award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Proximus League

De Proximus League, ook wel de Eerste Klasse B genoemd, is de tweede klasse van België. Deze competitie is onlangs hervormd, waardoor er nu 8 clubs strijden om twee periodekampioenschappen en de eerste plaats in de eindrangschikking.

Bekijk alle wedstrijden
proximus league logo

Proximus League wedstrijden

Geen wedstrijden

Eerste klasse B wedstrijden

In de Eerste Klasse B competitie staan er ‘slechts’ vier wedstrijden op het programma; er spelen immers maar 8 clubs in de Proximus League. Maar dat neemt niet weg dat ze niet spannend zijn. Integendeel, zelfs. De ploegen kennen elkaar immers goed en zijn door de tactische afstemmingen meestal wel aan elkaar gewaagd. Spannend dus – en bovendien relatief moeilijk te voorspellen.

Interessante quoteringen

Omdat er per ronde weinig wedstrijden gespeeld worden, ontstaan er al snel verschillen op de ranglijst. Dat betekent dat er vroeg in het seizoen al matches zijn waar er veel op het spel staat. Waar er ‘alles of niets’ gespeeld wordt. Kortom, waar er van alles kan gebeuren. Voer voor interessante quoteringen en sportweddenschappen dus. En dat is precies wat de Proximus League tegenwoordig populair maakt.

Periodekampioenschappen in de Eerste Klasse B

In 2016 werd het tweede niveau van België hervormd van een reguliere competitie met achttien teams naar een competitie met acht clubs met een proflicentie. Deze acht clubs spelen in totaal 4x tegen elkaar: uit- en thuiswedstrijden in het eerste en tweede periodekampioenschap, waarbij die laatste weer gewoon op nul punten begint. De winnaars van beide periodekampioenschappen spelen in finalewedstrijden om de titel en promotie naar de hoogste afdeling in het Belgische voetbal.

Proximus League Play-offs

In de eindrangschikking worden de punten van beide periodes bij elkaar opgeteld. Afgezien van de kampioen, worden de hoogst geklasseerde teams tijdens play-off 2 ingedeeld in een poule met de onderste ploegen van de hoogste competitie. Daar wordt gespeeld om een Europees ticket. De overige ploegen spelen in play-off 3 om lijfsbehoud in de Proximus League; de verliezer van deze nacompetitie degradeert naar de eerste klasse amateurs.

Wedden op de Proximus League

De nieuwe competitie opzet zorgt voor veel spannende wedstrijden in de Proximus League. De belangen zijn namelijk al snel groot en dat betekent dat er interessante kansen liggen voor mensen die willen wedden op de Eerste Klasse B. Bekijk de odds bij verschillende bookmakers en ontdek welke kansen dat de komende speelronde kunnen zijn!

Achtergrond

  • Land: België
  • Opgericht: 2016
  • Aantal teams: 8
  • Wedden gelegaliseerd: Ja, sinds 2011
  • Aantal teams gesponsord door bookmakers: 1
Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus