award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Exclusieve deal: Check de Betcity promotiepagina! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ Betcity welkomstbonus voor nieuwe spelers!

november 26, 2021

De huidige standen Eerste Divisie

Standen Eerste Divisie

De Eerste Divisie oftewel de Keuken Kampioen Divisie is al jaren 1 van de spectaculairste competities om te volgen. Uitslagen als 5-3 of 6-1 zijn eerder regelmaat dan uitzondering. Het seizoen 2021-2022 is nu voor de meeste clubs 16 duels onderweg en er zijn in de standen Eerste Divisie dan ook alweer de nodige verrassingen. Zowel in de reguliere stand als in de strijd om de periodetitels zijn er teams die voor verrassingen hebben gezorgd en natuurlijk ook tegenvallende teams.

De favorieten

Vooraf werd veel verwacht van de grote namen zoals ADO Den Haag en VVV maar die maken het allebei voorlopig nog niet waar. Vooral het team uit Venlo presteert voorlopig dramatisch met een 15e plek. ADO Den Haag staat er -ondanks een aantal punten in mindering vanwege financiële problemen- nog aardig voor. Het spel daarentegen is nog niet geheel overtuigend.

De Graafschap was het team dat vorig seizoen op dramatische wijze promotie misliep. Dit seizoen overtuigen de Doetinchemmers allerminst, maar winnen ze wel veel en bivakkeren op de vierde plek. NAC Breda verloor vorig jaar de play-off finale voor promotie van NEC maar mag dit jaar al blij zijn als er überhaupt play-offs gespeeld gaan worden in Breda. Na een hectische zomer met het vertrek van trainer Maurice Steijn en het verlies van spits Sydney Van Hooijdonk stelt het team teleur met een 12e plaats.

Volendam koploper

Volendam is de trotste koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De club trok in de zomer gerenommeerde namen aan zoals Robert Mühren en Daryl van Mieghem. Mede dankzij deze twee aanvallers draait het voorlopig goed bij de Volendammers. Als je spreekt over aanvallers dan zullen KKD-kenners meteen denken aan de naam van Thijs Dallinga: topscorer van de Keuken Kampioen Divisie met 20 doelpunten. De jonge aanvaller is 1 van de redenen waarom Excelsior dit seizoen meedoet om de titel. De strijd tussen Mühren en Dallinga op de topscorerslijst zal er eentje worden om in de gaten te houden.

Tegenvallende ploegen

Onderin valt Almere City FC in negatieve zin op. Onder leiding van Gertjan Verbeek werden pas 3 overwinningen geboekt. Normaliter is Almere City een team dat meedoet om de play-offs plekken waardoor Verbeek zich op glad ijs bevindt en inmiddels dan ook is ontslagen. Hekkensluiter is FC Dordrecht dat na een redelijke start van de competitie diep wegzakte en alleen tegen NAC nog een resultaat wist te boeken.

De Jong-teams

De jong-teams zijn inmiddels al een tijdje present in de KKD. Jong AZ begon geweldig aan het seizoen en was lange tijd de koploper maar inmiddels bezetten zij nog slechts de 10e plek. Jong PSV en Jong FC Utrecht hebben allebei 19 punten en doen het daarmee niet slecht. Het beste jong-team is Jong Ajax. Onder aanvoering van de productieve Naci Ünüvar is de laatste weken een stijgende lijn ingezet en met een 5e plek lijkt er nog heel veel mogelijk voor ze.

Stand Eerste Divisie

Kijk hier voor de meest actuele stand van de Keuken Kampioen Divisie.

Wedden Eerste Divisie

Rare uitslagen, veel goals en altijd spanning vanwege de periodetitels! Dat is de Keuken Kampioen Divisie! Kortom, een interessante competitie om eens op te wedden via onze bookmakers met een vergunning in Nederland!

Gerelateerde blogs

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam