award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Feyenoord

Samenvatting Feyenoord

Bekijk alle wedstrijden
Feyenoord logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Feyenoord

Feyenoord is een van de voetbalclubs uit de traditionele top drie. In de geschiedenis heeft het vele prijzen gewonnen op zowel nationaal en internationaal niveau. Het is daarom in alle opzichten een ploeg om mee rekening te houden. Daarom is wedden op Feyenoord een goede keuze. Tegen elke tegenstander maken ze kans.

Met bijna altijd uitverkocht huis is zorgt de aanhang altijd voor heel veel sfeer. Hierdoor kan altijd nog op het laatste moment de overwinning uit het vuur worden gesleept. Kijk daarom nu op onze site bij welke bookmakers jij moet zijn om te gokken op Feyenoord.

Geschiedenis van Feyenoord

Feyenoord is opgericht in 1908.

Beste spelers uit het verleden

De beste speler uit het verleden van Feyenoord is Coen Moulijn. Mister Feyenoord speelde 487 wedstrijden voor Feyenoord waarin het vele prijzen won met Feyenoord. Hij speelde in de gouden jaren voor Feyenoord waarin onder andere een Europacup 1 en een wereldbeker werden gewonnen. Na zijn voetbalcarrière kreeg hij het ultieme eerbetoon met een standbeeld voor de Kuip.

In dezelfde periode speelde Willem van Hanegem voor Feyenoord. Hij won alle prijzen met Feyenoord die er te behalen vielen en maakte veel belangrijke goals. Ook kon hij heel hard zijn tegen tegenstanders als het wedstrijdverloop hem niet beviel. Samen met Johan Cruijff maakte hij de pass met buitenkant voet tot een fenomeen. Ook Johan Cruijff heeft voor Feyenoord gevoetbald al wordt hij niet tot de beste gezien, omdat hij natuurlijk voor Ajax gespeeld heeft.

In het meer recente verleden hebben er ook genoeg fenomenen gevoetbald. Zo heeft Giovanni van Bronckhorst jaren gevoetbald voor Feyenoord. De linksback heeft onder andere ook nog gevoetbald voor Barcelona en is dus een echt fenomeen. Een ander fenomeen is Pierre van Hooijdonk. Toen hij bij de club belande had hij al 6 clubs versleten. Maar toch had hij aanzienlijk veel invloed. Tegen alle verwachtingen in wonnen de Feyenoorders dat jaar de Eufa-cup, waarin hij dat toernooi 8 keer scoorde.

Uit deze lijst mag ook echt niet Robin van Persie ontbreken. Zowel in zijn begindagen van zijn carrière als nu in zijn nadagen is en was hij ontzettend belangrijk voor Feyenoord. Zo werd hij Nederlands talent van het jaar  en later meerdere keren topscorer van de Premier League.

Beste managers uit het verleden

De meest succesvolle trainer uit de Feyenoord geschiedenis is Giovanni van Bronckhorst. Hij won 4 hoofdprijzen met Feyenoord. Geen enkele andere trainer deed het hem na. Daarna volgen Ernst Happel en Willem van Henegem hem op met beide 3 hoofdprijzen. Al moet gezegd worden dat Ernst Happel met de club 2 internationale prijzen won namelijk de Europacup 1 en de Wereldbeker. In dat jaar was er geen Super Cup anders had Ersnt Happel die misschien ook wel gewonnen. Andere succesvolle trainers van Feyenoord waren Leo Beenhakker en Bert van Marwijk die beide 2 prijzen wonnen met Feyenoord.

Informatie

 • Plaats: Rotterdam
 • Stadion: De Kuip
 • Opgericht: 1908
 • Clubkleuren: Rood/Wit
 • Bijnamen: Club van het volk, de Stadionclub, de Trots van Zuid

Links

Website

Facebook

Twitter

Instagram

YouTube

Het Legioen

Kameraadjes

Achtergrondinformatie

Supporters

De supporters van Feyenoord staan ook wel bekend als het legioen. Daarbij heeft het de reputatie om zeer fanatiek te zijn. Zowel bij uit als thuiswedstrijden reizen er altijd heel veel supporters mee.

Rivaliteit

Vanuit historisch oogpunt zijn de wedstrijden met Ajax altijd de wedstrijden van Feyenoord met de grootste rivaliteit. De wedstrijd staat bekend als de Klassieker en zijn altijd zeer beladen.

Naast de wedstrijden tussen Ajax zijn de Rotterdamse derby’s altijd onder meer spanning, dan wel in mindere maten. De wedstrijden met Sparta zijn uit historisch oogpunt een rivaliteit, omdat Feyenoord de volksclub was en Sparta de club van de elite. Daarnaast zijn de wedstrijden tegen Excelsior ook beladen door de stadsderby.

Eigenaar

Feyenoord is voor 70% in handen van Stichting Feyenoord en voor 30% in handen van Vrienden van Feyenoord.

Prijzenkast

 • Eredivisie 15x

 • KNVB Beker 13x

 • Johan Cruijff schaal 4x

 • Wereldbeker 1x

 • Europacup 1 1x

 • UEFA Cup 2x

 • Intertoto CUP 5x

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus