award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app! Downloaden

Wedden op Bayern München – Borussia Dortmund

Bayern München – Borussia Dortmund is de wedstrijd tussen ‘der Rekordmeister’ en de aanjager. Bayern is al zeven keer achter elkaar kampioen geworden. In 2019 leek het er heel even op dat Dortmund de titel zou pakken. Na 34 wedstrijden bedroeg het verschil tussen beide clubs slechts twee punten, maar opnieuw werd Bayern kampioen in de Bundesliga. Lukt het Borussia Dortmund om dit jaar de titel af te snoepen? Volg de ontwikkelingen en doe een slimme bet bij de wedstrijd Bayern München – Borussia Dortmund!

Bayern Munchen - Borussia Dortmund

Geschiedenis

Sinds de oprichting van de Bundesliga zijn Bayern München en Borussia Dortmund de succesvolste clubs. Van de laatste 25 Bundesliga titels gingen er maar liefst 21 naar een van de twee clubs. De klassieker begon in 1995, wanneer het toen opkomende Borussia Dortmund twee keer achter elkaar de titel pakte. In 1997 won Dortmund ook nog eens de Champions League finale door in het stadion van Bayern München te winnen.

Ook in 2011 en 2012 lukte het Dortmund om tweemaal achter elkaar de titel op te eisen. Dit komt door grote spelers als Shinji Kagawa, Mats Hummels en Robert Lewandowski. De reactie van Bayern München hierop was simpel: zij kochten de beste spelers van Borussia Dortmund om zich te versterken en tegelijkertijd de concurrentie zwakker te maken.

Misschien wel de mooiste Bayern München – Borussia Dortmund was de Champions League finale op Wembley. Arjen Robben maakte in de 89e minuut de beslissende treffer. Het bleek het hoogtepunt van zijn carrière te zijn.

Opvallende spelers uit het verleden

Franz Beckenbauer – Beckenbauer is misschien wel de beste Duitse speler allertijden. ‘Der Kaiser’ werd, als aanvoerder, wereldkampioen door in 1974 Nederland te verslaan. Daarnaast pakte hij met Bayern München vier maal de landstitel en vier maal de beker. In 1990 won Beckenbauer als coach ook met Duitsland de wereldbeker. Daardoor wordt hij overal in de wereld als een grootheid gezien.

Lothar Matthäus – Lothar werd met Duitsland zowel Europees als Wereldkampioen. De middenvelder wordt dan ook gezien als een van de succesvolste Duitse voetballers allertijden. Van 1992 tot 2000 won hij maar liefst zeven maal de Duitse titel en drie keer de Duitse beker.

Opvallende managers

Ottmar Hitzfeld: Hitzfeld is een van de succesvolste coaches van Borussia Dortmund geweest. Mede dankzij hem bereikte de club de finale van de UEFA Cup, won het tweemaal de landstitel en won Hitzfeld tevens de Champions League.

Ook bij Bayern München was Hitzfeld succesvol. Hitzfeld bezorgde de club maar liefst vijf landstitels. Ook bereikte hij met club uit Beieren de finale van de Champions League. Twee jaar later, in 2001, won de club alsnog de Champions League-finale door Valencia met penalty’s te verslaan. Hij werd niet voor niets door de UEFA verkozen in 2001 tot trainer van het jaar verkozen.

Weetjes bij Bayern München – Borussia Dortmund

Als voetballiefhebber is het zeker aan te raden om naar Dortmund af te reizen. Het Signal Iduna Park is geweldig. Zeker ‘die gelbe Wand’ is indrukwekkend om naar te kijken.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Ontvang gratis de beste EK wedtips!

Close

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.