award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app! Downloaden

juli 8, 2022

Accumulators: wat zijn het en hoe werkt het?

Wedden op voetbal is extreem populair in Nederland. Je kunt je eigen kennis over voetbal inzetten om een extra zakcentje te verdienen en het is erg toegankelijk voor alle Nederlandse belangstellenden; je hebt namelijk alleen maar je telefoon of computer nodig.

Voor nieuwe spelers kunnen de talloze opties erg verwarrend zijn en is het misschien onduidelijk wat alle opties betekenen en welke het gunstigste zijn voor een specifieke wedstrijd. Daarom behandelen wij elke week een nieuw aspect van online wedden op voetbal. Deze keer ligt de aandacht op accumulators (afkorting: acca).

De basisregels

In plaats van op allemaal losse weddenschappen in te zetten is het ook mogelijk om verschillende wedopties te combineren om zo je eigen persoonlijke weddenschap te creëren. Erg handig als je een beetje zeker van je zaak bent, maar hoe werken accumulators nou precies?

Quoteringen van een acca

Met een accumulator kan je verschillende opties, van zowel verschillende als dezelfde wedstrijd, selecteren om deze samen te voegen. Om vervolgens je geld te krijgen moet je alle weddenschappen in een zogenaamde accumulator goed hebben en vergroot je dus je risico. Maar omdat je risico groter wordt, gaat je beloning ook omhoog.

Bij een combinatie van weddenschappen worden de verschillende quoteringen namelijk vermenigvuldigd, om zo een nieuwe persoonlijke quoteringen te krijgen. Mocht je 3 weddenschappen met quoteringen van 1,50, 1,80 en 3 bij elkaar voegen, krijg je een eindquotering van 8,1 en kun je dus veel meer geld verdienen dan wanneer je los op deze wedstrijden zou inzetten.

De voorwaarden van een accumulator

Aan accumulators gelden echter wel een paar voorwaarden. Je kunt namelijk niet conflicterende resultaten in een accumulator zetten, een voorbeeld hiervan zou zijn dat je niet kunt zeggen dat een voetbalwedstrijd twee verschillende eindresultaten hebben. Ook kun je overlappende opties niet met elkaar combineren. Zo is het niet mogelijk om “Ajax om te winnen” te combineren met “Ajax om te winnen zonder tegendoelpunt”, dat laatste is namelijk al een combinatie van twee verschillende aspecten, waaronder “Ajax om te winnen”.

In het geval dat een van je weddenschappen in een accumulator komt te vervallen, bijvoorbeeld in het geval dat een wedstrijd afgelast wordt, wordt deze quotering ingehouden op de eindquotering en zal deze dus iets lager worden. Dit betekent echter niet dat je je geld kwijt bent; je winst is gewoon net iets kleiner dan dat het anders zou zijn.

Tips en tricks

Er zijn verschillende strategieën bij het gebruik van accumulators, maar de hoofdregel is toch om niet te overmoedig te worden en jezelf te beperken tot slechts een paar weddenschappen. Vooral bij accumulators is het van belang om in te zetten op wedstrijden waar je vrij zeker van bent. Een grote gok is vaak niet verstandig en kan je hele accumulator al gauw de kop kosten. Eén fout betekent namelijk al dat je jouw geld kwijt bent. Wij raden daarom aan om alleen wedopties te gebruiken waar je veel vertrouwen in hebt en clubs te gebruiken die je volgt.

Ook kan het gebruik van veel lage quoteringen in je voordeel spelen. Hiervoor hoef je namelijk ook niet altijd de precieze teams te kennen (ook al is dit wel handig). Stel je zet namelijk geld in op een wedstrijd met een quotering van 1,10 is dit op zichzelf vaak niet de moeite waard, maar in een accumulator kan dit een aardig verschil betekenen. Kijk hiervoor naar clubs die aardig in vorm zijn en vrij dominant zijn in hun nationale competitie, zeker wanneer deze ploegen een tegenstander hebben die uit vorm is zijn dit vrij veilige opties. Enkele voorbeelden hiervan zijn Bayern München, PSG, Celtic en River Plate.

Ook is het een mogelijkheid bij veel aanbieders om jouw accumulator vroegtijdig uit te cashen. Dit kan natuurlijk alleen nog maar als er nog een mogelijkheid is dat jij hem helemaal goed hebt en dit voorkomt een verlies en een hele hoop gestress tijdens de laatste wedstrijd. Het is niet altijd verstandig om je accumulator vroegtijdig uit te cashen, maar als je een winst hebt behaald waar jij tevreden mee bent moet je niet gretig worden; er is namelijk altijd nog een volgend weekend.

Risico’s van accumulators

Op sociale media zie je vaak verhalen van mensen die met accumulators erg veel geld hebben verdiend, of misschien ken je wel een vriend van je die dit heeft gehad. Dit vergroot het geloof in accumulators vanzelfsprekend enorm. In de werkelijkheid is de kans op zo’n hoge winst echter niet zo groot. Daarom raden wij aan om nooit te veel geld in te zetten op accumulators, aangezien je met één foutje al kan fluiten naar je geld.  

Conclusie

Wij zijn fan van accumulators, maar vinden wel dat het belangrijk is om hier verstandig is om mee om te gaan. Wij raden om niet al te veel geld in te zetten op accumulators, zeker in het geval van vijf of meer weddenschappen. De kans dat al deze weddenschappen goed zijn is simpelweg erg klein. Zet daarom dus niet al te veel geld in op accumulators, maar gebruik hiervoor altijd een klein bedrag, van zo’n maximaal €5 in. Zo blijft gokken leuk en wordt het niet al te serieus.

Wij adviseren om gebruik te maken van veilige wedopties in je accumulators, om zo, anders nutteloze, wedstrijden toch om te draaien in een leuke extra zakcentje.

Een accumulator weddenschap is een weddenschap waarin meerdere weddenschappen gecombineerd worden. De odds worden daardoor hoger, maar je wint alleen als je alle uitslagen goed hebt.

Heb je een deel van de uitslagen in je accumulator goed? En ben je bang dat het fout gaat aflopen of ben je tevreden met het resultaat? Dan kun je gebruik maken van de cash-out optie. De uitbetaling is dan uiteraard wel lager dan als je de hele accumulator goed zou hebben maar toch kan het interessant zijn om te cashen.

Stel je kiest vijf weddenschappen uit voor je accumulator. Dan moet de uitslag van alle 5 wedstrijden goed zijn om geld terug te krijgen. De odds van alle weddenschappen in je accumulator worden met elkaar vermenigvuldigd. Dat is uiteindelijk je quotering.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Ontvang gratis de beste EK wedtips!

Close

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.