award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Wedden op Celtic – Glasgow Rangers

Slaan, natrappen en vliegende tackles; Celtic – Glasgow Rangers, oftewel ‘The Old Firm’, gaat er vaak hard aan toe. Het veldspel is meestal matig, maar de beleving van de supporters en de spelers maakt alles goed. In 2018/2019 won Glasgow Rangers voor het eerst, nadat ze failliet zijn geraakt, weer eens de derby. Maar Celtic is op dit moment heer en meester in de Schotse competitie. De club is maar liefst vijftig keer landskampioen geworden! In 2019 behaalde de Schotse topclub de achtste landstitel op een rij! Kunnen ‘The Rangers’ het Celtic opnieuw lastig maken? Volg de ontwikkeling in de Schotse competitie en zet in op de wedstrijd Celtic – Glasgow Rangers!

Celtic - Glasgow Rangers

Geschiedenis

Celtic tegen Glasgow Rangers is misschien wel de meest beladen derby ter wereld! Deze klassieker wordt al sinds 1888 gespeeld! Beide clubs kennen ook een politiek tintje: Rangers is in 1873 opgericht en is de club van de macht, van het monarchisme en protestantisme. De kleuren van Glasgow Rangers zijn daarom ook de kleuren van de Britse vlag, namelijk blauw, wit en rood. Celtic is daarentegen katholiek, Iers en is meer van het volk. Door de jaren heen heeft de club moeten vechten tegen verschillende faillissementen.

Beide clubs kennen een roerige geschiedenis. In 2012 werd Glasgow Rangers failliet verklaard. De club werd opnieuw opgericht en startte weer helemaal opnieuw in de vierde divisie. Sinds 2016/2017 speelt de club weer op het hoogste Schotse niveau. Sindsdien waren de fans van ‘The Rangers’ erop gebrand om ‘The Old Firm’ te winnen.

Eind 2018 lukte het Rangers voor het eerst sinds 2012 weer om Celtic – Glasgow Rangers te winnen. De club overklaste Celtic. De ploeg van Steven Gerrard was veel beter, maar kon het niet uitdrukken in doelpunten. Het bleef bij 1-0.

Opvallende spelers uit het verleden

Paul Gascoigne – Gascoigne wordt gezien als een van de beste voetballers van rond de eeuwwisseling. Volgens velen had hij nog veel meer uit zijn carrière kunnen halen als zijn privéleven rustiger zou verlopen. Gascoigne werd niet voor niets verkozen in het beste elftal van Glasgow Rangers ooit.

Jimmy Johnstone – Jimmy Johnstone werd verkozen tot beste speler allertijden van ‘The Celts’. ‘Jinky’ was een uitstekende buitenspeler die door de fans van Celtic wordt gezien als een voetballegende.

John Greig – John Greig werd verkozen tot ‘Ranger’ van de eeuw. De verdediger speelde maar liefst 775 wedstrijden voor de club, waarin hij 120 doelpunten wist te maken. Zo won hij met Glasgow Rangers de Europese Cup voor winnaars door met 3-2 te winnen van Dynamo Moskou.

Opvallende managers

Jock Stein – Stein wordt gezien als de beste trainer ooit van Celtic. Hij won met Celtic De Europacup in 1967. Bovendien won hij maar liefst negen keer het kampioenschap tussen 1966 en 1974. De Keltische club boekte in de finale van de Europacup een prachtige overwinning op grootmacht Inter Milaan. Door aanvallend voetbal te spelen won de club met 2-1.

Steven Gerrard: Gerard heeft met Glasgow Rangers niet veel prijzen gewonnen, maar hij zet de club wel weer op de kaart, door de club sinds lange tijd weer een overwinning te bezorgen tijdens Celtic – Glasgow Rangers . Dit maakte bij de club veel los!

Weetjes bij Celtic – Glasgow Rangers

Celtic en Glasgow Rangers komen allebei uit Glasgow, wat de derby nog mooier maakt. Celtic is gevestigd in de wijk East End en Rangers in South Side. Wil je in de stad Glasgow voetbal kijken? Let dan goed op welke kleuren je draagt. Zo kan je maar beter niet groen dragen in South Side!

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.