award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
september 5, 2022

Dit zijn alle Real Madrid legendes

Real Madrid is 1 van de grootste clubs van de wereld en bijvoorbeeld de club met de meest gewonnen Champions Leagues. Hedendaags beschikt Real Madrid over enkele wereldtoppers zoals Modric en Benzema, maar wie zijn nou de grootste Real Madrid legendes in de clubgeschiedenis? Dat lees je hier!

Cristiano Ronaldo

De bekendste naam in het rijtje, maar hij mag uiteraard niet ontbreken. Ronaldo won onder meer 3 Champions league bekers op een rij en was jarenlang de topscorer van de ploeg. Zijn aanwezigheid maakte de clasico’s jarenlang de wedstrijd van het jaar voor de liefhebber.

Santiago Bernabeu de Yeste

Een oudere naam, waarnaar het hedendaagse stadion is vernoemd. Hij speelde maar liefst 16 seizoenen voor de club in het koninklijke wit. Na zijn tijd als speler werd hij president en was hij de grondlegger van het succes van Real Madrid.

Alfredo di Stefano

Voor velen is hij misschien wel de beste speler in de geschiedenis van de club. Hij scoorde 308 goals en won onder meer 2 keer de Ballon D’or. Hij won 5 internationale prijzen en 8 keer de Spaanse titel. Er was weinig anders dan winnen wat hij deed.

Francisco Gente Lopez

Deze linksbuiten won maar liefst 6 Europese titels en wordt beschouwd als 1 van de beste linksbuitens die er was. Zijn snelheid gecombineerd met zijn geweldige voorzet maakte van hem een ongelofelijke speler.

Ferenc Puskas

Op relatief late leeftijd maakte hij de stap naar Real waar hij zou uitgroeien tot een publiekslieveling. Zijn spitseninstinct voor het doel was ongeëvenaard en het bracht hem onder andere 5 keer de Spaanse titel. In maar 262 wedstrijden wist hij het net maar liefst 242 keer te vinden, een buitengewoon gemiddelde.

Hugo Sanchez

Hij werd in zijn tijd 3 keer topscorer van Spanje en dat is niet verbazingwekkend als je zijn cijfers ziet: 208 goals in 282 wedstrijden. Hij stond bekend om zijn flair en acrobatische doelpogingen. Zo scoorde hij bijvoorbeeld een fenomenale omhaal in zijn carrière onder de toenmalig Nederlandse coach Leo Beenhakker.

Raul Gonzalez

Misschien niet de meest technische speler, maar een speler met een neusje voor de goal en iemand die alles gaf in de wedstrijd. Hij speelde maar liefst 741 wedstrijden voor de club en was jarenlang aanvoerder en topscorer van een team wat 6 La Liga’s won en 3 keer de Champions League.

Zinedine Zidane

Iedereen weet dat Zidane een geniale speler was. Hij kon alles met een bal en was misschien wel de speler met het meeste talent in zijn tenen. Zijn beslissende goal in de Champions League finale tegen Leverkusen maakt hem tot een ware clublegende. Hij is ook teruggekeerd als coach van Real en ook dit was een daverend succes: 3 keer op rij de Champions League winst.

Iker Casillas

De beste keeper in de historie van Real Madrid. Meer dan 700 wedstrijden voor de club en een speler die uit de jeugd kwam. Hij stond bekend om zijn pijlsnelle reflexen en zijn leiderschap. Jarenlang was hij de aanvoerder van Real en zal herinnerd worden als 1 van de succesvolste captain in de historie.

Op nummer 1 staat Cristiano Ronaldo. Tijdens zijn jaren bij Real Madrid was hij de beste speler van de wereld. De Portugese profvoetballer is topscorer van Real Madrid.

Real Madrid heeft 8 keer de Champions League gewonnen. De eerste overwinning was in 97/98 en de meest recente overwinning in 21/22.

FC Barcelona en Real Madrid nemen het in de Spaanse Liga tegen elkaar op, dat wordt El Clásico genoemd. Real Madrid heeft 28 keer gewonnen van Barcelona, FC Barcelona won 38 keer van Real.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.