award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Europa League programma

Check het Europa League programma en ontdek het volledige speelschema. Daarmee weet je altijd precies wanneer je favoriete ploeg in actie komt!

Bekijk alle wedstrijden
Europa League programma

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Na de iedere loting draaien de planners bij de UEFA zo snel mogelijk het Europa League programma voor de komende ronde in elkaar. Al na enkele uren weet je wanneer de uit- en thuiswedstrijden van je favoriete club zijn. Of wanneer je thuis moet blijven om die ene spannende pot te zien. Hoewel het nog niet bekend is welke clubs wanneer spelen, zijn de speeldata al wel openbaar. Kun je er alvast rekening mee houden.

Kwalificatie

Het Europa League programma begint met een vijftal voorrondes. In die voorrondes wordt bepaald welke 31 (!) teams zich plaatsen voor de groepsfase van het toernooi. Iedere ronde vallen er teams af en komen er ook weer een paar nieuwe clubs bij, bijvoorbeeld afvallers uit de Champions League kwalificatie. Het begint met een voorbereidende ronde en eindigt met de play-offs. De uit- en thuiswedstrijden worden op de volgende data gespeeld:

 • voorbereidende kwalificatieronde: 27 juni & 4 juli
 • eerste kwalificatieronde: 11 & 18 juli
 • tweede kwalificatieronde: 25 juli &  1 augustus
 • derde kwalificatieronde: 8 & 15 augustus
 • play-offs: 22 & 29 augustus

Poulefase

De poulefase begint in september en duurt tot aan de winterstop in december. In twaalf verschillende poules speelt iedere club zes wedstrijden om te bepalen wie er eerste en wie er tweede wordt in de groep en zich daarmee plaats voor de knock-out fase. De wedstrijden uit de poulefase worden gespeeld op de volgende donderdagen:

 • 1e wedstrijd: 9 september
 • 2e wedstrijd: 3 oktober
 • 3e wedstrijd: 24 oktober
 • 4e wedstrijd: 7 november
 • 5e wedstrijd: 28 november
 • 6e wedstrijd: 12 december

Knock-out fase

Het Europa League programma voor de knock-out fase van het toernooi wordt enkele dagen na de loting bekend gemaakt. Er moeten immers ook een aantal afvallers uit de Champions League in verwerkt worden. Ook hier zijn de dagen waarop gespeeld wordt al bekend:

 • zestiende finales: 20 & 27 februari
 • achtste finales: 12 & 19 maart
 • kwartfinales: 9 & 16 april
 • halve finales: 30 april & 7 mei
 • finale: 27 mei

Europa League programma & lotingen

Hoewel het speelschema dus al wel bekend is, blijft het gedurende het toernooi onzeker welke ploegen tegen elkaar spelen. Er wordt immers na iedere ronde (kwalificatie, groepsfase en alle finales uit de knock-out fase) opnieuw geloot wie elkaar de komende wedstrijden treffen. Het bijbehorende Europa League programma wordt vaak al binnen enkele uren na de desbetreffende loting bekend gemaakt.

Informatie

Links

Veelgestelde vragen over Europa League programma

Je kan wedden op Europa League programma via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Europa League programma. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Europa League programma afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Europa League programma.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Europa League programma wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Europa League programma aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Europa League programma kan je vinden op de clubpagina van Europa League programma.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Europa League programma. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Europa League programma met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Europa League programma met elkaar vergelijken op de clubpagina van Europa League programma.

Er zijn verschillende bonussen voor Europa League programma. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Europa League programma met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Europa League programma met elkaar vergelijken op de clubpagina van Europa League programma.

Achtergrondinformatie

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.