award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
Exclusieve deal: betcity bookmaker Ga spelen bij Betcity en pak de €20 free bet! Ga naar Betcity

Proximus League

De Proximus League, ook wel de Eerste Klasse B genoemd, is de tweede klasse van België. Deze competitie is onlangs hervormd, waardoor er nu 8 clubs strijden om twee periodekampioenschappen en de eerste plaats in de eindrangschikking.

Bekijk alle wedstrijden
proximus league logo

Proximus League wedstrijden

Geen wedstrijden

Eerste klasse B wedstrijden

In de Eerste Klasse B competitie staan er ‘slechts’ vier wedstrijden op het programma; er spelen immers maar 8 clubs in de Proximus League. Maar dat neemt niet weg dat ze niet spannend zijn. Integendeel, zelfs. De ploegen kennen elkaar immers goed en zijn door de tactische afstemmingen meestal wel aan elkaar gewaagd. Spannend dus – en bovendien relatief moeilijk te voorspellen.

Interessante quoteringen

Omdat er per ronde weinig wedstrijden gespeeld worden, ontstaan er al snel verschillen op de ranglijst. Dat betekent dat er vroeg in het seizoen al matches zijn waar er veel op het spel staat. Waar er ‘alles of niets’ gespeeld wordt. Kortom, waar er van alles kan gebeuren. Voer voor interessante quoteringen en sportweddenschappen dus. En dat is precies wat de Proximus League tegenwoordig populair maakt.

Periodekampioenschappen in de Eerste Klasse B

In 2016 werd het tweede niveau van België hervormd van een reguliere competitie met achttien teams naar een competitie met acht clubs met een proflicentie. Deze acht clubs spelen in totaal 4x tegen elkaar: uit- en thuiswedstrijden in het eerste en tweede periodekampioenschap, waarbij die laatste weer gewoon op nul punten begint. De winnaars van beide periodekampioenschappen spelen in finalewedstrijden om de titel en promotie naar de hoogste afdeling in het Belgische voetbal.

Proximus League Play-offs

In de eindrangschikking worden de punten van beide periodes bij elkaar opgeteld. Afgezien van de kampioen, worden de hoogst geklasseerde teams tijdens play-off 2 ingedeeld in een poule met de onderste ploegen van de hoogste competitie. Daar wordt gespeeld om een Europees ticket. De overige ploegen spelen in play-off 3 om lijfsbehoud in de Proximus League; de verliezer van deze nacompetitie degradeert naar de eerste klasse amateurs.

Wedden op de Proximus League

De nieuwe competitie opzet zorgt voor veel spannende wedstrijden in de Proximus League. De belangen zijn namelijk al snel groot en dat betekent dat er interessante kansen liggen voor mensen die willen wedden op de Eerste Klasse B. Bekijk de odds bij verschillende bookmakers en ontdek welke kansen dat de komende speelronde kunnen zijn!

Achtergrond

  • Land: België
  • Opgericht: 2016
  • Aantal teams: 8
  • Wedden gelegaliseerd: Ja, sinds 2011
  • Aantal teams gesponsord door bookmakers: 1

Alle Proximus League clubs & pagina's

Excelsior Virton logo
Excelsior Virton

Dankzij enkele kapitale injecties is deze Limburgse club terug in het profvoetbal. Kan zij zich staande houden? Of zelfs meer dan dat? Maak het seizoen extra spannend door te wedden op Excelsior Virton!

Bekijk wedstrijden
Union Sint Gilloise logo
Union Sint Gilloise

De voormalig Belgische topclub draait voornamelijk bovenin de Proximus League mee en maakt derhalve altijd wel kans op promotie. Komen ze dit jaar terug op het hoogste niveau? Maak het extra spannend door te wedden op Union Sint Gilloise!

Bekijk wedstrijden
KV Mechelen logo
KV Mechelen

Ooit een topploeg in de Belgische competitie, maar tegenwoordig uitkomend in de Tweede Klasse. Kan de ploeg direct weer promoveren? Wedden op KV Mechelen maakt het seizoen extra spannend!

Bekijk wedstrijden
Beerschot Wilrijk logo
Beerschot Wilrijk

Speelt de onlangs gefuseerde club binnenkort in de Jupiler Pro League? Of blijft het hangen in de Tweede Klasse? De ambitie is er, nu de resultaten nog. Maak het seizoen nu extra spannend door te wedden op Beerschot Wilrijk.

Bekijk wedstrijden
Westerlo logo
Westerlo

Met aantrekkelijk, verzorgd en aanvallend voetbal probeert deze Belgische club een rol te spelen in de play-offs en in de reguliere competitie. Dat lukt best aardig, waardoor wedden op Westerloo ook steeds interessanter wordt!

Bekijk wedstrijden
Tubeke logo
Tubeke

Gedoodverfde kandidaat voor de laatste plaatsen of verrassende stuntploeg? De club uit Tubize kan het zomaar allebei zijn en dat maakt wedden op Tubeke zo intens!

Bekijk wedstrijden
KSV Roeselare logo
Roeselare

Als stabiele middenmoter in de Proximus League weet je op voorhand niet wat je van de ploeg kunt verwachten. Winnen van de topploegen? Of verliezen van de kleintjes? Het kan allemaal. Precies wat wedden op Roeselare spannend maakt.

Bekijk wedstrijden
Oud Heverlee Leuven logo
Oud-Heverlee Leuven

OHL heeft de ambitie om te promoveren naar het hoogste niveau - en om daar te blijven. Lukt het ze om de play-offs te winnen? Volg de club en start met wedden op Oud-Heverlee Leuven voor een extra intens seizoen!

Bekijk wedstrijden
Lommel SK logo
Lommel SK

Deze Belgische club wacht al jaren op promotie naar het hoogste niveau. Gaat het ze dit seizoen dan eindelijk lukken? Wedden op Lommel SK geeft het seizoen in ieder geval extra spanning!

Bekijk wedstrijden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam