award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Wedden op Liverpool – Tottenham Hotspur

Liverpool – Tottenham Hotspur, een wedstrijd tussen twee Engelse grootmachten, is altijd een interessante ontmoeting geweest. Beide clubs vormen samen met Chelsea en United nu de grootste concurrenten voor Manchester City. In 2018/2019 kwam Liverpool ontzettend dichtbij: het behaalde namelijk 97 punten. Je zou zeggen dat dat voldoende zou moeten zijn om kampioen te worden van de Premier League, maar City deed nog een schepje er bovenop met 98 punten. De kans is klein dat Tottenham Hotspur kampioen gaat worden. ‘The Spurs’ hebben zich niet versterkt met aankopen en sneeuwden onder toen zij tegen kampioen Manchester City moesten. Lukt het Liverpool wel om voor het eerst sinds 1990 (!) weer de titel op te eisen? Dan moeten ze in ieder geval wel eerst winnen in de wedstrijd Liverpool – Tottenham Hotspur!

Tottenham Hotspur - Liverpool

Geschiedenis

Toegegeven: in Engeland zijn er grotere derby’s, zoals de Londense derby tussen Arsenal en Tottenham Hotspur en ‘The Mersey Side Derby’ tussen Everton en Liverpool, maar deze wedstrijd wordt steeds meer beladen.

Dit heeft alles te maken met de Champions League finale van 2019. Tottenham Hotspur heeft nog nooit de Champions League gewonnen en voor Liverpool was het toen ook 14 jaar geleden dat ze deze beker wonnen, dus er stond aardig wat op het spel. Liverpool speelde in 2018 al de finale van de Champions League, maar Real Madrid bleek te sterk. Trainer Klopp had ongetwijfeld erop aangedrongen om de titel om wat voor manier dan ook naar Liverpool te brengen. Dat was te merken aan het spel…

Al in de 25e minuut scoorde Salah een penalty, toen de bal met de hand werd getoucheerd door Sissoko. Tottenham kreeg nog wel een aantal kansen, waaronder een vrije trap van Christian Eriksen. In de 87e minuut besliste invaller Divock Origi de wedstrijd met de 2-0.

Sinds deze wedstrijd is het voor Tottenham Hotspur er alles aan gelegen om Liverpool terug te pakken. Kunnen zij in de wedstrijd Liverpool – Tottenham Hotspur wraak nemen op de verloren Champions League-finale?

Opvallende spelers uit het verleden

Virgil van Dijk – Pas sinds 2018 speelt hij voor ‘the Reds’, maar hij is nu al onmisbaar. Barcelona toonde in de zomer van 2019 even interesse in de Nederlander, maar hij wordt absoluut niet verkocht. Virgil straalt een hoop rust uit en voetbalt als een echte leider. De Nederlander is niet voor niets uitverkozen tot ‘Player of the Year’ van de Premier League.

Kenny Dalglish – De Schot heeft zowel in Engeland als Schotland meer dan honderd goals gemaakt. Liverpool won mede dankzij hem de Europacup door Club Brugge te verslaan dankzij een treffer van Dalglish. Kenny heeft meer dan vijfhonderd wedstrijden voor ‘the Reds’ gespeeld. Hij wordt dan ook als een legende gezien.

Christian Eriksen: Christian Eriksen is een technische speler die doorbrak bij Ajax. Zijn kwaliteiten liggen voornamelijk in het nemen van vrije trappen. In de Champions League-finale lukte het hem niet om zich te onderscheiden.      

Opvallende managers

Jürgen Klopp: Klopp is sinds 2015 de trainer van ‘The Reds’ en het is zeker een succesvolle combinatie. Niet alleen won de club onder zijn leiding de Champions League, ook werd hij bijna eerste in de competitie en won hij de Supercup. In 2018 verloor hij met Liverpool de finale van de Champions League.

Mauricio Pochettino: Dankzij Pochettino is Tottenham Hotspur een ploeg geworden die elk jaar meespeelt om de prijzen. Door Manchester City is het ieder jaar wel heel lastig om prijzen te pakken, maar desondanks komt de club aardig ver. Zo bereikte Pochettino met ‘The Spurs’ de finale van de Champions League.

Weetjes bij Liverpool – Tottenham Hotspur

Zowel Tottenham als Liverpool hebben zich in zomerperiode van 2018/2019 zich aardig rustig gehouden op de transfermarkt. De club trok alleen de jonge Nederlander Sepp van den Berg aan. Klopp gaf zelf aan dat hij de Nederlander, ondanks zijn jonge leeftijd niet ziet als een project voor de lange termijn. Hij denkt dat Van den Berg op korte termijn bij de wedstrijdselectie aansluit.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.