award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Europa League winnaars

Check alle Europa League winnaars van de afgelopen edities en ontdek welke clubs en landen de beker het vaakst hebben gewonnen!

Bekijk alle wedstrijden
Europa League winnaars

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wil je weten wie de Europa League winnaars zijn van de afgelopen jaren? Of welke teams recordhouder zijn als het gaat om meeste titels? En welke Nederlandse ploegen hebben de EL wel eens gewonnen? We vertellen je er graag alles over in dit stukje geschiedenis.

UEFA Cup

De Europa League wordt gespeeld vanaf 1971. Maar niet altijd onder die naam, want pas sinds 2009 heet het toernooi zo. Daarvoor werd er gestreden om de UEFA Cup. In de huidige competitie zit overigens ook het toernooi om de UEFA Intertoto Cup verwerkt. Hoe dan ook, alle winnaars van de UEFA Cup zijn hier te vinden, waar we de Europa League winnaars hieronder voor je op een rijtje hebben gezet.

2009/2010: Atlético Madrid
2010/2011: FC Porto
2011/2012: Atlético Madrid
2012/2013: Chelsea
2013/2014: Sevilla
2014/2015: Sevilla
2015/2016: Sevilla
2016/2017: Manchester United
2017/2018: Atlético Madrid
2018/2019: Chelsea

Statistieken per land

Opvallend is dat sinds de nieuwe naam bijna alleen maar ploegen uit Spanje of Engeland de beker hebben gewonnen. Alleen FC Porto mag zich rekenen tot de Europa League winnaars uit een ander land. Inclusief UEFA Cup hebben Spaanse ploegen de beker in totaal 11x gewonnen, Italiaanse en Engelse clubs allebei 9x, Duitse teams 6x en de beker is 4x in handen beland van een Nederlandse club: Feyenoord (1974, 2002), Ajax (1992) en PSV (1978).

Europa League winnaars aller tijden

Maar welke clubs hebben de UEFA Cup of Europa League het vaakst gewonnen? Bovenaan de lijst met all-time winnaars staat Sevilla die de trofee maar liefst 5 maal omhoog mocht houden. Op de tweede plek vinden vier andere Europa League winnaars die het toernooi allen drie keer op hun naam schreven: Juventus, Inter Milaan, Liverpool en Atlético Madrid. Feyenoord staat samen met 7 andere ploegen, waaronder Chelsea en Madrid op een verdienstelijke derde plaats met twee overwinningen.

Informatie

Links

Veelgestelde vragen over Europa League winnaars

Je kan wedden op Europa League winnaars via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Europa League winnaars. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Europa League winnaars afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Europa League winnaars.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Europa League winnaars wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Europa League winnaars aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Europa League winnaars kan je vinden op de clubpagina van Europa League winnaars.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Europa League winnaars. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Europa League winnaars met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Europa League winnaars met elkaar vergelijken op de clubpagina van Europa League winnaars.

Er zijn verschillende bonussen voor Europa League winnaars. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Europa League winnaars met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Europa League winnaars met elkaar vergelijken op de clubpagina van Europa League winnaars.

Achtergrondinformatie

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.