award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Feyenoord

Een traditionele top drie club met de fanatiekste achterban, maar ook het meest wisselvallig. Dat biedt mogelijkheden voor de mensen die willen wedden op Feyenoord!

Bekijk alle wedstrijden
Feyenoord logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Feyenoord

Feyenoord is één van de grootste clubs van Nederland. Het heeft vele prijzen gewonnen, zowel op nationaal als internationaal niveau. Hoewel de prestaties de laatste jaren over het algemeen wat tegenvielen, lijkt de ploeg de weg omhoog weer gevonden te hebben en weer serieus mee te gaan doen om de prijzen.

Zeker met een uitverkochte Kuip die de ploeg door dik en dun steunt, zijn de Rotterdammers in veel wedstrijden favoriet. Dat zien we dan ook terug in de quoteringen van de bookmakers; die zijn niet bijster hoog. Aan de andere kant laat de ploeg ook wel eens een steekje vallen, en dat maakt wedden op Feyenoord haar wedstrijden dan weer spannend – en lucratief.

Geschiedenis

Feyenoord is opgericht in 1908.

Beste spelers uit het verleden

De beste speler uit het verleden van de Rotterdamse club is Coen Moulijn. Mister Feyenoord speelde 487 wedstrijden voor de club waarin het vele prijzen. Hij speelde er in de gouden jaren waarin onder andere een Europacup 1 en een wereldbeker werden gewonnen. Na zijn voetbalcarrière kreeg hij het ultieme eerbetoon met een standbeeld voor de Kuip.

In dezelfde periode speelde Willem van Hanegem voor Feyenoord. Hij won alle prijzen die er te behalen vielen en maakte veel belangrijke goals. Ook kon hij heel hard zijn tegen tegenstanders als het wedstrijdverloop hem niet beviel. Samen met Johan Cruijff maakte hij de pass met buitenkant voet tot een fenomeen. Ook Johan Cruijff heeft voor Feyenoord gevoetbald al wordt hij niet tot de beste gezien, omdat hij natuurlijk voor Ajax gespeeld heeft.

In het meer recente verleden hebben er ook genoeg fenomenen gevoetbald. Zo heeft Giovanni van Bronckhorst jaren gevoetbald voor Feyenoord. De linksback heeft onder andere ook nog gevoetbald voor Barcelona en is dus een echt fenomeen. Een ander fenomeen is Pierre van Hooijdonk. Toen hij bij de club belande had hij al 6 clubs versleten. Maar toch had hij aanzienlijk veel invloed. Tegen alle verwachtingen in wonnen de Feyenoorders dat jaar de Uefa-cup, waarin hij dat toernooi 8 keer scoorde.

Uit deze lijst mag ook echt niet Robin van Persie ontbreken. Zowel in zijn begindagen van zijn carrière als nu in zijn nadagen is en was hij ontzettend belangrijk voor de club. Zo werd hij Nederlands talent van het jaar  en later meerdere keren topscorer van de Premier League.

Beste managers uit het verleden

De meest succesvolle trainer uit de Feyenoord geschiedenis is Giovanni van Bronckhorst. Hij won 4 hoofdprijzen met Feyenoord. Geen enkele andere trainer deed het hem na. Daarna volgen Ernst Happel en Willem van Hanegem hem op met beide 3 hoofdprijzen. Al moet gezegd worden dat Ernst Happel met de club 2 internationale prijzen won namelijk de Europacup 1 en de Wereldbeker. Andere succesvolle trainers van Feyenoord waren Leo Beenhakker en Bert van Marwijk die beiden 2 prijzen wonnen met Feyenoord.

Informatie

 • Plaats: Rotterdam
 • Stadion: De Kuip
 • Opgericht: 1908
 • Clubkleuren: Rood/Wit
 • Bijnamen: Club van het volk, de Stadionclub, de Trots van Zuid

Links

Website

Facebook

Twitter

Instagram

YouTube

Het Legioen

Kameraadjes

Veelgestelde vragen over Feyenoord

Je kan wedden op Feyenoord via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Feyenoord. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Feyenoord afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Feyenoord.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Feyenoord wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Feyenoord aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Feyenoord kan je vinden op de clubpagina van Feyenoord.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Feyenoord. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Feyenoord met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Feyenoord met elkaar vergelijken op de clubpagina van Feyenoord.

Er zijn verschillende bonussen voor Feyenoord. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Feyenoord met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Feyenoord met elkaar vergelijken op de clubpagina van Feyenoord.

Achtergrondinformatie

Supporters

De supporters van Feyenoord staan ook wel bekend als het legioen. Daarbij heeft het de reputatie om zeer fanatiek te zijn. Zowel bij uit als thuiswedstrijden reizen er altijd heel veel supporters mee.

Rivaliteit

Vanuit historisch oogpunt zijn de wedstrijden met Ajax altijd de wedstrijden van Feyenoord met de grootste rivaliteit. De wedstrijd staat bekend als de Klassieker en zijn altijd zeer beladen.

Naast de wedstrijden tussen Ajax zijn de Rotterdamse derby’s altijd onder meer spanning, dan wel in mindere maten. De wedstrijden met Sparta zijn uit historisch oogpunt een rivaliteit, omdat Feyenoord de volksclub was en Sparta de club van de elite. Daarnaast zijn de wedstrijden tegen Excelsior ook beladen door de stadsderby.

Eigenaar

Feyenoord is voor 70% in handen van Stichting Feyenoord en voor 30% in handen van Vrienden van Feyenoord.

Prijzenkast

 • Eredivisie 15x

 • KNVB Beker 13x

 • Johan Cruijff schaal 4x

 • Wereldbeker 1x

 • Europacup 1 1x

 • UEFA Cup 2x

 • Intertoto CUP 5x

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.