award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Wedden op Ajax – Feyenoord

Ajax – Feyenoord heet niets voor niets ‘de Klassieker’. Ondanks dat Ajax de laatste jaren de betere papieren heeft is dit een wedstrijd op zich. Zo haalde Feyenoord in 2018/2019 hard uit naar de Amsterdammers, waardoor het kampioenschap van Ajax in gevaar dreigde te komen. Durf jij in te zetten op deze onvoorspelbare wedstrijd? De bookmakers belonen je in ieder geval met scherpe quoteringen!

Ajax - Feyenoord

Geschiedenis

De eerste klassieker werd al gehouden in 1917. Toen speelden de reserve-elftallen tegen elkaar. De eerste officiële wedstrijd werd in 1921 gehouden. Ajax en Feyenoord hebben meer dan 130 wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Hiervan won Ajax er 65, speelde het 38 gelijk en verloor er 32.

In 1962 vond er een interessant affiche plaats. Beide clubs moesten in de finale tegen elkaar voor de Intertoto Cup! De Intertoto Cup was een kleine internationale competitie waar clubs wat extra geld mee konden verdienen. Ajax won deze wedstrijd met 4-2. Zo won de club voor het eerst in de clubhistorie een internationale prijs. Er is geen beeldmateriaal van die wedstrijd.

In 1964/1965 boekte Feyenoord een spectaculaire overwinning op Ajax. Thuis won Feyenoord het met maar liefst 9-4. Hans Venneker was de grote man aan de kant van Feyenoord. Hij maakte maar liefst vijf goals.

In 1968 stond er opnieuw een Ajax – Feyenoord op het programma. Deze wedstrijd kreeg faam doordat het in de mist werd gespeeld. De pot werd uiteindelijk na een half uur gestaakt. De wedstrijd werd op een later tijdstip ingehaald en met 0-1 gewonnen door de Rotterdammers. Het was de eerste keer dat een Nederlandse wedstrijd in kleur werd uitgezonden.

In 1982/1983 boekte Ajax een enorme overwinning op Feyenoord. Het werd maar liefst 8-2. Johan Cruijff moest toen tegen Ajax voetballen. In de lente had Ajax onder leiding van Aad de Mos nog de dubbel gewonnen. Cruijff wilde daarna wel bij Ajax blijven, maar eiste wel een bedrag van 1,3 miljoen gulden. De voorzitter ging hier niet op in. Hierdoor vertrok de legende naar Rotterdam. Hij kreeg een enorme dreun toen de clubs tegenover elkaar stonden. Door onder andere doelpunten van Van Basten, Koeman en Olsen werden de Rotterdammers vernederd.

Opvallende spelers bij Ajax – Feyenoord

John Guidetti – Op 29 januari 2012 bezorgde Guidetti Ajax een pijnlijke middag. De Zweed maakte in De Klassieker een hattrick, waardoor de Rotterdammers met 4-2 wonnen. Guidetti was de publiekslieveling. Na één van de doelpunten lag hij op de grond te “planken”.

Graziano Pèlle – In oktober 2012 maakte de Italiaan in de laatste minuten een wereldgoal. Bij een voorzet nam hij de bal aan op zijn bovenbeen en ramde de bal uit de draai in de kruising. Hierdoor redde hij een punt voor de Rotterdammers.

Willem van Hanegem – Willem was een bikkelharde speler die erg goed kon voetballen. Hij wordt dan ook gezien als de beste speler van Nederland ooit, op Johan Cruijff na. In 1971 zorgde hij voor een brute aanslag op Neeskens. Hij had zichtbaar veel pijn van de elleboogstoot die hij kreeg. Van Hanegem kwam er in die tijd mee weg omdat toen niet alles werd vastgelegd.

Statistieken van wedstrijd

In thuiswedstrijden heeft Ajax gemiddeld 2,0 punten gehaald, uit is dit 1,4. Bij Ajax is er dus echt sprake van een thuisvoordeel. In 1958/1959, 1994/1995 won Ajax uit met maar liefst 0-5 van Feyenoord. Dit zijn de grootste uitoverwinningen ooit in De Klassieker. 1964/1965 werd door Ajax de grootste nederlaag geleden in een uitwedstrijd: 9-4.

Bijnaam

De Klassieker

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.