zetten op een Draw No Bet weddenschap.

De betekenis van Draw No Bet

‘Draw No Bet’ (ook wel DNB) betekent letterlijk vertaald ‘geen weddenschap bij een gelijkspel’. En dat is precies wat deze soort weddenschap doet: je krijgt je geld terug als het gelijk eindigt. Oké, je wint niks … maar je verliest ook niks. En die extra zekerheid is precies wat een DNB onder veel beginnende en casual gokkers zo populair maakt; je hebt namelijk minder kans op verlies dan bij een reguliere 1X2 weddenschap waarbij je wedt op een wedstrijd met drie mogelijke uitkomsten: winst, gelijkspel of verlies.

Draw No Bet uitleg

De Draw No Bet weddenschap is een relatief veilige optie. Waar je met een normale weddenschap bijvoorbeeld inzet op ploeg A heb je in 33% van de gevallen winst en in 66% van de gevallen verlies: wint ploeg A ook daadwerkelijk, dan win jij je weddenschap. Maar wordt het gelijk of verliest ploeg A zelfs, dan ben jij je inzet kwijt. Met de DNB weddenschap breng je dat verliespercentage flink wat naar beneden.

Want stel dat je weer inzet op ploeg A, dan win je gewoon je inzet keer de bijbehorende quotering als ploeg A ook echt wint. Bij een gelijkspel krijg je je inzet terug en verlies je dus niks. Bij winst van ploeg B, verlies je wel je inzet. Bij een Draw No Bet verlies je dus slechts in 1 van de 3 mogelijke gevallen je inzet, in plaats van in 2 van de 3 gevallen. Let op: minder risico betekent vaak ook dat de odds wat lager uitvallen. Je moet dus net als altijd kiezen tussen meer winst of minder kans op verlies!

Combi-bets

Oké, nu je weet hoe het werkt kunnen we een stapje verder gaan: een Draw No Bet toevoegen aan een gecombineerde weddenschap. Bij een combi-bet moet je al je weddenschappen goed hebben om te winnen. Dat is met het toevoegen van een DNB niet anders. Die moet je nog steeds goed voorspellen om uiteindelijk te winnen. Als je die verliest, dan verlies je je hele weddenschap. Maar hoe zit het als het toch gelijk eindigt?

In het geval dat de wedstrijd waarop je een Draw No Bet hebt geplaatst gelijk eindigt, dan doet die weddenschap niet meer mee in je gecombineerde bet. Je kunt die combi-weddenschap dus nog steeds winnen (als je voor de rest wel alles goed hebt) of verliezen (als je één of meerdere van je bets fout hebt voorspeld). De quotering van je bet verandert echter wel als je DNB vervalt!

Een rekensommetje? Oké, komt-ie. Maak je een combi-bet met quoteringen van 1.80, 2.10, 2.30 en een Draw No Bet van 1.90? Dan wordt je inzet bij winst vermenigvuldigt met 16.52 (1.80 x 2.10 x 2.30 x 1.90) en uitgekeerd. Eindigt de DNB toch in een gelijkspel? Dan kun je nog steeds 8.69 (1.80 x 2.10 x 2.30) keer je inzet winnen. Onder voorbehoud dat je die andere weddenschappen wél goed hebt voorspeld, natuurlijk.

Zo.

Zo, nu weet je in de basis wat de betekenis van Draw No Bet is en hoe het werkt. Tijd om die kennis in te gaan zetten! Bekijk en vergelijk snel de odds bij wedstrijden van je favoriete club bij verschillende online bookmakers en laat je verrassen door exclusieve welkomstbonussen.

Als je hebt ingezet op een Draw No Bet dan krijg je je inzet terug als de wedstrijd met een gelijkspel eindigt.

Odds, quoteringen of noteringen zijn gebaseerd op de kans dat een bepaalde uitkomst van een wedstrijd daadwerkelijk plaatsvindt. Het wordt uitgedrukt in een getal van boven de 1. Dat getal kun je eigenlijk zien als een soort vermenigvuldiger. Jouw inzet wordt vermenigvuldigd met de odd als je hebt ingezet op de juiste uitkomst. Stel dat de odd voor een overwinning van de thuisclub 1.50 is, dan krijg je dus €1,50 terug bij een inzet van €1. Wel moet de thuisspelende club dan natuurlijk uiteindelijk gewonnen hebben. Over het algemeen is het zo dat hoe hoger de odd, hoe kleiner de kans is dat de uitkomst volgens de verwachtingen zal plaatsvinden. Daarom is de vermenigvuldiger dan dus ook hoger. Je neemt immers meer risico, dus word je beter beloond.

Het is zeker toegestaan om je in te schrijven bij verschillende bookmakers. Hier kun je zelfs je voordeel mee doen, aangezien je dan gebruik kunt maken van de bonusacties van de verschillende bookmakers waarbij je je hebt ingeschreven. Door je in te schrijven bij verschillende bookmakers kun je bovendien altijd profiteren van de hoogste odds. Bij de ene wedstrijd zal de odd van bookmaker X hoger uitvallen en bij de andere wedstrijd zal de odd van bookmaker Y hoger uitvallen.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Ontvang gratis de beste EK wedtips!

Close

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.