award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
maart 1, 2022

Succesvol gokken op voetbal. De 10 beste tips!

Wedden op voetbalwedstrijden is een van de leukste dingen om te doen voordat je een wedstrijd gaat kijken. Er staat dan toch wat meer op het spel en het voegt meer belevenis toe aan een wedstrijd. Toch is het ook wel fijn om wat geld te kunnen verdienen met het voorspellen. Daarom hebben wij een lijst gemaakt met de beste tips die jij kunt gebruiken om succesvoller te gokken op voetbal.

1: Negeer je emoties, volg je verstand

Maak van tevoren vaste afspraken met jezelf tijdens het inzetten. Voetbal is emotie, maar gevoelens moet je tijdens het wedden toch echt uitzetten. Emotie is immers een slechte raadgever en leidt bij gokken op voetbal vaak tot verlies, zeker als je naar de langere termijn kijkt. Houd je emoties dus onder controle!

2: Analyseer en gebruik statistieken

Maak gebruik van statistieken om te voorkomen dat jouw emoties de overhand nemen bij het gokken op voetbal. Cijfers geven vaak duidelijkheid over de situatie. Kijk hiervoor naar voorgaande uitslagen, onderliggende statistieken als ‘Expected Goals’ en soortgelijke hulpmiddelen. Deze cijfers bieden uiteraard geen garantie, maar helpen je wel met het schetsen van een helder beeld voorafgaand aan de wedstrijd.

3: Wed nooit op je eigen club

Nog een gouden tip om emoties tijdens het gokken te vermijden is om nooit te wedden op de club waar je hart ligt. Bets op je eigen club zijn vaak gebaseerd op emotie en hoop. Misschien leuk om de spanning te verhogen tijdens het kijken van een wedstrijd van je cluppie, maar uiteindelijk niet goed voor de portemonnee.

4: Wed vooral op competities die je kent

Wat daarentegen wel slim is om te doen is wedden op competities, en daarmee ook clubs, waar je veel vanaf weet. Kennis is en blijft koning, ook tijdens betting. Wanneer je de speelstijlen en tactieken van clubs kent, is het vaak makkelijker om een gerichte voorspelling te doen.

5: Verdiep je in kleinere competities en vind ‘value bets’

Oke, deze tip is niet voor iedereen weggelegd. Maar als je echt veel tijd wil steken in het vinden van de beste kansen, zul je moeten kijken naar de kleinere competities. Door een niche te vinden en expert te worden in een kleine competitie, is de kans groter dat je de bookmaker aftroeft en zogenoemde value bets vindt. Bookmakers bepalen immers quoteringen voor honderden wedstrijden per week, terwijl jij je kan focussen op een paar wedstrijden.

6: Weet tegen wie je speelt

Onthoud dat je afhankelijk bent van een bookmaker bij het plaatsen van een bet. Jullie hebben beiden dezelfde intentie: het verdienen van geld. Bookmakers zijn namelijk niet gek en doen veel onderzoek voordat ze quoteringen bepalen. Als je bookmakers wilt verslaan, kan het handig zijn om te weten hoe ze te werk gaan en hoe ze een quotering bepalen. Doe je eigen onderzoek en bepaal aan de hand van je eigen waarnemingen en analyse of er relatief gezien waarde valt te halen uit een voorspelling.

7: Varieer het type weddenschappen

Probeer te variëren met de weddenschappen die je plaatst, niet alleen om te experimenteren met voorheen onbekende type weddenschappen, maar ook om je bankroll te beschermen. Je wil natuurlijk niet al je geld op één paard inzetten. Variatie is de sleutel tot succes.

8: Vergelijk de odds tussen verschillende bookmakers

Voordat je inzet op een wedstrijd wil je natuurlijk wel weten op welke site je de meeste waarde kan halen uit je bet. Maak accounts aan op meerdere bettingplatforms en zoek voordat je een bet plaatst uit met welke bookmaker je het best kunt wedden. Bekijk hier verschillende bookmakers.

9: Combineer bets voor een hogere quotering

Wanneer je echt vertrouwen hebt in je voorspellingen is het een interessante optie om je bets te combineren voor een hogere quotering. Deze tactiek is wel een echte “all or nothing” voorspelling, dus pas wel een beetje op met de grootte van de inzet. Je winst kan namelijk groot zijn, maar je verlies ook!

10: Speel met geld dat je kunt verliezen

De laatste en de belangrijkste tip voor het inzetten op voetbalwedstrijden: speel alleen met geld dat je kunt missen. Het kan niet de bedoeling zijn dat je straks je rekeningen niet meer kan betalen omdat je jouw maandelijks budget hebt weg gegokt. Wedden op voetbalwedstrijden moet een hobby zijn, geen verslaving. Lees hier hoe je verantwoord kunt wedden.  

Bankroll management is eigenlijk niets meer dan het goed en verantwoord omgaan met je geld. Je bankroll is namelijk het bedrag dat op je account bij je bookmaker staat. Door middel van goede bankroll management zorg je er dus voor dat je nooit te veel geld verliest en tegelijkertijd dat je een gezonde buffer hebt voor komende weddenschappen.

Live betting, is het wedden op een gebeurtenis of uitslag terwijl de wedstrijd al bezig is. Live betting geeft extra spanning aan de wedstijd die je op dat moment aan het bekijken bent.

Zorg dat je zoveel mogelijk informatie verzamelt voordat je begint. Kijk veel blogs en tips, zoals op onze site: voetbalwedden.eu.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.