award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Europa League poules

Ontdek hier de indeling van de Europa League poules en bekijk tegen welke ploegen jouw favoriete team speelt in de poulefase!

Bekijk alle wedstrijden
Europa League poules

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Ieder seizoen zit men weer voor een schermpje te kijken naar de indeling van de Europa League poules. Tijdens de loting wordt bepaald welke clubs elkaar treffen in de groepsfase van het op één na grootste Europese voetbaltoernooi. Fans schatten direct hun kansen en boeken meteen een ticket naar de mooiste uitwedstrijden. En terecht, want er staan vaak een paar mooie potjes op het programma! Benieuwd naar welke dat zijn? Ontdek het hier!

Zo werkt de poule indeling

Aan de loting doen 48 teams mee. Die worden verdeeld in twaalf groepen van vier: poule A t/m L. Iedere groep bestaat uit één club uit vier zogenaamde potten. Die potten worden ingedeeld op basis van de UEFA coëfficiëntenlijst: hoe beter een club in Europa presteerde  in de afgelopen vier seizoenen, hoe hoger de pot. Op die manier komen de beste ploegen allemaal in Pot 1 en kunnen ze elkaar nog niet tegenkomen in de groepsfase.

Vervolgens spelen de ploegen allemaal tegen elkaar in een uit- en thuiswedstrijd. Wie na afloop het meeste punten heeft verzameld eindigt logischerwijs bovenaan in de poule. Zowel de nummer één als nummer twee plaatsen zich voor de volgende ronde. Voor de ploegen die onderaan de groep eindigen zit het Europese avontuur erop.

Wedstrijden in de Europa League poules

De wedstrijden in de Europa League poules vinden plaats van september tot vlak voor de winterstop in december. Iedere club om de twee à drie weken een wedstrijd tegen één van de andere groepsleden. In totaal speelt een team dus zes wedstrijden: drie uit en drie thuis. Benieuwd naar wanneer je favoriete club speelt? En tegen wie? Check dan het programma!

Wedden

De Europa League poules zitten doorgaans vol spectaculaire wedstrijden. Al vroeg wordt duidelijk welke ploegen kansloos onderaan gaan eindigen, welke grote kans maken op groepswinst en welke teams nog even vol aan de bak moeten om de volgende ronde te halen. Je weet simpelweg nooit wat er staat te gebeuren. En precies dat maakt wedden op de Europa League zo spannend … en winstgevend!

Informatie

Links

Achtergrondinformatie

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren