award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Wedden op Manchester United – Liverpool

Manchester United – Liverpool is één van de meest bekeken, grootste wedstrijden uit de Premier League. De van oudsher grootste clubs van de wereld spelen dan tegen elkaar. En dus pakken ook de bookmakers uit met scherpe quoteringen en mooie bonussen!

Manchester United - Liverpool

Geschiedenis

De eerste keer dat deze twee teams tegen elkaar speelden in een officieel duel was al in 1894, toen Manchester United nog Newton Heath LYR FC heette (zo werd de club opgericht in 1878, de naam Manchester United kreeg de club in 1902). Deze wedstrijd ging om promotie naar de first division en Liverpool won met 2-0. Dit was de eerste ontmoeting van inmiddels al 202 gespeelde wedstrijden in alle competities.

De rivaliteit in de wedstrijd Manchester United – Liverpool is een van de heftigste ter wereld. De rivaliteit is ontstaan omdat de steden dicht bij elkaar liggen (slechts 56 km uit elkaar) en de bewoners van de steden elkaar niet mogen. Daarbij zijn het ook nog eens twee van de grootste clubs ter wereld, die onderling heel veel prijzen hebben verdeeld en enorm populair zijn in binnen- en buitenland.

De grootste overwinning ooit in deze wedstrijd was op 12 oktober in 1895, toen Liverpool met 7-1 de vloer aanveegde met de rivaal. Een indicatie van hoe heftig deze rivaliteit is, is dat er tussen deze teams onderling sinds 1964 geen transfer meer heeft plaatsgevonden. In totaal zijn er maar 9 spelers die direct de overstap hebben gemaakt, en 7 daarvan deden dit voor 1940.

Opvallende spelers

Een van de meest historische rivaliteiten ter wereld heeft natuurlijk ook ongelofelijk veel fantastische spelers opgeleverd, maar er zijn er een aantal die er bovenuit springen. Wie Liverpool zegt, zegt Steven Gerrard, in totaal heeft hij 710 wedstrijden voor Liverpool gespeeld in alle competities, waarin hij 186 keer gescoord heeft. Van deze 186 goals waren er 9 tegen Manchester united, wat hem gedeeld topscorer aller tijden maakt (George Wall en Sandy Turnbull maakten er ook 9).

Een speler van United die natuurlijk niet mag ontbreken is Ryan Giggs, de linkspoot heeft het record in handen van meedoen aan dit onderonsje met maar liefst 48 keer. Hierbuiten speelde hij nog eens 915 keer in het shirt van United, in totaal maakte hij 168 doelpunten, waarvan 5 tegen Liverpool.

Een andere grootheid die natuurlijk genoemd moet worden is geen speler, maar een manager, namelijk Sir Alex Ferguson. De Schot zat maar liefst 1500 keer op de bank bij the red devils en won 895 van deze wedstrijden. Hij stond 64 keer aan het roer tegen Liverpool en won 29 van deze ontmoetingen, 14 keer werd het gelijk en 21 keer trok Liverpool aan het langste eind.

Momenteel heeft Liverpool 2 Nederlanders die belangrijk zijn voor het team; Virgil van Dijk, die sinds zijn komst de onbetwiste leider is in de defensie en PFA player of the year heeft gewonnen het afgelopen seizoen. En Giorginio ‘Gini’ Wijnaldum die vrijwel altijd kan rekenen op een basisplaats en Liverpool in de halve finales van de Champions League met 2 goals na zijn invalbeurt langst FC Barcelona loodste.

Statistieken van Manchester United – Liverpool

Van de 202 ontmoetingen in totaal zijn er 56 edities onbeslist gebleven. Manchester united doet het in de overige wedstrijden beter dan Liverpool, met 80 overwinningen om 66 voor the reds. In de afgelopen 10 seizoenen hebben de clubs elkaar 25 keer getroffen, waarbij United 12 keer aan het langste eind trok en Liverpool slecht 7 keer. Maar United is niet meer zo sterk tegen hun rivalen als vroeger; van de laatste 9 ontmoetingen wonnen ze er maar 1, terwijl Liverpool 3 keer kon juichen.

Bijnaam wedstrijd

The North-West derby

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.