award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
april 13, 2020

5 handige live betting tips

Vroeger plaatste je een weddenschap, ging je zitten en moest je het einde van de wedstrijd afwachten om je eventuele winst uit te laten betalen. Gelukkig hoeft dat niet meer. Met de ontwikkeling van nieuwe technologieën bij de bookmakers, de opkomst van de smartphone én steeds snellere internetverbindingen kun je nu ook heel gemakkelijk live wedden. Hoog tijd dus voor wat live betting tips waarmee je je winstkansen kunt proberen te vergroten!

Maar eerst … wat is live betting?

Live betting, ook wel live wedden of in-play betting genoemd, is het wedden op de uitslag of op gebeurtenissen terwijl een wedstrijd al bezig is. Het is ontzettend populair, want het geeft extra spanning aan de wedstrijd die je op dat moment aan het kijken bent. Net als de verhoudingen in die wedstrijd, veranderen ook de odds bij de mogelijke weddenschappen continu. Inzetten op het juiste moment kan je dus soms heel wat mooie winsten opleveren. Maar hoe doe je dat?

Doe je huiswerk

Net als met alle weddenschappen kun je je winstkansen vergroten door je huiswerk te doen. Door je vantevoren goed in te lezen en zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Op die manier kun je sneller inspelen op de gebeurtenissen in de wedstrijd en een weloverwogen keuze maken. Doe dus eerst uitgebreide research. Niet alleen over de teams die spelen, maar ook over de sport in het algemeen. En daar helpen we je met deze live betting tips graag bij.

Gebruik het ‘momentum’

Zeker bij het live wedden op voetbal is inzetten op het juiste moment cruciaal voor een succesvolle bet. Eén van de belangrijkste live betting tips betreft dan ook het zogeheten momentum. Dat momentum houdt in dat een bepaalde ploeg zich even lekker voelt en de overhand heeft op het veld. Door goed in de gaten te houden wanneer het momentum kantelt kun je profiteren van hoge odds.

Houdt ploeg A bijvoorbeeld continu ploeg B onder druk? Dan ligt het momentum bij ploeg A en zullen de odds bij weddenschappen op ploeg A lager liggen dan die bij weddenschappen op ploeg B. Dreigt ploeg B echter het momentum over te nemen? Dan is dat het moment om in te zetten. De quoteringen voor ploeg B zijn dan namelijk nog relatief hoog en zullen zakken zodra zij daadwerkelijk het momentum hebben en het vijandelijke doel meer en meer gaan aanvallen.

Zet in op gebeurtenissen

Waar je vooraf vaak wedt op de winnaar, uitslag of het aantal goals, kun je bij in-play wedden vaak ook effectief op gebeurtenissen wedden. Je kunt ook hier weer het momentum gebruiken. Heeft een ploeg duidelijk de overhand? Dan is het aannemelijk dat zij vaker op goal schieten en dus ook vaker corners of hoekschoppen krijgen.

Of ligt de stand aan het eind van de wedstrijd nog dicht bij elkaar? En staat er daarbij veel op het spel, zoals bij een degradatiekraker of kampioenswedstrijd? Dan loopt de spanning hoog op. Ook bij de spelers. De kans is dan misschien wel groter dat er hardere overtredingen gemaakt worden en er dus meer kaarten getrokken worden. Kortom, één van onze favoriete live betting tips is dus inzetten op gebeurtenissen.

Wed op de favoriet (als ze achter staan)

Wedden op de favoriet is misschien wel één van de meest simpele live betting tips. En toch wordt het vaak niet gedaan. Zonde. Want hoewel de odds niet altijd even hoog zijn, kun je er soms toch aardig wat mee winnen. Je moet alleen wel op het juiste moment wedden om er een leuk slaatje uit te kunnen slaan.

In sommige wedstrijden heeft de underdog namelijk in het begin van de wedstrijd het momentum te pakken of maakt het zelfs een doelpunt. Op die momenten zijn de quoteringen voor de favoriet een stuk gunstiger dan voor de wedstrijd en de kans dat de favoriet wel wint is dan nog steeds behoorlijk, want er is nog tijd genoeg en de favoriet is niet voor niets de favoriet.

Wed verantwoord!

Van de live betting tips is verantwoord wedden natuurlijk het belangrijkste. Gokken kan verslavend zijn, dus wed verantwoord en met mate. Stel limieten in en neem regelmatig een pauze van het wedden. Speel alleen met geld dat je eventueel kunt verliezen en speel vooral niet om te winnen. Hoewel deze live betting tips je winstkansen kunnen vergroten, bieden ze namelijk geen enkele garantie dat je ook daadwerkelijk wint. Er kan immers van alles gebeuren.

Nog meer live betting tips?

Heb je nog meer live betting tips? Zijn we hartstikke benieuwd naar. Laat hieronder een reactie achter en help ons en je medegokkers aan een betere wedstrategie!

Live betting, is het wedden op een gebeurtenis of uitslag terwijl de wedstrijd al bezig is. Live betting geeft extra spanning aan de wedstijd die je op dat moment aan het bekijken bent.

Live betting start zodra de wedstrijd begint en eindig ook op het moment dat de wedstrijd is afgelopen.

Voorafgaand aan de wedstrijd wed je op de winnaar, uitslag of het aantal goals. Tijdens de wedstrijd kan je inzetten op verschillende gebeurtenissen gedurende de wedstrijd.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.