award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app! Downloaden

Wedden op Arsenal – Tottenham Hotspur

Arsenal – Tottenham Hotspur is één van de grootste wedstrijden uit de Engelse Premier League. De twee grootmachten, beide afkomstig uit Londen, hebben inmiddels een flinke rivaliteit opgebouwd, waardoor de wedstrijden bol staan van spanning. Eer en prestige. Daar gaat het om. Durf jij in te zetten op deze onvoorspelbare wedstrijd?

Arsenal - Tottenham Hotspur

Geschiedenis

Arsenal – Tottenham werd voor het eerst officieel gespeeld op 4 december 1909 in de first division van de football league, wat later de Premier League werd. Arsenal won deze wedstrijd met 1-0. Sindsdien hebben de teams 198 keer tegen elkaar gespeeld in alle competities. Ondanks dat de eerste officiële wedstrijd tussen beide teams al in 1909 was, duurde het tot 1913 tot de rivaliteit tussen de teams ontstond. Dit was omdat, nadat Tottenham in 1899 naar het in 2019 vervangen White Heart Lane was verhuisd, Arsenal verhuisde naar het legendarische Highbury stadion. Hierdoor werden de clubs buren en zo ontstond de rivaliteit.

Een leuk stukje rivaliteit van de fans van Arsenal is ‘St. Totteringham’s Day’, dit is de dag dat de Spurs de Gunners niet meer kunnen inhalen in de competitie. Het is bedacht in 2002, maar heeft inmiddels niet meer plaatsgevonden sinds 2017, toen de Spurs voor de eerste keer in 22 jaar boven Arsenal eindigde in de Premier League.

De speler met de meeste onderlinge wedstrijden in zijn carrière is David O’Leary, die voor Arsenal 35 keer tegen de spurs speelde tussen 1975 en 1993. De grootste overwinning ooit werd op 6 maart 1935 behaald toen Arsenal met 6-0 won van de Spurs in de huidige Championship. De wedstrijd met de meeste doelpunten was op 13 november 2004 toen Arsenal op bezoek bij Tottenham met 4-5 won.

Opvallende spelers

In de lange geschiedenis van deze wedstrijd hebben een aantal voetballegendes meegespeeld. De topscorer aller tijden in onderlinge wedstrijden is Emmanuel Adebayor. Hij heeft voor beide Londense clubs gespeeld en heeft in onderlinge duels in alle competities 10 keer gescoord.

De belangrijkste Nederlander in deze wedstrijd moet toch wel Dennis Bergkamp zijn geweest. Hij heeft met Arsenal 18 keer tegen Tottenham gespeeld en heeft daarin 2 keer gescoord en 3 assists gegeven. De speler met de meeste impact op dit moment is Harry Kane van Tottenham Hotspur, die al 9 keer tegen Arsenal wist te scoren in 11 wedstrijden.

Statistieken van Arsenal – Tottenham

Arsenal en Tottenham hebben in hun historie dus 198 keer tegen elkaar gespeeld. Arsenal doet het beter dan Tottenham: 82 overwinningen om 64 voor de Spurs. 52 keer speelden ze gelijk. De eerste keer dat ze tegen elkaar speelden was in 1909, toen werd het 1-0 voor Arsenal. De laatste jaren gaan de teams erg gelijk op: van de afgelopen 10 edities wonnen beide teams er 3 en speelden ze 4 keer gelijk, met beide 13 treffers voor en 13 tegen.

Bijnaam wedstrijd

The North London Derby

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Ontvang gratis de beste EK wedtips!

Close

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.