award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Verslaving

Het is algemeen bekend dat je gokverslaafd kunt raken. Het overgrote deel van de mensen raakt niet verslaafd aan gokken, maar een zeer klein percentage raakt dat wel. Als je zelf erkent dat je verslaafd bent, heb je een eerste stap al gezet. Het verslaafd zijn aan gokken kan een enorme impact op je leven hebben, waardoor het belangrijk is om zo snel mogelijk hulp te zoeken. Je kunt bijvoorbeeld contact opnemen met je huisarts, die je zal doorverwijzen naar de gespecialiseerde verslavingszorg.

Verslaving

Verslaving is een serieus probleem met veel persoonlijk en maatschappelijk leed. Zorg dat je altijd in control bent en bepaal je grenzen. Deze grenzen kan je ook zelf bij de bookmakers instellen, bijvoorbeeld door het instellen van een maximale inzet of maximale speelduur.

Hoe weet je of je gokverslaafd bent?

Hoor je uit je directe omgeving dat je neigt naar een gokverslaving, maar ben je hier zelf nog niet van overtuigd? Kijk dan of je je herkent in een aantal van de volgende typische eigenschappen van een gokverslaafde:

– Liegen over weddenschappen en de bedragen die daarmee gemoeid zijn.

– Niet meer kunnen functioneren in het dagelijks leven door onverklaarbaar mentaal of fysiek ongemak.

– Koste wat het kost verloren weddenschappen terug willen winnen.

– Ontstane geldproblemen oplossen met criminele activiteiten.

– Met een steeds hogere inzet willen spelen.

– De hele dag bezig zijn met gokken.

– Niet willen of kunnen stoppen met wedden als iemand uit je directe omgeving aangeeft dat je dat zou moeten doen.

Loket Kansspel

Loket kansspel is het centrale steunpunt op het gebied van gokproblemen. Ze bieden zelf hulp en begeleiding aan én kunnen je doorverwijzen naar hulp en begeleiding bij jou in de buurt. Neem contact op bij twijfel, een verslaving kent alleen maar verliezers.

Je kan voor jezelf contact opnemen en een test maken om te kijken of je echt verslaafd bent. Ook kan je voor iemand anders contact opnemen. Kijk dan op de website van Loket Kansspel hoe je dit het beste kan aanpakken.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Mededeling

Vanwege nieuwe wetgeving die 1 juli 2023 in werking treedt, tonen wij geen advertenties van bookmakers. Wij hopen spoedig weer terug te zijn.