award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Wedden op Ajax – PSV

Ajax – PSV is een echte topper in de Nederlandse competitie. Al jaren bepalen deze clubs eigenlijk wie er kampioen gaat worden. Ajax heeft de grootste begroting, maar PSV weet altijd een geducht elftal te smeden. Wie wordt er aankomend seizoen kampioen? Profiteer van scherpe quoteringen bij de bookmakers en plaats een weddenschap op de club die deze topper gaat winnen!

Ajax - PSV

Geschiedenis

Ajax en PSV hebben meer dan zestig keer tegen elkaar gevoetbald. Een van de hoogtepunten was De Topper in 1983. Het werd toen 3-3. Er werden toen schitterde doelpunten gemaakt! In 1988 werd het spelen door de regenval bijna onmogelijk. Ze konden nauwelijks nog naar elkaar passen! Doordat de bal nauwelijks rolde, bleek een terugspeelbal naar Van Breukelen nogal aan de korte kant, waardoor Witschge scoorde. Het werd 2-0 voor Ajax.

In 1995 maakte Ronaldo furore bij PSV. Vanaf een afstand poeierde hij de bal in de hoek. Het werd 1-1. In 1996 was Luc Nilis de beslisser. Met een assist en een doelpunt velde hij Ajax in de ArenA: 0-2. In 1997 was de wraak daar. In een spectaculaire wedstrijd werd het 4-3, door onder andere een mooi doelpunt van Arveladze.

In 2004 won Ajax met 2-1. Jan Vennegoor of Hesselink maakte een mooi doelpunt. Met veel gevoel schampte hij de bal die vervolgens in de kruising belandde. Het mocht niet baten, want Sneijder schoot later de bal ook in de kruising. Een van de mooiste wedstrijden voor PSV was de 0-4 in de ArenA. Cocu en Van Bommel maakten beiden schitterende treffers.

Opvallende spelers

Johan Cruijff – Johan Cruijf geldt natuurlijk als de beste Nederlandse speler ooit. In 1964 liet hij dit zien tijdens de wedstrijd tegen PSV. Ajax won met maar liefst 5-0 door goals van Swart, Nunninga en Cruijf.

Luc Nilis – Luc Nilis was in 1996 een uitstekende speler voor PSV. Hij besliste dan ook De Topper in de ArenA. Hij vormde een geweldig duo met Ronaldo. Nilis was de aangever en Ronaldo werd topscoorder van de Eredivisie. Hij was in zijn eerste seizoen in Eindhoven dan ook meteen de beste speler van de Eredivisie.

Mark van Bommel – Van Bommel is momenteel de trainer van de Eindhovenaren. In 2004 had hij een belangrijk aandeel in de 0-4 overwinning in de ArenA. Hij scoorde namelijk het laatste doelpunt.

Statistieken van Ajax – PSV

Ajax en PSV hebben meer dan 130 wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Beide ploegen hebben ongeveer evenveel wedstrijden gewonnen. Ajax heeft thuis meer gewonnen dan uit. De grootste overwinning van Ajax was in 1964/1965: 5-0. PSV won in 1999/2000 en in 2004/2005 met 4-0.

Bijnaam wedstrijd

De Topper

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.