award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

KSA

KSA is een afkorting voor Kansspelautoriteit. Dit is een overheidsinstantie die toezicht houdt op bookmakers. Weddenschappen moeten immers altijd veilig en eerlijk kunnen verlopen. Kansspelen moeten betrouwbaar zijn en aanbieders van kansspelen moeten transparant zijn. De winstkansen moeten duidelijk zijn en er is bescherming voor de speler. Ook streeft de KSA ernaar dat er geen illegale praktijken zijn.

KSA vergunning

De Kansspelautoriteit geeft bovendien de online goklicenties uit. Zo hebben ze op 1 oktober 2021 de eerste online goklicenties in Nederland uitgegeven. Onder andere Betcity, Bet365 en Toto hebben er één mogen ontvangen. Daarvoor moesten ze wel voldoen aan strenge eisen. Daarnaast probeert de Kansspelautoriteit gokverslaving zoveel mogelijk te bestrijden.

Is een bookmaker betrouwbaar?

Je kunt altijd controleren of een bookmaker betrouwbaar en veilig is. Vaak staat het duidelijk aangegeven op de homepagina van de website dat de bookmaker een vergunning heeft. Als dat niet het geval is, dan is dat misschien al genoeg reden om de betrouwbaarheid van die bookmaker in twijfel te trekken. Het hebben van een vergunning wil je namelijk zo zichtbaar mogelijk maken.

Er zijn op dit moment (december 2021) 10 bookmakers met een Nederlandse vergunning. Deze zijn op 1 oktober 2021 voor het eerst uitgekeerd door de Nederlandse Kansspelautoriteit. Betcity, Bet365 en Toto maken deel uit van dat tiental bedrijven.

Wetgeving

Tot 1 oktober 2021 was het eigenlijk verboden om in Nederland te gokken. Het werd oogluikend toegestaan, omdat het lastig te handhaven was. Op 1 oktober zijn echter de eerste 10 Nederlandse goklicenties uitgegeven. Dat slechts 10 bedrijven een licentie hebben gekregen, heeft te maken met de strenge voorwaarden waar aan voldaan moet worden om in aanmerking te komen voor een licentie.

Meeste aanvragen vergunning door KSA afgewezen

De meeste aanvragen voor een Nederlandse licentie zijn afgewezen, omdat dus niet voldaan kon worden aan alle voorwaarden. Betcity, Bet365 en Toto zijn bookmakers die wel een Nederlandse licentie hebben gekregen, omdat zij wel konden voldoen aan de strenge voorwaarden.

Belastingdienst

Het voordeel van wedden bij een bookmaker die een Nederlandse licentie heeft, is dat je geen belasting hoeft te betalen als je een hoge prijs wint. Je hoeft dus geen kansspelbelasting te betalen. Dat moet je wel doen bij het winnen van een geldprijs bij een bookmaker die geen Nederlandse licentie heeft.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.