award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app! Downloaden

mei 13, 2022

Dit zijn de best betaalde spelers in de Eredivisie

Dit is het lijstje waar je als voetballer op wilt staan: de bestbetaalde spelers van je competitie. Dat geldt ook voor spelers in de Eredivisie, een competitie die nou niet perse bekend staat om haar hoge salarissen. Toch zijn er een spelers die hun zaakwaarnemer goed hebben laten onderhandelen voor een mooi salaris. Hierbij een kort overzicht van de bestbetaalde spelers in de Eredivisie.

Sébastian Haller (5 miljoen)

Dat een speler van Ajax bovenaan staat op dit lijstje zal voor velen geen verassing zijn. Na een stroef begin aan zijn carrière in Amsterdam werd het snel duidelijk dat Haller zijn stempel ging drukken op het aanvalsspel van Ajax. Hier wordt hij ook uitstekend voor betaald, want met zijn jaarsalaris van 5 miljoen euro is hij de bestbetaalde speler van de Eredivisie.

Steven Berghuis (4 miljoen)

Los van het feit dat hij met zijn overgang naar Ajax een sportieve stap omhoog zette, deed Steven Berghuis dit ook op financieel vlak. In zijn tijd bij Feyenoord moest de Oranje-international het ‘slechts’ doen met een jaarsalaris van 2 miljoen euro, maar na de pikante overstap naar Amsterdam zag hij dit bedrag verdubbelen: de creatieve aanvaller verdient op jaarbasis 4 miljoen euro.

Dusan Tadic (3,8 miljoen)

Een hattrick voor Ajax, want Dusan Tadic maakt met zijn jaarsalaris van 3,8 miljoen de top drie compleet. Een flink salaris voor de inmiddels 33-jarige Serviër, maar Ajax mag niet klagen over de cijfers en prestaties die Tadic de afgelopen jaren heeft neergezet. Na zijn carrière als profvoetballer zal Tadic naar verwachting ook buiten het veld belangrijk worden voor de club.

Mario Götze (3,2 miljoen)

De eerste niet-Ajacied op de lijst is Mario Götze, die jaarlijks 3,2 miljoen opstrijkt. Je zou door zijn palmares bijna vergeten dat ‘Super-Mario’ nog maar 29 jaar is en nog vele jaren te gaan heeft als profvoetballer, maar met het vertrek van Roger Schmidt als trainer van PSV is het nog afwachten hoe de toekomst van Götze eruit zal gaan zien.

Ryan Gravenberch (3 miljoen)

Een van Nederland’s meest getalenteerde middenvelders verdient jaarlijks 3 miljoen euro. Maar met dit bedrag hoeft Ryan Gravenberch het straks niet meer te doen, aangezien de gehele Europese top achter zijn diensten aanzit. Een vertrek uit Amsterdam lijkt dan ook onafwendbaar voor de Oranje-international, die in 2018 op 16-jarige leeftijd al zijn debuut mocht maken voor het

Sébastien Haller had de hoogste salaris ooit in de Eredivisie. Hij speelde van 2020 t/m 2022 bij Ajax.

Ajax betaald zijn spelers € 37,449,069 euro aan salarissen per jaar. Dit is aanzienlijk hoger dan de nummer twee: PSV betaald zijn spelers € 22,888,424 per jaar aan salarissen.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Ontvang gratis de beste EK wedtips!

Close

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.