award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Basketbal is in Amerika een van de bekendste en populairste sporten die er is. De Amerikaanse competitie, de NBA, is zo’n beetje het hoogst haalbare voor iedere basketballer. Het is bekendste competitie die er is en zit bomvol sterspelers. Dat maakt wedden op basketbal, en in het bijzonder de NBA, ontzettend populair. Benieuwd naar de odds? Bekijk de quoteringen bij de verschillende bookmakers en ontdek de best met de meeste value!

wedden op basketbal

Basketbal evenementen

De grootste evenementen in het basketbal zijn de wedstrijden in de NBA, maar die competitie heeft een ingewikkelde structuur. Net als de MLS is de NBA opgedeeld in een Western- en een Eastern Conference. Deze conferences zijn allebei weer opgedeeld in drie divisions. De eerste acht van iedere conference plaatsen zich voor de play-offs, die dus uit zestien teams bestaat. In deze play-offs spelen de teams tegen elkaar in best-of-seven formats. Een ronde kan dus wel zeven wedstrijden duren. Uiteindelijk blijft er een ploeg over uit de Western Conference en eentje uit de Eastern Conference. Deze ploegen nemen het tegen elkaar op in de NBA Finals – het ultieme evenement voor het wedden op basketbal dankzij de allerscherpste quoteringen.

Mogelijkheden bij wedden op basketbal

De meest voor de hand liggende weddenschap bij het wedden op basketbal is simpelweg te gokken op de winnaar. Je kan live inzetten op wie een bepaald kwart van de wedstrijd wint, op de winnaar van de wedstrijd, van de divisie, de conference en natuurlijk de finals.

Verder kun je net als bij het voetbal gokken op het verschil van punten, ofwel de ‘spread’. Zo kun je wedden dat Team A met een bepaald aantal punten verschil wint of verliest van Team B.
Daarnaast kun je ook gokken op het totaal aantal punten in een wedstrijd. Net zoals bij sommige andere sporten kun je hier wedden of er minder of meer punten worden gehaald dan het aantal dat de bookmaker aangeeft. Dit kan vaak voor de hele wedstrijd, maar ook enkel voor een kwart in de wedstrijd.

Live wedden op basketbal is ook ontzettend populair. Omdat er in de wedstrijden continu van alles gebeurt, waar vaak geen pijl op te trekken valt, is live wedden op basketbal ook ontzettend populair. En niet alleen dankzij de interessante odds die dat met zich mee brengt.

Bekende namen & teams

De huidige titelverdedigers in de NBA zijn de Golden State Warriors. De ploeg uit Oakland won de NBA al zes keer en werd de afgelopen twee seizoenen kampioen. Daarnaast werd het de afgelopen vier jaar ook kampioen in hun Conference. Stephen Curry en Kevin Durant zijn de bekendste spelers van de Golden State Warriors. Curry werd NBA MVP in 2015 en 2016, terwijl Durant in 2017 en 2018 MVP werd van de NBA Finals. Klay Thompson, Draymond Green en DeMarcus Cousins zijn enkele andere bekende spelers van de Golden State Warriors.

Lees je altijd goed in om je kansen te vergroten en zorg zo voor een optimale voorbereiding bij het wedden op basketbal!

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.